Portrætter

Slægten Reventlow:

Malvina Frederikke Reventlow
(1868 - 1940)



Andre slægter:

Christiern Skram
(1460 - 1519)

Vaabenskjold i Østbirk Kirke, Kalkmaleri


Slotte og Herregårde


Ahrensburg
Ahrensburg

Slottet Ahrensburg er som Glücksborg en videreførelse af Nütschau. Det er også en velbevaret, mindre vandborg sammensat af tre gavlhuse, der imidlertid er forsynet med vælske gavle. Herudover er bygningskomplekset yderligere flankeret af fire ottekantede hjørnetårne med kobberspir. Oprindelig stod bygningen i rødt murværk med vinduer indrammet af sandsten, men senere er facaden blevet pudset hvid. Slottet er et af Holstens betydeligste renæssance-værker med træk både fra den lokale byggeskik og den nederlandske renæssance og manierisme. Til herregården hører en engelsk-inspireret landskabshave, der sammen med voldgravene og slottet udgør en smuk helhed. Bygningen rummer nu et museum for det tidligere holstenske aristokrati.

Heinrich Schimmelmann købte 1759 det gamle rantzauske gods Ahrensburg. Han lod det smukke slot istandsætte og, i stedet for landsbyen Woldenhorn, anlagde han byen Ahrensburg.



Heraldik


Våbentegning
Våbentegning

Kilde: DAA 1939



Gravsten og epitafier


Benedicte Christiane Reventlow
Benedicte Christiane Reventlow

Herunder hviler BENEDICTE CHRISTIANE GREVINDE REVENTLOW til Grevskabet Christianssæde Født på Aalstrup 17. januar 1834 Givt 14 October 1857 med Geheimeconferentsraad FERDINAND CARL OTTO GREVE REVENTLOW til grevskaberne Christianssæde og Reventlow samt Baroniet Brahetrolleborg død i København 17 januar 1893 Aldrig er jeg uden Vaade Aldrig dog foruden Naade Altid har jeg Suk og Vee Altid kan jeg Jesum see * * Salige ere de barmhjertige Thi dem skal vederfares Barmhjertighed
   

Udskriv Tilføj bogmærke
Greve Ferdinand Einar Julius Gottlieb Reventlow

Greve Ferdinand Einar Julius Gottlieb Reventlow

Mand 1855 - 1928  (73 år)

 

Indlæser...



Vindeholme, Tillitse sogn.

Vindeholme er udstykket i 1910 fra Rudbjerggård af Ludvig Reventlow til broderen Ferdinand Reventlow, som anvendte gården som landsted og otium efter en lang karriere. Senest blev Vindeholme beboet af stiftsamtmand Frederik Reventlow og efter dennes død overgik Vindeholme til brodersønnen Einar Reventlow


Filnavnvindeholme.jpg
Filstørrelse61.24k
Størrelse435 x 300
Knyttet tilGreve Einar Ludvig August Reventlow (Bopæl); Greve Ferdinand Einar Julius Gottlieb Reventlow; Greve Frederik Detlev Carl Reventlow (Bopæl); Greve Ludvig Eduard Alexander Reventlow (Bopæl)