Slægten Reventlow
Database med oplysninger om slægten Reventlow omfatter ane- og efterkommer træer af næsten 25.000 enkeltpersoner fra 10-1100 århundrede til i dag. Databasen omfatter hovedsageligt familier fra Danmark, Sverige, Norge, Slesvig-Holsten, Mechlenburg og andre dele af nuværende Tyskland. Et stort antal middelalderlige europæiske kongelige og adelige familier er repræsenteret i databasen.
Databasens formål er at følge og dokumentere efterkommere af slægten Reventlow samt de indbyrdes relationer mellem danske adelige - og ikke adelige - familier som medlemmer af slægten Reventlow er forbundet med. Tilsvarende indgår slægterne Ahlefeldt-Laurvig, Bardenfleth og Cederfeld de Simonsen og deres umiddelbare forslægt i databasen, idet disse familier repræsenterer mine bedsteforældre.
Databasen indeholder en lang række artikler og biografier - i særlig grad vedr. perioden efter 1750'erne og søger at belyse den indflydelse medlemmer af slægten Reventlow har haft på det danske samfund fx. i forbindelse med landbo- og skolereformerne i 1780'erne samt de konsekvenser lensafløsningen i 1920'erne efterfølgende fik for slægtens besiddelser.
Ialt dækker databasen op til 36 slægtled. Stort set alle er beslægtede, enten i opadstigende eller nedadgående linje - og tilhørende sidelinjer. Dog er der enkelte ikke adelige medlemmer af slægten Reventlow, som det ikke er muligt at finde relationer til - disse indgår også i databasen. Der kan være tale om adoptivbørn eller børn født uden for ægteskab, som så har taget efternavnet - eller der kan være tale om personer, der er beslægtede på anden måde og som har taget efternavnet. Andre indgår i databasen qua ægtefælle.
For nulevende personer - og for personer, hvor dato for dødsfald inden for de seneste 100 år ikke er kendt - er alle data bortset fra navn slettet.
- Christian Ditlev Reventlow
- o 0 o -
Citater:
1754:
Dronning Anna Sophie Enkestiftelse Konfirmation paa Fundats af 9de
Marts 1754 for Dronning Anna Sophias Stiftelse for adelige Enker,
hvilken fundats er således lydende:
I den Hellige og uadskellige Treenigheds Navn kjender Jeg Ulrica
Eleonora Grevinde af Danneskiold-Laurwigen fød Grevinde til Reventlau,
herved, og vitterlig giør: hvorledes Hendes Maytt, den Høystsalige
Konges til Danmark og Norge, Kong Friderich den fierdes efterladte
Enke-Dronning, Anna Sophia, Høylovlig Ihukommelse, i Betragtning af de
besynderlige hende af den Stoere Gud beviiste Velgierninger, og for
offentlig at lægge for Dagen Hendes Erkjendtlighed derfor, saavidt
Hendes Omstændigheder kunde tillade, haver i Hendes sub dato Clausholm
den 1ste Januarii 1743 skriftlig declarerede Sidste-Vilie, som af Hans
Kongl. Maytt Høystsalig og Høylovlig Ihukommelse Kong Christian den
Sjette den 4de Martii samme Aar er approberet og confirmeret, blandt
anden i den tredie Articul, giort en Disposition, som ord for ord lyder
saaledes:
Hiernechst wollen und verordnen Wir allergnädigst, dass gleichfalls aus
Unseren Geldern Vierzig Tausend Reichsthaler zu einem Wittwen Stifft
emploijret und gebraucht werden sollen, und verbleibt die Disposition
hierüber und dessen Einrichtung bey der Frau Gräfin von
Danneskiold-Laurwig, als einer gebohren Reventlauen, nach deren Tode
aber zuforderst bey der Reventlauischen Familie, und nach deren Abgang
bey denen Gräfl. Laurwigschen erben, welchen Familien auch, welches doch
Gott Verhüte, auf Künfftigen Unglücksfall hermit die Præferenz
vorbehalten wird. Und sollen übrigens in solche Stifte Keine andere alt
nothdürfftige, presshafte und alte Wittwen admittiret werden.
|
|
|
|
NYHED: Stamtavle for Slægten Reventlow
Denne fornyede og kraftigt forbedrede stamtavle for slægten Reventlow har været mange år under vejs. Mere end 80 år er der gået, siden den forrige stamtavle over slægten Reventlow blev udgivet af Danmarks Adels Aarbog i 1938.
Stamtavlen er til salg via Syddansk Universitetsforlag til en pris på 640 kr. plus forsendelse (60 kr. i Danmark, 100 kr. til EU-lande, Norge 160 kr. og Grønland 220 kr.)
Stamtavlen kan bestilles via dette link: https://www.universitypress.dk/shop/slaegtenreventlow-4115p.html
Stamtavlen, der er et særtryk af Danmarks Adels Aarbog 2018-20, er på 413 sider med stamtavler udarbejdet af cand.mag. i historie Poul Holstein over slægterne von Reventlow, von Walstorp og von Muggele samt slægten Revenfeld optrykt i Adelsårbogen 2018-20.
Desuden rummer stamtavlen:
- En lang række malerier og portrætter. Samlet er gengivet 156 forskellige malerier, portrætter mv såvel af afdøde som nuværende medlemmer af slægten,
- Segl og våbengengivelser mv.
- Gengivelser af medaljer med tilknytning til slægten Reventlow
- Afbildninger af våbentegninger for de medlemmer af slægten, der er blevet tildelt Elefantridderorden samt fortegnelse over medlemmer af slægten, der er blevet Hvid Ridder eller har fået tildelt Storkorset af Dannebrogordenen.
- Fortegnelse over tildelinger af orden de l’Union Parfaite.
Da en stor del af slægtens medlemmer mfl. er bosiddende i Tyskland er de indledende bemærkninger samt afsnittet om heraldik og standsophøjelser oversat til tysk.
Download en kort pjece om stamtavlen via dette link
Slotte og Herregårde Kærsgaard, Brænderup
Kærsgaard blev købt i 1873 af Frederik Ludvig Vilhelm Ahlefeldt-Laurvig og overgik ved dennes død i 1909 til sønnerne. Julius Ahlefeldt-Laurvig ejede Kærsgaard fra 1909-1913 i sammen med brødrene og som eneejer fra 1913-1931, hvor han som følge af landbrugskrisen måtte afhænde gården. Blev boende på avlsgården frem til 1934. |
|