Portrætter

Slægten Reventlow:

Benedicte Ulfsparre Bech
(1857 - 1938)

* m. Ludvig Eduard Alexander Reventlow (1848-1916)


Andre slægter:

Kristian Konrad Sofus Danneskiold-Samsøe
(1774 - 1823)



Slotte og Herregårde


Vindeholme
Vindeholme

I 1891 erhvervede grev Ludvig Reventlow, Rudbjerggaard med tilhørende skove og jordtilliggender. Hans bror grev Ferdinand Reventlow, der i mange år havde tjent som diplomat, senest som gesandt i Paris, havde længe ønsket sig at finde sig et sted, hvor han kunne trække sig tilbage. Grev Ferdinand var barnefødt på Lolland, og brøderne blev enige om, at han købte en del af Rudbjerggaard, så han kunne bygge Vindeholme hovedbygning og avlsgård. Vindeholme blev således udstykket i 1910 fra Rudbjerggård til Ferdinand Reventlow, som anvendte gården som landsted og otium efter en lang karriere. Gården ligger i Tillitse sogn, Lollands Sønder herred, Lolland kommune. Hovedbygningen er opført i 1913 efter tegninger af H.C. Amberg, mens avlsbygningerne er opført 1909. Grev Ferdinand valgte at bygge bag diget, hvortil venderne (heraf vendernes holm = Vindeholme) antagelig ikke kunne sejle længere. På trods af grev Ferdinand Reventlows ellers beskedne livsstil, blev slottet bygget særdeles smukt og præsentabelt, og det var hans ønske, at man fra stuerne på beletage kunne se ud over Østersøen. I 1926 arvede nevøen grev Frederik Reventlow Vindeholme og boede der permanent fra 1960 til 1972 hvorefter hans nevø grev Einar Reventlow arvede Vindeholme.


Heraldik


Erik d 5 Klippings segl
Erik d 5 Klippings segl

Seglet anvendt i perioden 1265-1284


Gravsten og epitafier


Gravsten, Selent Kirke
Gravsten, Selent Kirke

Adolph Graf von Reventlow
Erbherr auf Wittenberg
Verbitter des adlichen Klosters Itzehoe
geboren 27 aug. 1835 gestorben 17 dec. 1906

Graefin Nancy Reventlow geboren Graefin zu Rantzau geboren 8 aug. 1844 gestorben 9 sep. 1911

Graefin Gertrud Reventlow geboren 4 dec. 1870 gestorben 30 mar. 1931

Heinrich Graf von Reventlow auf Wittenberg geboren 18 nov. 1868 gestorben 12 jan. 1938

Adolf Ludwig Christian Reventlow auf Wittenberg geboren 27. August 1907 gefallen 10 September 1939 in Piatek, Polen

Anna Graefin von Reventlow geb. Gräfin zu Rantzau geboren 30 maj 1878 gestorben 24 jan. 1969

   

Udskriv Tilføj bogmærke
Greve Conrad Reventlow

Greve Conrad Reventlow

Mand 1644 - 1708  (64 år)

Generationer:      Standard    |    Kompakt    |    Lodret    |    Kun tekst    |    Register    |    Tabeller    |    PDF

Generation: 1

  1. 1.  Greve Conrad ReventlowGreve Conrad Reventlow blev født den 21 apr. 1644 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; døde den 21 jul. 1708 i Clausholm, Voldum, Galten Herred, Randers Amt, Danmark; blev begravet i Slesvig Domkirke, Slesvig, Slesvig-Holsten, Tyskland.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Militærtjeneste:
    • - Deltagelse i den skånske krig. Patent på at hverve et regiment og udnævnt til Oberst. Hvervede et dragonregiment (Reventlows Dragoner)(1675)
    • - Chef for 2. fyenske nat. rytterregiment. (1675)
    • - Deltog i gen.major von Meerheimbs ekspedition over Kellinge Aa, under hvilken herresædet Skarhult brændte (1676)
    • - Deltog i slaget ved Lund og overtog den faldne Henrik Sehesteds regiment (1676)
    • - var juli 1677 i lejren ved Landskrona, deltog i august i kavalkaden i Kristiansstad og i sept i ekspeditionen til Rügen (1677)
    • - Søgte nov om at måtte forlade militærtjenesten for at gå i civil tjeneste (1678)
    • Beskæftigelse:
    • - Hofjunker (1665)
    • - Hof- og Kancelliråd i Tyske Kancelli (1667)
    • - Amtmand i Haderslev (1670)
    • - Landråd (1672)
    • - Overjægermester (1680-99)
    • - Gehejmeråd (1680)
    • - Patron for Københavns Universitet (1681)
    • - Medlem af Konseillet (1682)
    • - Amtmand på Gottorp (1684-89)
    • - Medlem af kommisionerne i rådsstuen (1690-1705)
    • - Patron for det kongelige ridderakademi
    • - Storkansler (1699)
    • Bopæl:
    • - Futterkamp (1660-72)
    • - Segeberg Kalkbjerg med Gieschenhagen (1673-86),
    • - Sandbjerg og Ballegård i Sundeved (1673)
    • - Turø, Sunds Herred (-1674)
    • - Clausholm (1683)
    • - Friisenvold, Løjstrup og Kalø (1690)
    • - Kollerup (Galten Herred)
    • Family Line: IV. Den danske grevelige linje af 1673
    • Kilde: DAA 1939 p52 - I,1
    • Titel: Besidder af grevskabet Reventlow (Sandbjerg), Storkansler, Elefantridder
    • Ordner: 1 jan. 1672; Ridder af Dannebrog
    • Ordner: 1 jul. 1681, Koldinghus, Kolding, Brusk Herred, Vejle Amt, Danmark; Ridder af Elefanten

    Notater:

    Reventlow, Conrad Greve, 1644-1708, Storkansler.


    Reventlow, der var Søn af nedennævnte tyske Kansler Ditlev Reventlow (d. 1664), fødtes 21. April 1644 i København, besøgte Akademiet i Sorø og studerede derpå ved fremmede Universiteter (i Orleans 1662). Hjemvendt var han en kort Tid Kammerjunker hos den unge Hertug August Frederik, den senere Biskop af Lybæk. 1665 udnævntes han til Hofjunker og Kammerherre ved det danske Hof. 1667 blev han Hof- og Kancelliråd i det tyske Kancelli og søgte efter Th. Lentes Død i Febr. året efter at blive Kansler i dennes Sted. 1669 sendtes han til Gottorp med Hertug Christian Albrechts Medgift. Som Christoffer Gabels Svigersøn og Tilhænger fjernedes han fra Hoffet efter Christian V’s Tronbestigelse af Gyldenløve, Ahlefeldt og Schumacher i Forening og udnævntes i Nov. 1670 til Amtmand i Haderslev. 1672 blev han Landråd i Slesvig og Holsten. I de vidtløftige Forhandlinger om Erhvervelsen af Grevskaberne Oldenborg og Delmenhorst 1667-73 spillede Reventlow en fremtrædende Rolle. 1672 udsendtes han for at tage Butjadinger By og Land til Len af Hertugen af Brunsvig-Lyneborg; samme Aar fik han det hvide Bånd, og 1673 ophøjedes han i Grevestanden. 1672 tituleres han i officielle Skrivelser Baron, men hans Udnævnelse hertil kendes ikke.

    Som militær fandt Reventlow rig Lejlighed til at udmærke sig under den skånske Krig. I Maj 1675 erholdt han Patent på at hverve et Regiment og udnævntes til Oberst. Han oprettede det såkaldte Reventlowske Dragonregiment, som han Året efter afstod til Oberst Ramsted. Om Efteråret blev han Chef for 2. fynske nationale Rytterregiment, deltog 1676 i Generalmajor Meerheims Ekspedition over Keflinge Å,hvor de danske opbrændte Pontus de la Gardies Herresæde Skarhult. Han deltog i Slaget ved Lund 4. Dec. og fik samme Dag overdraget den faldne Henrik Sehesteds Regiment, det holstenske (slesvigske) Rytterregiment, der udmærkede sig ved gode Soldater og ypperlig Disciplin. I Forsommeren 1677, da han lå i Garnison i Hertugdømmerne, fik han Ordre til at støde til Armeen i Skåne, men nåede næppe at komme tids nok til at tage Del i Belejringen og Stormen på Malmø. I Juli lå han med sine Kompagnier i Lejren ved Landskrone, deltog i Aug. i Kavalkaden til Christiansstad samt i Ekspeditionen til Rügen iSept. og samlede med Generalmajor Levetzow det til samme Øjemed bestemte Rytteri på Møen. I Nov. var han Chef for Rytteriet på Rügen, men afløstes kort efter af Bibow. I Dec. lå han med sit Regiment iHaderslev. I Aug. 1678 ansøgte han om Orlov fra Tjenesten, da hans Hustru var uhelbredelig syg, og han som Følge heraf var så nedbøjet, at han måtte foretage en Rejse til Italien. I Sept. sendtes hantil Münster for at bevæge Fyrstebiskoppen til at lade sine Hjælpetropper i dansk Tjeneste blive Vinteren over her. I Nov. var Reventlow i Kurfyrst Frederik Vilhelms Hovedkvarter i Dobberan for at formå denne til at forlægge det med Kongen af Danmark planlagte Møde til Wismar, hvor Christian V opholdt sig, men han opnåede intet.

    Ved Svigerfaderen Vincents Hahns Død udnævntes han 1680 til Gehejmeråd samt Overjægermester, hvilket Embede han beklædte indtil 1699, blev 1681 Ridder af Elefanten samt Patron for Universitetet i København og ses allerede i Aug. samme Aar at have været Medlem af Konseillet. Han tog sig ivrig af Statssagerne, særlig den udenrigske Politik, men var alt for afhængig af dygtige Underembedsmænd, blandthvilke særlig må nævnes Th. B. v. Jessen (VIII, 484), der efter Chr. Sigfr. v. Plessens Udsagn ganske havde ham i sin Magt. Reventlow sluttede sig til den af Ehrenschild, Vibe og Brandt dannede Kamarilla (), der i Firserne udøvede en så stor Indflydelse på Statsstyrelsen. Til et Forbund med Frankrig og Brandenburg knyttede man Håbet om at genvinde de til Sverige tabte Lande, at kunne tugte den troløse Hertug af Gottorp samt at opnå Besiddelsen af Elbtolden og Lenshøjheden over Hamborg. I Marts 1682 afsluttede Reventlow sammen med Gyldenløve og Ehrenschild en Traktat med Frankrig, i Følge hvilken Danmark mod store årlige Subsidier tilsagde Frankrig Bistand i Krigstilfælde. Kongen var 1683 stemt for Krig med Sverige og støttedes heri af Reventlow og Ehrenschild, medens den forsigtige Storkansler Fr. Ahlefeldt modsatte sig et overilet Fredsbrud. Kejserens Sejer over Tyrkerne i Sept. forandrede pludselig Situationen. Om Reventlows politiske Sympatier ytrer Molesworth, at hans Tilbøjelighedfor Frankrig før 1690 ikke var stor, da han indså, at Danmarks Venskab med Ludvig XIV var til Skade for Landet. Efter den Tid udsonede han sig derimod med Frankrig.

    I Maj 1684 inddroges den hertugelige Del af Slesvig. Sikkert have Reventlow og hans Parti, der fik tildelt Amtmandsposterne i det nys indvundne Land -- selv fik han Gottorp Amt --, tilskyndet Kongen til dette Skridt, der, som Følgerne viste, ikke var vel overvejet. Ved Ahlefeldts Død 1686 gættede mange på, at Reventlow vilde blive hans Efterfølger som Storkansler, men Reventlow, der siges at havehindret Griffenfelds Løsladelse af Frygt for, at denne skulde genvinde sin Stilling, opnåede dog ikke denne Værdighed, så længe Christian V levede. Til Trods for den Gunst, i hvilken Reventlow stod hos Kongen, var hans Position ingenlunde sikker, og han var mere end nogen anden Minister anfægtet af det Rænke- og Intrigespil, der stadig skiftede ved den vægelsindede og let påvirkelige Konges Hof. Atter og atter berette samtidige, at Reventlow er faldet i Unåde og hans Fald nær forestående, men Stormen drev over, og han styrede indtil Kongens Død som første Minister begge Kancellierne. I 1686 var Reventlow ved Hamborgs Belejring i Kongens Følge og forhandlede dels her og dels senere på Gottorp sammen med Jens Juel og Ehrenschild med de mæglende Magters Sendebud. 1689 vare Reventlow, Brandt og Jessen Medlemmer af Kommissionen i Anledning af de om Jever opståede Stridigheder, og han afsluttede i Aug. sammen med Jessen Alliancetraktaten med England, i Følge hvilken Danmark overlod Vilhelm III et Hjælpekorps på 7000 Mand. 1691 afsluttede Reventlow sammen med flere mellem Frankrig og Danmark en hemmelig Traktat, i hvilken Christian V forpligtede sig til ikke at yde Frankrigs Fjender nogenBistand og ikke at forøge Troppekorpset i Irland.

    1693 undertegnede Reventlow en Traktat, hvorved Danmark og Frankrig sluttede sig til det af flere nordtyske Fyrster, deriblandt Hertugen af Brunsvig-Wolfenbüttel, dannede Forbund, som modsatte sig Oprettelsen af den 9. Kur. Efter Ratzeburgs Erobring var Reventlow tilstede ved de påfølgende diplomatiske Forhandlinger i Pinneberg og Hamborg, hvor der afsluttedes et Venskabsforbund mellem Danmark ogBrunsvig-Lyneborg. Hertugerne forpligtede sig til at sløjfe Fæstningsværkerne ved Ratzeburg, og Danmark afgav Løfte om at drage sine Tropper tilbage fra de brunsvigske Lande og afholde sig fra enhverIndblanding i den lauenborgske Arvefølgesag.

    Dagen efter Kong Christian V’s Død udnævntes Reventlow 26. Aug. 1699 til Storkansler. 1692 var han bleven Patron for det ridderlige Akademi. Reventlow synes at have været den ledende Mand for de 1690-1705 i Rådstuen for Slottet afholdte Kommissioner, der afgjorde en stor Del Sager af den forskjelligste Art. Han var lige fra Begyndelsen Medlem af næsten alle Kommissionerne, og de ophøre ved hans Udtræden få År før hans Død. I Juni 1690 fik Reventlow Ordre til at overtage Præsidiet for Højesteret i Forbindelse med Etatsråd V. Worm som Justitiarius og med Forpligtelse til flittig at konferere medOversekretær Moth.

    I April 1700 afsluttede Reventlow på Frederik IV’s Vegne en hemmelig Traktat med Kurfyrsten af Brandenburg. Umiddelbart efter Carl XII’s Landgang i Sjælland samme År sendtes han af Kongen, som opholdtsig i Holsten, hvor Belejringen af Fæstningen Tønning var begyndt på Tilråd af Reventlow, til København for at bøde på Kommandantens Rådvildhed, der i Forbindelse med det spændte Forhold mellem Militæret og Borgerskabet havde lammet Modstandsevnen. Vel kom Reventlow for sent til Hovedstaden, men det lykkedes ham dog at forebygge værre Følger.

    I de påfølgende Fredsår mærker man kun lidet til Reventlows Indflydelse på Danmarks ydre og indre Politik. Den unge Christian Gyldenløve og Carl Ahlefeldt havde en Tid lang fortrinsvis Kongens Øre. Reventlow bevarede dog Kongens Gunst lige til sin Død. I sine sidste Leveår betegnes han af Hojer, skønt han kun stod i Begyndelsen af Tresserne, som en udlevet Olding.

    Reventlow var en af de største Jordegodsejere i Danmark på hin Tid. Efter Faderen arvede han Futterkamp (ved Lütjenburg), som han afhændede 1672. Af Svigerfaderen Gabels Bo erhvervede han 1675-76 Segeberg Kalkbjerg med Gischenhagen, som han 1684 afstod til Kongen for 80.000 Rdl. I Holsten ejede han desuden Øen Krautsand (Wedeler-Sand). Ved den sønderborgske Konkurs kom han i Besiddelse af Sandbjerg i Sundeved, som han 1672 vilde oprette til et Baroni, men som 1681 erigeredes til et Grevskab med Navnet Reventlow. Med sin anden Hustru fik han Seekamp ved Friedrichsort. 1684 erhvervede han Frisenvold og Løjstrup til Dels som Ækvivalent for Segeberg Kalkbjerg. 1686 købte han Clausholm, nedrev her den af Mogens Gjøe opførte Bygning og byggede den nuværende Hovedfløj. Et Par Mil nord for Hovedstaden opførte han Gården Frydenlund. Endelig ejede han Hovedgården Kalø samt Kollerup (Galten Herred) og Øen Turø (til 1674). Skønt Reventlow desuden var kommet i Besiddelse af store Pengemidler, varehans finansielle Forhold ingenlunde særlig glimrende. Bortset fra den betydelige Fædrene- og Mødrenearv fik han med sin første Gemalinde en Medgift af 28.000 Rdl. og med sin anden Hustru T Tønde Guld.Allerede 1678 angiver han sin Gæld til 50.000 Rdl. og senere til det dobbelte, men ved hans Død var den dog bragt ned til 25.000 Rdl. Vist er det, at Reventlow også jævnlig forstrakte Kongen med betydelige Summer, og i Forbindelse hermed omtales hans . Ved sine glimrende Fester, prægtige Baller og Maskerader vidste han at sikre sig den forlystelseselskende Konges Gunst. Reventlow skildres almindelig som en hæderlig og retsindig Personlighed uden synderlig fremragende Evner. Skønt Molesworth var hans diplomatiske Modstander, roser han Reventlow som en Mand, der oprindelig kun havde tarvelig Indsigt i Statssager, men som ved Flid og Arbejdsomhed efterhånden havde gjort sig værdig til at beklæde sin fremskudte og betydningsfulde Stilling. En anden Diplomat betegner ham som en svag, men af alle agtet Personlighed, en blid, men lidet energisk Karakter, der kun havde det ydre Skin af Magten, imponerende ved sit kølige, beherskede Væsen. Han var en stor Ynder af Bordets og særlig Vinens Glæder, men næppe mere umådelig i Nydelsen end de fleste Hofmænd på hin Tid.

    Reventlow døde 21. Juli 1708 på Clausholm og ligger med sine 2 Hustruer bisat i prægtige, af Qvellinus forfærdigede Sarkofager i Slesvig Domkirke. I sin selvforfattede Gravskrift gav han sig det selvtilfredse Vidnesbyrd, der må udfordre Dommen over ham: Reventlow var, som tidligere nævnt, 2 Gange gift: 1. (21. Juli 1667) med Anna Margrethe Gabel (f. 6. Juli 1651 d. 26. Aug. 1678), Datter af Frederik III’s Yndling Christoffer G. (V, 512); 2. (1. Maj 1681) med Sophie Amalie Hahn (f. 25. Marts 1664 d. 29. Marts 1722), Datter af Overjægermester Vincents Joachim Hahn. (VI, 485). Med sin anden Gemalindes Kammerpige Anna Cathrine Hågensen, Datter af Borgmester Carsten Hågensen. i Åbenrå, havde han 3 Børn, der 1695 optoges i den danske Adelstand under Navnet Revenfeld.

    Louis Bobé.




    Nytaarsønske til Grev Reventlou

    Høybaarne hr Gros Kanßeller,

    Naadige Græve,

    Mægtige Patron,

    Saa fuldte Tiden det forgangne Aar til Senge

    Forleden Afften, og lod Nattens Teppe henge

    For ald dets Tidegang, og hen i M

    Ordner:
    Symbolum: A Deo et Rege

    Conrad blev gift med Anna Margrethe Gabel den 21 jul. 1667 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark. Anna (datter af Christopher von Gabel og Ermegaard von Badenhaupt) blev født den 6 jul. 1651; døde den 26 aug. 1678; blev begravet i Slesvig Domkirke, Slesvig, Slesvig-Holsten, Tyskland. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 2. Greve Frederik Reventlow  Efterkommere til dette punkt blev født cirka 1665; døde cirka 1665.
    2. 3. Komtesse Charlotte Amalie Reventlow  Efterkommere til dette punkt blev født cirka 1670; døde cirka 1670.
    3. 4. Greve Christian Ditlev Reventlow  Efterkommere til dette punkt blev født den 21 jun. 1671 i Haderslev, Haderslev Herred, Haderslev Amt, Danmark; døde den 1 okt. 1738 i Tølløse, Merløse Herred, Holbæk Amt, Danmark; blev begravet i Radsted Kirke, Musse Herred, Maribo Amt, Danmark.
    4. 5. Komtesse Christine Sophie Reventlow  Efterkommere til dette punkt blev født den 30 okt. 1672 i Haderslev, Haderslev Herred, Haderslev Amt, Danmark; døde den 27 jun. 1757 i Fuirendal (Før: Vindinge), Næstved, Danmark.
    5. 6. Komtesse Charlotte Amalie Reventlow  Efterkommere til dette punkt blev født cirka 1674; døde cirka 1674.
    6. 7. Greve Frederik Reventlow  Efterkommere til dette punkt blev født cirka 1675; døde cirka 1675.
    7. 8. Grevinde Armgard Margareta Reventlow  Efterkommere til dette punkt blev født den 17 aug. 1679 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; døde den 7 jan. 1709 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; blev begravet den 12 jan. 1709 i Radsted Kirke, Musse Herred, Maribo Amt, Danmark.

    Conrad blev gift med Sophie Amalie von Hahn den 1 maj 1681. Sophie (datter af Vincentz Joachim von Hahn og Sidsel Kaas) blev født den 25 mar. 1664 i Seekamp, Dänischenhagen, Eckernförde, Slesvig-Holsten, Tyskland; døde den 24 mar. 1722. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 9. Komtesse Anna Margrethe Reventlow  Efterkommere til dette punkt blev født den 6 okt. 1682 i Slesvig, Slesvig-Holsten, Tyskland; døde den 21 mar. 1710; blev begravet i Møgeltønder Kirke, Tønder, Danmark.
    2. 10. Komtesse Charlotte Amalie Reventlow  Efterkommere til dette punkt blev født den 31 dec. 1683; døde i 1700 i Rendsburg, Slesvig-Holsten, Tyskland.
    3. 11. Komtesse Cecilie Catharine Reventlow  Efterkommere til dette punkt blev født i 1685; døde i 1691.
    4. 12. Komtesse Ulrike Eleonore Reventlow  Efterkommere til dette punkt blev født i 1686; døde i 1686.
    5. 13. Komtesse Sophie Hedevig Reventlow  Efterkommere til dette punkt blev født cirka 1687.
    6. 14. Greve Frederik Reventlow  Efterkommere til dette punkt blev født i 1687; døde i 1688.
    7. 15. Komtesse Anna Sophie Reventlow  Efterkommere til dette punkt blev født i 1688.
    8. 16. Greve Conrad Reventlow  Efterkommere til dette punkt blev født cirka 1690.
    9. 17. Grevinde Ulrica Eleonora Reventlow  Efterkommere til dette punkt blev født den 1 nov. 1690; døde den 12 sep. 1754 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; blev begravet den 28 sep. 1754 i Københavns Domkirke (Vor Frue Kirke), København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark.
    10. 18. Dronning Anna Sophia Reventlow  Efterkommere til dette punkt blev født den 16 apr. 1693 i Clausholm, Voldum, Galten Herred, Randers Amt, Danmark; døde den 7 jan. 1743 i Clausholm, Voldum, Galten Herred, Randers Amt, Danmark; blev begravet i Roskilde Domkirke, Sømme Herred, Roskilde Amt, Danmark.

    Familie/Ægtefælle/Partner: Cathrine Lauerstein. Cathrine blev født i 1661; døde i 1689. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 19. Anna Margrethe Conradsdatter Reventlow  Efterkommere til dette punkt blev født den 29 aug. 1682; døde i jun. 1722; blev begravet den 18 jun. 1722 i Aller Kirke, Aller Sogn, Sønder Tyrstrup Herred, Haderslev Amt, Danmark.

    Familie/Ægtefælle/Partner: Anne Cathrine von Hagen. Anne (datter af Carsten Hagensen og Eleonore Jørgensdatter) blev født i 1659; døde i 1691. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 20. Detlev von Revenfeld  Efterkommere til dette punkt blev født den 4 mar. 1684 i Sandbjerg, Sottrup Sogn, Nybøl Herred, Sønderborg Amt, Danmark; døde den 18 jul. 1746 i Rendsburg, Slesvig-Holsten, Tyskland; blev begravet i Haderslev, Haderslev Herred, Haderslev Amt, Danmark.
    2. 21. Conrad Revenfeld  Efterkommere til dette punkt blev født i 1685.
    3. 22. Conradine Revenfeld  Efterkommere til dette punkt blev født den 9 jul. 1687 i Løgumkloster, Tønder Højer og Lø Herred, Tønder Amt, Danmark; døde den 22 okt. 1770 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; blev begravet i Holmens Kirke, København, Danmark.


Generation: 2

  1. 2.  Greve Frederik ReventlowGreve Frederik Reventlow Efterkommere til dette punkt (1.Conrad1) blev født cirka 1665; døde cirka 1665.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Family Line: IV. Den danske grevelige linje af 1673
    • Kilde: DAA 1939 p53: II,1


  2. 3.  Komtesse Charlotte Amalie ReventlowKomtesse Charlotte Amalie Reventlow Efterkommere til dette punkt (1.Conrad1) blev født cirka 1670; døde cirka 1670.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Family Line: IV. Den danske grevelige linje af 1673
    • Kilde: DAA 1939 p53: II,2


  3. 4.  Greve Christian Ditlev ReventlowGreve Christian Ditlev Reventlow Efterkommere til dette punkt (1.Conrad1) blev født den 21 jun. 1671 i Haderslev, Haderslev Herred, Haderslev Amt, Danmark; døde den 1 okt. 1738 i Tølløse, Merløse Herred, Holbæk Amt, Danmark; blev begravet i Radsted Kirke, Musse Herred, Maribo Amt, Danmark.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Bopæl: Til Grevskaberne Reventlow (1708) og Christiansborg (1729), Baroniet Brahetrolleborg (1722), til stamhusene Frisenvold (1731) og Krenkerup (1736), Pederstrup med Skjelstofte (1725), Lungholm (1727), Taastrup og Aalstrup (1728) og Tølløse (1728)
    • Family Line: IV. Den danske grevelige linje af 1673
    • Kilde: DAA 1939 p53: II,3
    • Titel: Besidder af Grevskabet Reventlow. Oprettede desuden Grevskabet Christiansborg (senere Christianssæde)
    • Ordner: 15 aug. 1698; Ridder af Dannebrog
    • Ordner: 26 maj 1707, Frederiksborg Slot, Hillerød, Lynge-Frederiksborg Herred, Frederiksborg Amt, Danmark; Ridder af Elefanten

    Notater:

    BIOGRAFI :Dansk Biografisk Leksikon:

    Reventlow, Christian Ditlev, lensgreve, 1671-1738, officer, diplomat. * 21.6.1671 i Haderslev , død 1.10.1738 på Tølløse, begr i Radsted k. F: storkansler Conrad Reventlow (1644-1708) og Anna M. Gabel(1651-78). Gift 1700 med Benedicte Margrethe Brockdorff, * 1678, død 7.6.173 9 på Tølløse (gift 1 g. 1691 med kammerjunker Jørgen Skeel til Gl. Estrup, 1656-95), d. af svensk oberst Cai Bertram B. tilBothkamp (1619-89) og Hedevig Rantzau. Halvbror til Anna Sophie Reventlow (1693-1743).

    Som søn af storkansleren var Reventlow nært knyttet til hoffet. Christian V havde stået fadder til ham og trolovet ham med datteren Anna Christine Gyldenløve der imidlertid døde som ganske ung. Til den jævnaldrende Frederik IV stod han i et personligt forhold, men hans kritisk e holdning til kongen vanskeliggjorde samarbejdet. Efter et kort studium ved Kbh.s universitet sendtes han til udlandet for at søge uddannelse navnlig i Frankrig og England. 1690 afløste han faderen som amtmand i Haderslev og landråd i hertugdømmerne.

    1699 fulgte han ham i embedet som overjægermester der indebar tilsyn med statens skov- og jagtvæsen. Imidlertid var det som officer og i nogen grad som diplomat han kom til at gøre sin indsats i kongens tjeneste. 1690 fulgte han et felttog ved Rhinen, 1692, som overtallig oberst , det danske korps i Irland og deltog n.å. i slaget ved Steenkerke. 1694 blev han oberst for et dragonregiment hjemme oghvervede s.å. på egen bekostning et infanteriregiment til kejserlig tjeneste som han førte 1699 ved Rhinen under markgrev Ludvig af Baden, hans første virkelige læremester i krigskunsten. Efter Frederik IVs tronbestigelse løste han det betydningsful de diplomatiske hverv i Dresden at afslutte tidligere indledede forhandlinger om offensiv og defensiv alliance med Sachsen-Polen mod Sverige, og 1700sendtes han atter til Dresden for at fremskvnde afsendelsen af et hjælpekorps. Reventlow deltog i det kortvarige felttog ved sydgræsen og ledede derefter forhandlingerne med Karl XII om at forlade Sjælland. 1701 blev han generalmajor og skulle 1702 have befalingen over rytteriet i det korps der under Chr. Gyldenløve gik i kejserlig tjeneste i Italien. Gyldenløve modsatte sig imidlertid energisk dette under trussel om tilbagetræden, og Reventlow gik i stedet i tjeneste i den egentlige kejserlige hær hvor han 1703 blev feltmarskalløjtnant. Prins Eugen af Savoyen satte megen pris på ham og betroede ham ved flere lejligheder ret betydelige kommandoer. 1704 ledsagede han Prinsen under felttoget i Bayern, bl.a. i slaget ved Höchstädt hvorom han skrev en interessant beretning til kongen.

    De følgende år deltog han i felttog i Italien hvor han 1705 blev såret ved Cassano, og ved Rhinen, dels under Eugen, dels atter under Ludvig af Raden, og udnævntes 1706 til felttøjmester . Efter hjemkomsten udnævntes Reventlow 1707 til general af infanteriet, den højeste grad Frederik IV tildelte nogen. Hermed var hans mangeårige, afvekslende, udenlandske krigerfærd afsluttet, og han overtog gerningen som højstkommanderende over den hjemmeværende hær. 1708-09 ledsagede han Frederik IV på Italienrejsen, ledede i Wien forhandlingerne om hjælpekorpsets hjemmarch og var derefter i Dresden deltageri de afsluttende aftaler om samvirken under eventuel krig med Sverige. Han skønnede at de politiske og militære forhold var gunstige for en afgørelse og tilrådede ivrigt en sådan. Hans udnævnelse tilleder af felttoget må anses for en rigtig disposition, men kongen unddrog ham ved sin ringe forståelse og ubeslutsomhed den nødvendige støtte. Midt i nov. 1709 stod den lille feltbær samlet syd for Helsingborg. Reventlow pressede hårdt på om forstærkninger, men navnlig om belejringsskyts til angreb på fæstningerne Landskrona og Malmø til udvidet, sikkert rygstød, basis for operationerne mod den fjendtlige hær. Samtidig skyndede han på for at få den norske hær til at binde en del af de fjendtlige styrker. Altsammen dog forgæves da kongen ikke viste synderlig interesse. Da vejene kort efter nytår var blevet nogenlunde farbare rykkede Reventlow med en del af styrken mod Magnus Stenbock der stod vest for Kristianstad, kastede fjenden tilbage i Småland og fortsatte ind i Blekinge. Da han imidlertid også måtte sikre sig mod frembrud fra Halland gik han mod slutningen af febr. tilbage til egnen nordøst for Lund for herfra at gå til angreb når forholdene ind bød hertil. Kort efter blev han meget syg af gigtfeber, men forblev ved hovedkvarteret til han 27.2. måtte afgive kommandoen til Jørgen Rantzau og lade sig transportere til Sjælland. 10. 3. led hæren det nederlag ved Helsingborg som Reventlow forgæves havde påpeget over for kongen som en mulighed. Udfaldet der blev afgørende for hele felttoget viste at Reventlow havde set rigtigt, og ansvaret må først og fremmest placeres hos Frederik IV der kvitterede ved i april at afskedige Reventlow.

    Kort for slaget ved Gadebusch 1712 blev Reventlow sendt til zar Peter og Frederik II August for at formå dem til hurtigt at rykke til undsætning for den danske hær. Afgørelsen på slagmarken faldt imidlertid før egentligt samarbejde nåedes, og kun ved yderst skarp optræden over for zaren lykkedes det Reventlow at formå denne til at følge efter den svenske bær ind i Holsten, til samvirken med den danske ved Tanning m.m. Sine evner som handlekraftig og klarsynet administrator kom han til at vise da han 1713 blev overpræsident i det af Stenbock afbrændte Altona med næsten diktatorisk myndighed. Men baggrunden for kongens udnævnelse af ham var nok lige så meget ansket om at fjerne R. fra hoffet på grund af hans modvilje mod Frederik IV s forhindelse med søsteren, Anna Sophie. På forholdsvis kort tid fik han byen genrejst smukkere og regelmæssigere end forhen. Han anlagde en havn og virkede på alle måder energisk for byens opkomst.

    Han rejste det endnu bestående såkaldte "Reventlow stift" og ydede personlig et betydeligt tilskud dertil. Som deltager i "Den store votering" 1718 afgav han et af de udførligste, bedst affattede og mest udtømmende indlæg hvori han på grundlag af den gode hær og de gunstige militær-politiske forhold bestemt rådede til med v storkansler må også ses i lyset af hans kritiske holdning til forbindelsen, og til kongen almindelighed.

    Efter Kbh.s brand 1728 var han den første der fremkom med ideer om genopbygningen og maj 1729 blev han overdirektør for bygningskommissionen. Her kæmpede han energisk mod inkompetence og slendrian i bystyre og centraladministration og b!ev grundigt upopulær, men ved tronskiftet 1730 fik han sin afsked og mistede tillige stillingen som overjægermester. Han synes dog ik ke at være forment adgang tilhoffet.

    R. var meget velhavende og en af landets største godsejere med besiddelser i hertugdømmerne og kongeriget. På Lolland oprettede han grevskabet Christiansborg. R. lagde desuden grunden til det senere grevskab Hardenberg. - Kammerherre 1698. Overjægermester 1699. Gehejmeråd 1707.

    Selv om han sjældent boede på Sandbjerg, varetog han sine bønders interesser. Da hertugen af Glücksborg i 1735 udstedte en forordning, hvorved han indfev, d. I. Okt. 1738 paa Tølløse, begr. i RadstedK.

    Forældre: Storkansler Conrad R. (s. d.) og I. Hustru. Gift 1700 med Benedicte Margrethe Brock dorff f. 1678, d. 7. Juni 1739 paa Tølløse (gift 1g 1691 med Kammerjunker Jørgen Skeel til Gl . Estrup, 1656-95), D. af svensk Oberst Cai Bertram B. til Bothkamp (161989) gift 1g 1644 me d Susanne Amalie v. Münster, 1618-56 (gift 1g 1636 med Oberst Rüdiger v. Waldow, d. 1642)) og Hedevig Rantzau.

    Efter et kort Studium ved Kbh.s Universitet sendtes C. D. R. til Udlandet for at søge Uddanne lse navnlig i Frankrig og England. 1690 afløste han Faderen som Amtmand i Haderslev og Landra ad i Hertugdømmerne og fulgte s. A. et Felttog ved Rhinen.

    1692 fulgte han som overtallig Oberst det danske Korps i Irland og deltog n. A. i Slaget ved Steenkerke. 1694 blev han Oberst for et Dragon regiment hjemme og hvervede samme år paa egen Bekostning etInfanteriregiment til kejserlig Tjeneste, hvilket han førte 1699 i Felttog ved Rhinen under Markgrev Ludvig af Baden, der blev hans første virkelige Læremester i Krigskunsten.

    Efter Frederik IV.s Tronbestigelse løste han det betydningsfulde diplomatiske Hverv i Dresden at afslutte tidligere indledede Forhandlinger om offensiv og defensiv Alliance med Sachsen Polen mod Sverige, og n. A. (1700) sendtes han atter til Dresden for at fremskynde Afsendelsen af et Hjælpekorps, men Korpset naaede ikke frem i Tide.

    C. D. R. selv deltog derimod i det kortvarige Felttog ved Sydgrænsen og ledede derefter Forhandlingerne med Karl XII. om at forlade Sjælland. 1701 blev han Generalmajor og skulde 1702 ha ve Befalingenover Rytteriet i det Korps, der under Chr. Gyldenløve gik i kejserlig Tjenest e i Italien. Gyldenløve modsatte sig imidlertid energisk dette: Hvis Kongen ikke vilde tilbagekalde Ordren, vilde han selvtræde tilbage. Kongen maatte føje ham, og C. D. R. gik i Tjeneste i den egentlige kejserlige Hær, hvor han 1703 blev Feltmarskalløjtnant. Prins Eugen satte megen Pris paa ham og betroede ham ved flereLejligheder ret betydelige Kommandoer.

    1704 ledsagede han Prinsen under Felttoget i Bayern, bl. a. i Slaget ved Hochstädt, hvorom ha n skrev en interessant Beretning til Kongen. De følgende Aar deltog han i Felttog i Italien , hvor han 1705 blev saaret ved Cassano, og ved Rhinen, dels under Prins Eugen, dels atter un der Ludvig af Baden, og udnævntes 1706 til Felttøjmester. 1707 udnævntes C. D. R. hjemme ti l General af Infanteriet, den højeste Grad, Frederik IV. tildelte nogen. Hermed var hans mang eaarige, afvekslende, udenlandske Krigerfærd afsluttet, og han overtog Gerningen som højstkom manderende over den hjemmeværende Hær.

    I 1708-09 ledsagede han Frederik IV. paa Italienrejsen, ledede i Wien Forhandlingerne om Hjælpekorpsets Hjemmarch og var derefter i Dresden Deltager i de afsluttende Aftaler om Samvirke n under eventuel Krig med Sverige. Han skønnede, at de politiske og militære Forhold var guns tige for en Afgørelse og tilraadede ivrigt en saadan. Hans Udnævnelse til Overgeneral kom ve l først umiddelbart før Krigsudbrudet, men som Følge af hans hidtidige Virksomhed og Forhol d til Kongen var det givet, at han skulde kommandere Felthæren, og alt taget i Betragtning ma atte han anses for at være den af Generalerne, der var bedst egnet.

    Midt i Nov. 1709 stod den lille Felthær samlet Syd for Helsingborg. C. D. R. pressede haardt paa Kongen om Forstærkninger, men navnlig om Belejringsskyts til Angreb paa Fæstningerne Landskrona og Malmø til udvidet, sikkert Rygstød, Basis for Operationerne mod den fjendtlige Hæ r. Samtidig skyndede han paa for at faa den norske Hær til at binde en Del af de fjendtlige S tyrker. Han blev imidlertidskuffet paa alle Punkter; Kongen syntes ikke at interessere sig s ynderlig for Felttoget og foranledigede intet af Betydning, skønt C. D. R. under et Besøg, Kongen aflagde i Helsingborg, paapegede eventuelle Følger netop som Nederlaget 10. Marts.

    Da Vejene kort efter Nytaar var blevet nogenlunde farbare, rykkede C. D. R. med en Del af Styrken mod Stenbock, der stod Vest for Kristianstad, kastede Fjenden tilbage i Småland og forts atte ind i Blekinge. Da han imidlertid ogsaa maatte sikre sig mod Frembrud fra Halland, gik h an mod Slutningen af Febr. tilbage til Egnen Nordøst for Lund for herfra at gaa til Angreb, n aar Forholdene indbød dertil. Ifølge sin Instruks udbad han sig Kongens Tilladelse til egentlig Offensiv og fik den, men bebrejdede atter Kongen, at Korpset ikke var blevet forstærket. H an opnaaede kun yderligere at irritereKongen og skabe sig Fjender i Myndighederne i Kbh.

    Til al Ulykke blev han meget syg af Gigtfeber; han forblev dog ved Hovedkvarteret, til han 27 . Febr. maatte afgive Kommandoen til Jørgen Rantzau (s. d.) og lade sig transportere til Sjælland. Rantzaunød imidlertid ikke den Tillid fra de undergivnes Side til Føringen, som C. D . R. havde forstaaet at vinde, og vaklede i sine Dispositioner, og 10. Marts blev Hæren total t slaaet ved Helsingborg, hvorpaa Skaane maatte rømmes.

    I April blev C. D. R. "forløvet fra sin Charge" og kom ikke senere til at udøve egentlig militær Virksomhed, men vedblev stedse med Interesse at følge Forholdene i Hæren og, naar Kongen selv gav ham Anledning dertil, med Frimodighed at fremsætte sine Anskuelser. Paa andre Omraader kom han dog til endnu at yde sit Land meget værdifulde Tjenester. Ved Faderens Død 169 9 var han blevet hans Efterfølger i den meget indbringende Stilling som Overjægermester, tilsynsførende med Landets, navnlig Statens, Skove og Jagtvæsen, og viste disse Anliggender megen Interesse.

    Til Hoffet var C. D. R. nøje knyttet i Christian V.s Tid. Kongen havde staaet Fadder til ha m og trolovet ham med sin Datter Anna Christiane Gyldenløve, der døde som ganske ung. Til Fre derik IV. komhan som jævnaldrende i endnu nærmere personligt Forhold, der dog kølnedes stærk t af C. D. R.s skarpe Kritik Vinteren I7o9~Io og ved den Uvillie, han, i Modsætning til U. A . Holstein, viste over Kongens Forbindelse 1712 med C. D. R.s Søster Anna Sophie; baade C. D . R. og hans Hustru holdt sig fjernt fra denne, saa længe Dronning Louise levede, og slutted e sig nøje til Kongens Søskende, der dannede en Slags Opposition. Christian VI. nærede allige vel Uvillie mod ham og fratog ham Stillingen som Overjægermester. Hvis det, som det siges, er rigtigt, at C. D. R. af Christian VI. blev forvist fra Hoffet, har dette ikke været for bestandigt, thi ved et Taffel 1737 fremsatte han Indvendinger mod Landmilitsforordningen af 1733 , et Emne, hvorover Kongen var meget ømtaalig.

    C. D. R. var en kundskabsrig Mand, en ulastelig Karakter, aaben og frimodig, en særdeles vind ende Personlighed, udadtil og indadtil en tro Tjener for sit Land. Hans Hustru var en begavet , myndig ogvirksom Dame, der øvede betydelig, men mindre heldig Indflydelse paa ham. Hun va r ham i øvrigt oprigtigt hengiven, var ham i alle Livets Forhold en trofast Støtte, men haves yg og pengegrisk. C. D. R. var en af Landets største Godsejere, med store Besiddelser i Hertu gdømmerne og i Kongeriget. Han fik oprettet Grevskabet Christiansborg (Christianssæde) og lagde Grunden til det senere Grevskab Hardenberg. Kammerherre 1698. Overjægermester 1699. Gehejmeraad 1707.

    König Friedrich IV. von Dänemark ernannte am 16. März 1713 Detlef Christian von Reventlow (1671 – 1738) zum Altonaer Oberpräsidenten. Reventlow ging tatkräftig an den Wiederaufbau, und a ls Glücksfall für Altona muß es gelten, daß Reventlow den erst 32 Jahre alten Claus Stallknec ht als Baumeister zur Seite hatte. Der Aufbau vollzog sich in geordneten Bahnen, und die Stad t erhielt durch einigehervorragende Bauten ein sehr viel ansehnlicheres Gesicht als zuvor. Z u nennen ist besonders das Alte Rathaus an der Königstraße, das Max Brauer noch Ende der zwan ziger Jahre hatte renovieren lassenund das im Bombenhagel des Jahres 1943 zerstört wurde.

    Stallknecht war es, der die Genehmigungspflicht für Neubauten in Altona einführte und mit de r mittelalterlichen Bauweise aufräumte. Beischläge sollte es in den Straßen nicht mehr geben.

    Unter Reventlow wurden aber auch weitere bemerkenswerte Einrichtungen in Altona geschaffen, s o von 1722 bis 1724 der neue Holzhafen – heute auch Kleinschiffhafen genannt –, um dessen Res taurierung man sich am nördlichen Elbufer in den nächsten Jahren wieder kümmern will. Schließ lich fällt in Reventlows Amtszeit die Begründung des nach ihm benannten Reventlow-Stifts, da s seinerzeit gemeinsam mit der Heilig-Geist-Kapelle auf dem Gelände der heutigen Grünanlage B ehnstraße/Struenseestraße entsteht. Die Stiftung sollte Armen und Alten Wohnung und Unterstüt zung gewähren. Erst 1892 werden diese Stiftswohnungen abgebrochen und an den heutigen Standor t des Reventlow-Stifts an der Thadenstraße verlegt.

    _________________

    The plundered city had to be rebuilt. In March 1713 King Frederick IV appointed Christian Detlev von Reventlow (1671-1738) as president of Altona. His task was to supervise the reconstruction program.The rebuilding program progressed very well. However, during this time Denner and his church got involved in prolonged court proceedings with Countess Benedikte Margarethe Reventlow (1678-1739)5. TheCountess had made a substantial contribution towards the construction of the Dompelaar church in 1707. When Ernst Goverts died on May 8, 1728 the Countess seized the title to the church property and her husband demanded that all church records be turned over to him. The church council refused to comply with this demand. The dispute was finally resolved when Balthasar Denner promised to paint a portrait of the Countess once a year. In return Jacob Denner was allowed to preach in her church. In 1732 Count Reventlow resigned from his position in Altona and moved back to Danmark. When an opportunity presented itself Denner purchased the church and asked his congregation to provide the funds for the annual mortgage payments.

    The Countess had donated large sums of money for an orphanage and for Denner's Church. She asked God to reward her kind deeds by protecting her husband during the War of the Spanish Succession (1702-1712). When Reventlow returned unharmed they regretted the great loss of money and tried to repossess the buildings.

    Beskæftigelse:
    Officer, diplomat

    Christian blev gift med Benedicte Margrethe Brockdorff i 1700. Benedicte (datter af Cai Bertram Brockdorff og Hedvig Rantzau) blev født den 17 mar. 1678 i Bothkamp, Slesvig-Holsten, Tyskland; døde den 7 jun. 1739 i Tølløse, Merløse Herred, Holbæk Amt, Danmark; blev begravet i Radsted Kirke, Musse Herred, Maribo Amt, Danmark. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 23. Greve Frederik Ludvig Reventlow  Efterkommere til dette punkt blev født den 31 jan. 1701 i Haderslev, Haderslev Herred, Haderslev Amt, Danmark; døde i jan. 1725 i Padua, Italien.
    2. 24. Greve Conrad Reventlow  Efterkommere til dette punkt blev født den 30 aug. 1702; døde skønnet 1715.
    3. 25. Greve Conrad Detlev Reventlow  Efterkommere til dette punkt blev født den 23 jul. 1704 i Frankfurt am Main, Hessen, Tyskland; døde den 24 jul. 1750 i Rønne, Bornholm, Danmark; blev begravet den 20 maj 1751 i Det Reventlowske kapel, Dybbøl Kirke, Nybøl Herred, Sønderborg Amt, Danmark.
    4. 26. Comtesse Anna Margrethe Christiane Reventlow  Efterkommere til dette punkt blev født den 18 jul. 1705; blev begravet i Det Reventlowske kapel, Dybbøl Kirke, Nybøl Herred, Sønderborg Amt, Danmark.
    5. 27. Greve Cai Bertram Reventlow  Efterkommere til dette punkt blev født den 14 aug. 1706 i Verona, Italien; døde i 1706.
    6. 28. Greve Cai Bertram Reventlow  Efterkommere til dette punkt blev født i 1707 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark.
    7. 29. Comtesse Dorothea Reventlow  Efterkommere til dette punkt blev født den 14 dec. 1708 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; døde i Altona, Hamburg, Tyskland.
    8. 30. Greve Christian Detlef von Reventlow  Efterkommere til dette punkt blev født den 10 mar. 1710; døde den 30 mar. 1775 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; blev begravet i Horslunde Kirkegård, Horslunde Sogn, Lollands Nørre Herred, Maribo Amt, Danmark.
    9. 31. Comtesse Christine Ermegaard Reventlow  Efterkommere til dette punkt blev født den 2 maj 1711; døde den 6 okt. 1779 i Lehmkuhlen, Preetz, Slesvig-Holsten, Tyskland.
    10. 32. Comtesse Sophie Hedevig Reventlow  Efterkommere til dette punkt blev født i 1712.
    11. 33. Greve Christopher Reventlow  Efterkommere til dette punkt blev født i 1716 i Altona, Hamburg, Tyskland; blev døbt den 7 apr. 1716 i Altona, Hamburg, Tyskland.

  4. 5.  Komtesse Christine Sophie ReventlowKomtesse Christine Sophie Reventlow Efterkommere til dette punkt (1.Conrad1) blev født den 30 okt. 1672 i Haderslev, Haderslev Herred, Haderslev Amt, Danmark; døde den 27 jun. 1757 i Fuirendal (Før: Vindinge), Næstved, Danmark.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Family Line: IV. Den danske grevelige linje af 1673
    • Kilde: DAA 1939 p54: II,4

    Notater:


    1672-1757, lensgrevinde, salonværtinde.

    *30.10.1672 i Haderslev, †27.6.1757 på Fyrendal, Fyrendal sg.

    Forældre: storkansler, greve Conrad Reventlow (1644-1708) og Anna Margrethe Gabel (1651-78).

    ~14.9.1688 med godsejer, greve Niels Friis, *22.6.1665, †9.2.1699 i Haag, Holland, s. af gehejmeråd, greve Mogens Friis og Anne Marie von Offenberg.

    ~24.12.1700 med storkansler, lensgreve Ulrik Adolph H., *14.4.1664 på Futterkamp, Holsten, †23.8.1737 på Holsteinborg, Holsteinborg sg., s. af oberst Adam Christopher von H. og Cathrine Christine Reventlow.

    Børn: Frederik Ludvig (1691), Christian (1691), Charlotte Amalie (1692), Frederik Ludvig (1698), Conradine Christine (1699), Frederikke Louise (1703), Anna Cathrine Ulrica (1703), Frederik (1704), Adam Christoph (1706), Christian Ditlev (1707), Ulrik Adolph (1708).

    CSH tilhørte fra fødslen det allerhøjeste aristokrati i Danmark. Som kun 16-årig blev hun gift med en af landets store godsbesiddere, greve Niels Friis til Frijsenborg. Efter hans tidlige død i 1699 bevarede hun indtægterne af godserne Boller og Møgelkær ved Horsens. Hertil kom, at hendes fader 1707 testamentarisk tillagde hende Seekamp i Slesvig som arveligt len. Efter et års enkestand ægtede huni 1700 fætteren U.A. H., der stod Frederik 4. nær, og kom til at tilhøre den danske magtelite. 1708 gjorde kongen ham til lensgreve og ophøjede hans gods til grevskabet Holsteinborg, 1719 fik han sædei Gehejmekonseillet, og to år senere blev han storkansler. CSH spillede en betydningsfuld rolle, ikke mindst efter kongens alliance i 1712 med hendes halvsøster, den senere dronning Anna Sophie. Samtidige udsagn understreger således den indflydelse, “madame la grande chancellière” øvede på både sin mand og sin søster. Og da Anna Sophies ord vejede tungt hos Frederik 4., påvirkede CSH således indirekte kongens beslutninger. I det Holsteinske Palæ på Kongens Nytorv, hvor det nuværende Magasin du Nord ligger, havde CSH landets førende salon. Den var samlingssted for alle af betydning, danskere som udlændinge. Det fremgår klart af de fremmede ambassadørers rapporter, at man holdt det for vigtigt at stå på god fod med hende, og det er næppe forkert at antage, at det var “grosskanslerindens” salon, frem for Kbh.s Slot, der var politisk magtcenter i det meste af Frederik 4.s regeringstid.

    CSH prægede også sin yngre halvsøster Conradine Revenfeld, som hun tog i huset. Conradine blev gift med den senere oversekretær i Danske Kancelli Frederik Rostgaard, der sammen med lensgreveparret virkede stærkt for oprettelsen af Den danske Skueplads i Lille Grønnegade. Straks efter tronskiftet 1730 afskedigede Christian 6. U.A. H. fra alle poster. Årsagen var den nære tilknytning til dronning Anna Sophie, kongens stedmoder, der nu blev forvist fra hoffet. Hverken han eller CSH faldt dog mere i unåde, end at de begge deltog i ceremoniellet ved det nye kongepars salving i 1731. Derefter forsvandt de fra det offentlige liv. Da havde CSH været en af de betydeligste og mest magtfulde kvinder i Danmark i næsten et kvart århundrede. Ved hendes mands død i 1737 gik grevskabet over til sønnen Frederik, og Fyrendal mellem Skælskør og Næstved kom de følgende tyve år til at fungere som enkesæde for CSH. Her oprettede hun 1743 et legat for sognets fattige. Hun beboede dog stadig i perioder palæeti Kbh., hvor hun nu som en “patriark” samlede slægten om sig.

    Kilde: http://www.kvinfo.dk/side/597/bio/371/origin/170/
    __________________________

    Magasin du Nord, Kongens Nytorv 13, ligger på en grund med megen historie. Her rejstes 1721 et fornemt palæ for storkansler greve U. A. Holstein, som året tidligere havde erhvervet en ældre ejendom sammesteds fra generalløjtnant Gregers Juel. Storkanslerens gemalinde, Christine Sophie Reventlow, var levende interesseret i skuespilkunsten og det må antages, at hun havde indflydelse på oprettelsen af Den danske Skueplads 19. januar 1722 i Lille Grønnegade (nuværende Ny Adelgade).

    I 1748 blev Holsteins Palæ genopbygget i mere beskeden skikkelse og bygningen skiftede hyppigt ejer. Da traktør Ernst Møller havde overtaget ejendommen, indrettede han 1796 bygningen til "Hotel du grand Nord". Han havde tidligere drevet "Vildanden" på Østergade.

    Kilde: http://www.kobenhavnshistorie.dk/bog/kko/m/kko_m-1.html

    Christine blev gift med Niels Friis den 14 sep. 1688 i Christiansborg Slotskirke, København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark. Niels (søn af Greve Mogens Friis og Anne Marie von Offenberg) blev født den 22 jun. 1665; døde den 9 feb. 1699 i Haag, Zuid-Holland, Holland; blev begravet i Trinitatis Kirke, København, Danmark. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 34. Frederik Ludvig Friis  Efterkommere til dette punkt døde i dec. 1698; blev begravet cirka 1699 i Trinitatis Kirke, København, Danmark.
    2. 35. Lensgreve Christian Friis  Efterkommere til dette punkt blev født den 28 jan. 1691; døde den 23 jun. 1763 i Frijsenborg, Hammel Sogn, Gjern Herred, Skanderborg Amt, Danmark; blev begravet i Hammel Kirke, Hammel, Gjern Herred, Skanderborg Amt, Danmark .
    3. 36. Charlotte Amalie Friis  Efterkommere til dette punkt blev født cirka 1692; døde den 1 dec. 1750.
    4. 37. Conradine Christine Friis  Efterkommere til dette punkt blev født den 31 mar. 1699 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; døde den 23 jun. 1723 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark.

    Christine blev gift med Ulrich Adolph Holstein-Holsteinborg den 24 dec. 1701 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark. Ulrich (søn af Adam Christopher von Holstein og Catharine Christine Reventlow) blev født den 14 apr. 1664 i Futterkamp, Blekendorf, Slesvig-Holsten, Tyskland; døde den 25 aug. 1737. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 38. Frederikke Louise Comtesse Holstein  Efterkommere til dette punkt blev født den 20 jan. 1703.
    2. 39. Friederich Conrad Holstein-Holsteinborg  Efterkommere til dette punkt blev født den 25 dec. 1704; døde den 2 dec. 1749 i Holsteinborg, (tidl.: Trolholm), Vester Flakkebjerg Herred, Sorø Amt, Danmark; blev begravet i Ørslev K., ,.
    3. 40. Christian Detlev Greve Holstein  Efterkommere til dette punkt blev født i 1707; døde i 1789.

  5. 6.  Komtesse Charlotte Amalie ReventlowKomtesse Charlotte Amalie Reventlow Efterkommere til dette punkt (1.Conrad1) blev født cirka 1674; døde cirka 1674.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Family Line: IV. Den danske grevelige linje af 1673
    • Kilde: DAA 1939 p54: II,5


  6. 7.  Greve Frederik ReventlowGreve Frederik Reventlow Efterkommere til dette punkt (1.Conrad1) blev født cirka 1675; døde cirka 1675.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Family Line: IV. Den danske grevelige linje af 1673
    • Kilde: DAA 1939 p54: II,6


  7. 8.  Grevinde Armgard Margareta ReventlowGrevinde Armgard Margareta Reventlow Efterkommere til dette punkt (1.Conrad1) blev født den 17 aug. 1679 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; døde den 7 jan. 1709 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; blev begravet den 12 jan. 1709 i Radsted Kirke, Musse Herred, Maribo Amt, Danmark.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Family Line: IV. Den danske grevelige linje af 1673
    • Kilde: DAA 1939 p54: II,7

    Notater:

    Begravelse:
    Begravet fra Tysk Reformerte Kirke (Sankt Petri), København, Danmark

    Armgard blev gift med Frederik von Ahlefeldt den 3 feb. 1695 i Christiansborg Slotskirke, København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark. Frederik (søn af Frederik von Ahlefeldt og Margrethe Dorothea Rantzau) blev født den 21 feb. 1662 i Flensborg, Slesvig-Holsten, Tyskland; døde den 10 jun. 1708 i Regensburg, Bayern, Tyskland; blev begravet i Radsted Kirke, Musse Herred, Maribo Amt, Danmark. [Gruppeskema] [Familietavle]


  8. 9.  Komtesse Anna Margrethe ReventlowKomtesse Anna Margrethe Reventlow Efterkommere til dette punkt (1.Conrad1) blev født den 6 okt. 1682 i Slesvig, Slesvig-Holsten, Tyskland; døde den 21 mar. 1710; blev begravet i Møgeltønder Kirke, Tønder, Danmark.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Family Line: IV. Den danske grevelige linje af 1673
    • Kilde: DAA 1939 p54: II,8

    Notater:

    TITEL: Comtesse

    Hans Schack 2. bliver sammen med sine 2 koner begravet i krypten under alteret, som rantzauerne havde fået indrettet. I krypten står der i dag 3 sarkofager, men det er et spørgsmål, hvormange mennesker, der er i dem. Greven er - tidlige har han kunstige sølvarm også ligget ovenpå kisten. Den 2 kone - den onde Anna Sophie også. Men om den første kone - Anna Margrethe - er der, er et spørgsmål.
    Anna Margrethe f. Reventlow - elskede nemlig ikke sin grev Schack. Familieren have planlagt ægteskabet hen over hendes hoved. Hun elske i st.f. sognepræsten i Aller. Før hun bliver gift med Schack, skal hun imidlertid i hemmelighed være blevet gift med sin præst. Schack er jo, som jeg sagde, en meget optaget mand - og når han er væk - tager hun til Aller. Anne Margrethe bliver gravid - det er problem, men heldigvis - fortæller historie - dør hun i barselssengen sammen med barnet. Hun bliver hensat i krypten, og så er den historie slut.
    MEN vi ved, at hun rent faktisk lever videre som præstekone 18 år i Aller - så hvis der er nogen i hendes kiste, hvem mon det så er.
    Der er flere historier om hende - hun får barnet, men tager straks efter fødslen livet af det - måske godt nok, hvis der kan være tvivl om faderen. Hvad sker der så - jo djævelen kommer for at hente hende. Det her sker på Gram slot, som også tilhører Schack. Nu er hun ikke så villig til at følge med djævlen - så hun får fat i præsten. Han ved ikke hvad han skal stille op, så han henter sin kollegafra Fole, som har mere forstand på den slags. Fole-præsten tilbyder djævelen, at han må få Anna Margrethe med, når de 2 stearinlys, som står på bordet, er brændt ned. Det går djævelen ind på - så længe kan han godt vente. Men præsten er smart - han slukker straks lysene - altså brænder de ikke ned - og djævelen får hende ikke med. For nu, at lysene ikke siden skal brænde ned - murer han dem ind ikirkevæggen. Så slår et lyn ned i kirken - kirken brænder af - dermed også lysene - Anna Margrethe må så være blevet hentet. Da Gram kirke for nogle år siden blev restaureret, kunne man se, at lynet rent faktisk havde slået ned i kirken - men i væggen fandt man 2 lys, som ikke var brændt ned.

    Kilde: (linket virker ikke)
    http://www.sitecenter.dk/moegeltoender-kirke/historienlang/

    Død:
    I barselsseng (se noter)

    Begravelse:
    Inskription på sarkofag (oversat fra Latin): Fru Anna Margareta af Reventlov, født i København 6. okt. 1682, datter af grev Conrad af Reventlov, to rigers kansler; gift med Hans Schack til Schackenborg, stiftsbefalingsmand over Ribe stift, død i barselseng på Gram 21. marts 1710, 28 år gammel efter at have født en søn, grev Otto Didrik Schack.

    Anna blev gift med Hans Schack den 16 mar. 1699 i Christiansborg Slotskirke, København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark. Hans (søn af Otto Didrik von Schack og Sophie Dorothea von Marschalck) blev født den 4 mar. 1676 i Ribe, Danmark; døde den 22 sep. 1719 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; blev begravet i Møgeltønder, Tønder, Danmark,. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 41. N.N. von Schack  Efterkommere til dette punkt blev født cirka 1701 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; blev begravet den 2 sep. 1701 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark.
    2. 42. Frederik August von Schack  Efterkommere til dette punkt blev født den 9 feb. 1707 i Hamburg, Tyskland; døde den 20 sep. 1707 i Hamburg, Tyskland.
    3. 43. Louise von Schack  Efterkommere til dette punkt blev født den 22 okt. 1707 i Paris, Frankrig; døde den 2 nov. 1707 i Paris, Frankrig.
    4. 44. Conrad von Schack  Efterkommere til dette punkt blev født den 12 dec. 1708 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; døde den 2 mar. 1709 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark.
    5. 45. Otto Didrik Schack  Efterkommere til dette punkt blev født den 19 mar. 1710 i Gram, Haderslev, Danmark; døde den 7 okt. 1741 i Ballum, Tønder, Danmark.

  9. 10.  Komtesse Charlotte Amalie ReventlowKomtesse Charlotte Amalie Reventlow Efterkommere til dette punkt (1.Conrad1) blev født den 31 dec. 1683; døde i 1700 i Rendsburg, Slesvig-Holsten, Tyskland.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Family Line: IV. Den danske grevelige linje af 1673
    • Kilde: DAA 1939 p55: II,9

    Notater:

    Trolovet med Overhofmarskal Otto Blome til Dänisch Nienhof


  10. 11.  Komtesse Cecilie Catharine ReventlowKomtesse Cecilie Catharine Reventlow Efterkommere til dette punkt (1.Conrad1) blev født i 1685; døde i 1691.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Family Line: IV. Den danske grevelige linje af 1673
    • Kilde: DAA 1939 p55: II,10


  11. 12.  Komtesse Ulrike Eleonore ReventlowKomtesse Ulrike Eleonore Reventlow Efterkommere til dette punkt (1.Conrad1) blev født i 1686; døde i 1686.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Family Line: IV. Den danske grevelige linje af 1673
    • Kilde: DAA 1939 p55: II,11

    Notater:

    Død:
    6 Mdr Gl.


  12. 13.  Komtesse Sophie Hedevig ReventlowKomtesse Sophie Hedevig Reventlow Efterkommere til dette punkt (1.Conrad1) blev født cirka 1687.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Family Line: IV. Den danske grevelige linje af 1673
    • Kilde: DAA 1939 p55: II,12

    Notater:

    Død:
    død ung


  13. 14.  Greve Frederik ReventlowGreve Frederik Reventlow Efterkommere til dette punkt (1.Conrad1) blev født i 1687; døde i 1688.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Family Line: IV. Den danske grevelige linje af 1673
    • Kilde: DAA 1939 p55: II,13


  14. 15.  Komtesse Anna Sophie ReventlowKomtesse Anna Sophie Reventlow Efterkommere til dette punkt (1.Conrad1) blev født i 1688.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Family Line: IV. Den danske grevelige linje af 1673
    • Kilde: DAA 1939 p55: II,14

    Notater:

    Død:
    død som lille


  15. 16.  Greve Conrad ReventlowGreve Conrad Reventlow Efterkommere til dette punkt (1.Conrad1) blev født cirka 1690.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Family Line: IV. Den danske grevelige linje af 1673
    • Kilde: DAA 1939 p55: II,15

    Notater:

    Død:
    død som lille


  16. 17.  Grevinde Ulrica Eleonora ReventlowGrevinde Ulrica Eleonora Reventlow Efterkommere til dette punkt (1.Conrad1) blev født den 1 nov. 1690; døde den 12 sep. 1754 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; blev begravet den 28 sep. 1754 i Københavns Domkirke (Vor Frue Kirke), København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Family Line: V. Den danske grevelige linje af 1673
    • Kilde: DAA 1939 p55: 2,16 og DAA 1982-84 II - 38h* DAA 2018-2020 p655: V,16
    • Ordner: 31 mar. 1747; de l'Union Parfaite

    Notater:

    Hun oprettede ved Testamente af 5/1 1743 Dron­ning Anna Sophies Enkestiftelse
    https://www.sa.dk/ao-soegesider/da/billedviser?epid=23039466#498146,88279804

    Begravelse:
    Bisat sammen med ægtefællen i Det Gyldenløveske kapel i Vor Frue Kirke, tilintetgjort under englændernes bombardement 5. sept. 1807

    Ulrica blev gift med Ferdinand Anton Danneskiold-Laurvigen den 20 dec. 1713 i Christiansborg Slotskirke, København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark. Ferdinand (søn af Ulrik Frederik Gyldenløve og Antoinette Augusta Aldenburg) blev født den 11 jul. 1688 i Dresden, Sachsen, Tyskland; døde den 18 sep. 1754 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 46. Frederik Ludvig Danneskiold-Laurvig  Efterkommere til dette punkt blev født den 15 maj 1717; døde den 12 aug. 1762 i Lübeck, Slesvig-Holsten, Tyskland.
    2. 47. Christian Conrad Danneskiold-Laurvig  Efterkommere til dette punkt blev født den 12 maj 1723 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; døde den 10 apr. 1783 i Roligheden, Larvik, Norge; blev begravet i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark.

  17. 18.  Dronning Anna Sophia ReventlowDronning Anna Sophia Reventlow Efterkommere til dette punkt (1.Conrad1) blev født den 16 apr. 1693 i Clausholm, Voldum, Galten Herred, Randers Amt, Danmark; døde den 7 jan. 1743 i Clausholm, Voldum, Galten Herred, Randers Amt, Danmark; blev begravet i Roskilde Domkirke, Sømme Herred, Roskilde Amt, Danmark.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Family Line: IV. Den danske grevelige linje af 1673
    • Kilde: DAA 1939 p55: 2,17 DAA 2018-20 p655: V,17
    • Titel: 1 jul. 1712, Skanderborg Slot, Skanderborg, Danmark; Fyrstinde af Slesvig Ved vielsen (til venstre hånd) i 1712 til Kong Frederik IV ophøjet til fyrstinde af Slesvig
    • Titel: 21 jan. 1713, Vallø Slot, Valløby Sogn, Bjæverskov Herred, Præstø Amt, Danmark,; Grevinde af Vallø Frederik IV. oprettede ved patent af 21/1 1713 grevskabet Vallø og skænkede det til Anne Sophie Reventlow, deres fælles børn og disses efterkommere.
    • Titel: 31 maj 1721, Frederiksberg Slotskirke, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark ; Danmarks Dronning Kronet af Kong Frederik IV d 31. maj 1721 på Frederiksborg Slot

    Notater:

    Dansk Biografisk Leksikon (1. udg):

    Anna Sophie, 1693-1743, Dronning. Hun indtager blandt Danmark-Norges Dronninger en særegen Plads som den eneste, der ikke har været af fyrstelig Æt; men uheldigvis knytter der sig ikke noget tiltalende Minde til hendes Ophøjelses Historie. Hun var født 16. April 1693 og var den yngste Datter af Grev Conrad Reventlow, død som Storkansler 1708, og Sophie Amalie Hahn, en Datter af den fra Christian V's Historie bekjendte Overjægermester Vincents H. Medens hendes ældste Halvsøster, Christine Sophie, Stammoder baade til Greverne Frijs-Frijsenborg og Holstein-Holsteinborg, ved Skjønhed og selskabelige Talenter naaede at indtage den ypperste Plads iblandt den Tids Adelsdamer her hjemme, fængslede hun selv, 18 Aar gammel, den letfængelige Frederik IV's Hjærte, da denne 1711 første Gang saa hende ved en Maskerade i Kolding.

    Det var forgjæves, at hendes karakterstærke og fortræffelige Moder søgte at holde hende fjærnet fra Kongen. Uagtet dennes Dronning, Louise af Meklenborg, endnu levede, vandt han let den livsglade og forfængelige Pige, og han bortførte hende 26. Juni 1712 fra Moderens Gaard Clausholm i Jylland. De Samvittighedsskrupler, hun havde ved at blive hans Elskerinde, og som han maaske ogsaa selv havde vedat tage sig en Mætresse, døvede han ved at lade sig vie til hende ved venstre Haand, uagtet Dronning Louise endnu levede.

    En tidligere Konrektor i Flensborg, Clausen, var villig til at forrette denne Vielse, der unægtelig ikke var noget enestaaende i Danmark-Norges Historie, for saa vidt Frederik IV allerede 1703 havde ladet sig vie paa den Maade til Frøken Viereck, dér var Datter af en herværende preussisk Statsafsending og var død det følgende Aar; men Forargelsen blev ikke mindre ved at være en Gjentagelse. Med den enev. S. fik en anselig og smuk Bolig tæt ved Slottet i Kjøbenhavn, og medens Dronningen maatte græmme sig i Stilhed, blev hun Midtpunktet for det selskabelige Liv, der var Kongens bedste Adspredelse.

    Han smykkede hende med Titel af Fyrstinde af Slesvig; foruden hvad hun modtog af forskjellige Gaver, havde hun en aarlig Apanage af den kongelige Partikulærkasse, der i det mindste et Par Aar senere steg til 28000 Rdl. aarlig, og han skjænkede hende dels det sjællandske 1765 Tdr. Hartkorn store Gods Vallø, dels i Holsten Godser, hvoraf der efter en Opgjørelse af Indtægten i Aaret 1730 blev svaretomtr. 13000 Rdl. aarlig. Men hendes Forhold til Kongen fik et nyt Præg, da Dronning Louise døde 15. Marts 1721. I Følge en Familietradition i hendes Søster Grevinde Holsteins Slægt havde Kongen kun vundet hende ved at give hende sit kongelige Ord paa, at han baade vilde ægte hende og hæve hende paa Tronen ved Siden af sig, naar Dronningen døde. Hvor usikker end en saadan Overlevering er, saa er der ingen Tvivl om, at hun selv attraaede dette Maal.

    Hun kunde i saa Henseende bygge paa Kongens stærke og vedholdende Lidenskab for hende, en Følelse, hun selv synes at have gjengjældt oprigtig. Adskillige Breve fra Kongen til hende og Smaaoptegnelseraf hende af forskjellig Art vidne om Styrken af deres gjensidige Følelser. Man fristes næsten til at tro, at Kongen har længtes efter den Dag, da han kunde give sit Forhold til A. S. et mere legitimtPræg. I det mindste skyndte han sig paa den mest iøjnefaldende - for ikke at sige upassende - Maade dermed. 2. April 1721 blev Dronning Louises Lig ført fra Kjøbenhavn til Roskilde, hvor det bisattesd. 3. Den følgende Dag holdt Universitetet Sørgefest i den Anledning, og samme Dags Eftermiddag blev A. S. viet til Kongen ved den højre Haand af den samme Clausen, der 9 Aar tidligere havde sat Kirkens Stempel paa deres Forhold. En saadan Omvielse kunde ikke have anden Mening, end at hun skulde sættes i Stand til at bære Kronen, og Folks Forventning, at dette skulde ske, gik hurtig i Opfyldelse.31. Maj i Overværelse af Kronprinsen og Kronprinsessen, Kongens Søskende og en pragtfuld Forsamling af høje Embedsmænd, Officerer og udenlandske Diplomater satte Frederik IV paa Frederiksberg Slot selv Kronen paa A. S.s Hoved med de Ord:

    Ikke for varm i Farven og hendes Tænder stygge, hvad der vanhelder hendes for øvrigt saa skjønne Ydre.» Uagtet Frederik IV vel nok undertiden kunde give selv hende Anledning til Skinsyge, bevarede hundog hans Kjærlighed indtil hans D havde naaet denne Stilling.

    Den høje Stjærne, hun havde hos Kongen, har givet Anledning til alskens Fortællinger om, at hun som Dronning udøvede stor Indflydelse over ham. Selv i sin egen Slægt gjaldt hun senere som den, der vedSiden af at have haft megen Aand tillige havde været . Slige Fortællinger vare næppe ugrundede. Som hendes Ophøjelse paa Tronen stod i Forbindelse med, at Kongen fra nu af nærmest støttede sig til Personer, der stode hende nær, først og fremmest til Storkansleren U. A. Holstein, saaledes er der Træk nok fra Datiden af Folks Henvendelser til hende som den, de mente kunde lægge et vægtigt Ord ind for dem hos Kongen, og af Taksigelser til hende for den Hjdelse næppe heldig; flere af de Mænd, hun virkede til at drage frem, have ikke efterladt sig et godt Navn fra Karakterens Side, og der synes athave været noget intrigant ved hende.

    Hvor ivrig Frederik IV var for at værne om hendes Ry, vidner blandt andet den saakaldte hemmelige Kommission om, der blev nedsat i Jan. 1725. Skjønt denne nærmest gav sig af med Undersøgelser om forskjellige Misligheder ved Embedsmænds Færd, blev deri indblandet Eftergranskninger om Pengeprellerier, der skulde have fundet Sted i Dronningens Navn. Hun fulgte med ikke mindre Iver end Kongen denne uhyggelige Kommissions Undersøgelser. Det var Frederik IV's stærke Følelser for hende, hvoraf hendes timelige Lykke og Indflydelse afhang, det fik hun at føle, da han døde. Intet var naturligere, end atde svære Krænkelser, som hendes Forhold til Kongen havde voldt Dronning Louise, medens hun levede, havde naget Kronprins Christian stærkt, og højst forstaaeligt var det, at det krænkede ham dybt, naarhan efter Moderens Død skulde vise Stifmoderen Hyldest som Dronning og vel endog maatte søge at staa paa en god Fod med hende. Den Bitterhed, han følte ved sligt, blev end yderligere ægget af hans altandet end godmodige Gemalinde Sophie Magdalene. Den Kjendsgjerning, at A. S. kun var en fornem Adelsmands Datter, ikke en Fyrstinde, gjorde aabenbart Forargelsen endnu større i deres Øjne, hvor komiskdet end nu kan forekomme os, at hendes Fødsel gjaldt for saa meget ringere end en Prinsesses fra hvilket som helst tysk Duodezfyrstendømme.

    Lignende Følelser som Kronprinsen og Kronprinsessen havde Kongens Søskende Prins Carl og hans lidenskabelige Søster Sophie Hedevig. Frederik IV maatte sige sig selv, at ved hans Død ventede en Storm hans eget eller , som han kaldte A. S. Han gjorde derfor alt, hvad der stod i hans Magt for at sikre hendes Stilling, naar han ikke mere var i Live. Ved en Række testamentariske Bestemmelser, hvori han stævnede dem, der handlede derimod, til , fastslog han blandt andet en Ordning, der kunde lade A. S. leve paa samme Vis som tidligere Enkedronninger. Kronprinsen maatte give ham et skriftligt Tilsagn (23. Febr. 1725).

    Umiddelbart før sin Død i Odense (12. Okt. 1730) søgte Frederik IV at stemme den af Kronprins Christian meget yndede Carl Adolf Plessen forsonlig ved at hænge den Elefantorden, han selv havde baaret,om hans Hals, og han besvor ham at arbejde for, at Kronprinsen opfyldte, hvad han havde lovet med Hensyn til Dronning A. S. Et Øjenvidne har fortalt, at Plessen gav ham et edeligt Tilsagn derom.Men det gik med Frederik IV's Testamente, som det i Frankrig var gaaet med Ludvig XIII's og Ludvig XIV7s. Med Døden var Agtelsen for den enevældige Konges Vilje forbi. Vistnok kan man ikke sige, at A. S. blev haardt plaget. Hun fik Godset Clausholm i Jylland, hvilket Frederik IV i sin Tid havde af kjøbt hendes Moder, som en Slags Livgeding, desuden en Sum af 100000 Rdl. én Gang for alle og en aarlig Apanage paa 25000 Rdl. Ogsaa bevarede hun Dronningetitelen uden dog at maatte kalde sig Dronning til Danmark og Norge. Men Livet paa Clausholm var i Virkeligheden en Forvisning, Modsætningen imellem de Kaar, hun havde, og dem, der vare lovede hende, var overordentlig stor, og hun maatte leve paa en jysk Gaard, stemplet med den kongelige Unaades Mærke som den, der havde forført Frederik IV til det formastelige Skridt at gjøre hende til Dronning, som den, der havde misbrugt sin Stilling og endog udsuget Landet. Det var Sigtelser, som, hvad der end i sædelig Henseende kunde bebrejdes hende, vare umaadelig overdrevne. Men Christian VI holdt fast ved at se hende paa denne Maade.

    Den ubehagelige Kjendsgjerning, at han havde givet et skriftligt Løfte om at behandle hende ganske anderledes, end han i Virkeligheden gjorde, tyngede ikke paa hans Samvittighed. Da hans SkriftefaderBluhme senere opfordrede ham til at tilgive hende og , fandt han kun, at han . Det kan forbavse at se den for sin Strænghed bekjendte Bluhme her række Synderinden Haanden; men den Gang var A. S. en bodfærdig Kvinde. De Træk af stærk Religiøsitet, som tydelig mærkes hos Frederik IV i hans sidste, Aar, have maaske allerede den Gang ikke været uden Indflydelse paa Dronningen, og under det stille Livpaa Clausholm, hvor hun syslede med sin Fortids stærkt betegnede og stærkt nagende Minder, var hun lige saa oplagt som hendes kongelige Stifsøn og Avindsmand til at søge Trøst og Støtte i en pietistisk Religiøsitet. Hun dn døde, da hun var 15 år gammel, hvorefter hun levede med sin moder på den jyske herregård Clausholm. At dømme efter hendes skriftlige efterladenskaber beherskede hun dansk, fransk og tysk om end på et niveau, der lå under det almindelige for en adelig kvinde på denne tid. Ved et maskebal på Koldinghus i 1711 fattede Frederik 4. interesse for den unge, smukke komtesse Reventlow og ønskede hende som maitresse. Da ASs moder på det bestemteste modsatte sig et svig. Hun blev tildelt apanage og fik i Kbh. overdraget “Kongens Gård” bag ved Børsen. Ved et patent blev Vallø med tilliggende i 1713 oprettet som grevskab til AS, der ved godskøb selv forøgede Valløs tilliggende. I april 1721 døde dronning ? l hoved. For første gang i Danmark var en kvinde, der ikke var af fyrstelig byrd, blevet kronet til dronning. Kroningen blev i samtiden udlagt som bevis på hendes magt over kongen.

    Efter ASs indtog i Kbh. som dronning forlod kongens to søskende, prins ?Carl og prinsesse ?•Sophie Hedevig, hoffet og indrettede sig på Vemmetofte, hvor især prinsessen sammen med ASs ærkefjende overkammerherre ?Carl Adolf von Plessen skabte et centrum for modstanden mod hende. Af større betydning var imidlertid den omfattende personudskiftning i hoffets og administrationens ledende stillinger,der nu foregik til fordel for især medlemmer af slægterne Reventlow og Holstein. AS er blevet tillagt en stor del af ansvaret for disse dispositioner. De kan dog snarere ses som et udslag af kongens egen iver for at værne om hende i erkendelse af hendes usikre position. Hensynet til hende blev herved i væsentlig grad bestemmende for hans valg af ministre og ris man ville opnå noget hos kongen, erder ingen klare vidnesbyrd om, at hun havde nogen egentlig politisk magt. I samtiden blev hun kaldt “de ringe Stænders Velgørerinde”. Hun donerede bl.a. penge til legater for enker og fattige. Menhvordan hun blev betragtet af den almindelige jævne befolkning, ved man ikke meget om.

    AS og Frederik 4. fik seks, muligvis otte børn, der alle døde som spæde. Det kgl. ægtepar opfattede det som Guds straf for deres syndige levned før 1721, at de mistede deres børn. Da kongen i oktober1730 lå for døden, tog han von Plessen i ed på, at AS ville blive behandlet anstændigt og overrakte ham sin egen elefantorden som tak. Men i øvrigt lå hendes fremtid helt og holdent i tronfølgeren ?Christian 6.s hænder. I et testamente fra 1722, underskrevet “frivilligt og uden Tvang” i 1725 af Christian, der da var kronprins, havde Frederik 4. forsøgt at sikre AS efter sin død. Et testamente,der skulle vise sig ikke at blive meget værd. To uger efter kongens død skrev AS til Christian 6. og frasagde sig de rettigheder, hun havde ifølge testamentet, og derudover al ret til sine ejendomme og midler. Ti dage senere modtog hun som svar et kgl. reskript, der indeholdt bestemmelser for hendes videre skæbne. Christian 6., der foragtede AS, for dog ikke nær så hårdt frem mod hende som ventet.Men faderens testamente negligerede han. AS fik lov til at beholde titel af dronning, dog uden at føje Danmark eller Norge dertil. Og enkedronning måtte hun ikke kalde sig. Testamentet bestemte, at hun skulle have Nykøbing Slot på Falster som enkesæde, i stedet fik hun overladt Clausholm, som Frederik 4. havde afkøbt hendes moder i 1718. Hun måtte ikke forlade herregården uden kongens tilladelse,hvad der tangerer en forvisning i unåde. Hun fik en engangssum på 100.000 rigsdaler og en årlig apanage på 25.000 rigsdaler. Desuden kunne hun nyde alle indkomster af Clausholm. Det lykkedes hofpræst?J.B. Bluhme at formilde Christian 6. over for AS, inden hun døde 1743 på Clausholm, hvor hun havde levet et strengt religiøst liv. Ved hendes død dekreterede kongen hofsorg, og han opfyldte hendes ønske om at komme til at ligge under samme tag som Frederik 4. i Roskilde Domkirke. Hun blev dog ikke placeret ved siden af sin ægtemand, men i slægten Trolles kapel, som Christian 6. havde erhvervet.
    Mal. af J.S. du Wahl på Rosenborg. Mal. af Balthasar Denner i Fr.borgmus.

    Torben Holck Colding (red.): Dronning Anna Sophie, 1951. Aarbog udgivet af Randers Amts historiske Samfund, 1911.
    Privatarkiv i Kongehusets arkiv i RA.

    Optaget i Dansk Biografisk Leksikon.

    Pernille Frederikke Hasselsteen

    _________________

    Kristeligt Dagblad: (7. juni 2010)

    Forfatter Maria Helleberg har sin egen teori om, hvorfor pietismen kom til Danmark. I "Engelshjerte" fortæller hun historien om kong Frederik den Fjerdes venstrehåndsægteskab med Anne Sophie Reventlow
    Trafikken er øredøvende, menneskemylderet enormt. Lastbiler, taxaer, cykler og fodgængere hvirvler ind og ud og forbi hinanden. Vi er ved Nørreport i København, hvor forfatter Maria Helleberg har valgt, at vores pietistiske byvandring skal tage sin begyndelse.

    "Her begynder København. Det tænker man egentlig ikke over i dag, hvor byen har bredt sig, men Nørreport er ligesom i 1700-tallet et af de helt store ankomststeder. Før i tiden var der bare ikke by påden anden side," forklarer hun.

    For nylig udkom hendes historiske roman "Engelshjerte" om kærligheden og ægteskabet mellem Anne Sophie Reventlow og kong Frederik den Fjerde. Kong Frederik ægter først Anne Sophie til venstre hånd, dahan allerede er gift med dronning Louise, men da Louise dør, bliver de gift til højre hånd, og Anne Sophie bliver dronning.

    Romanen foregår i første halvdel af 1700-tallet og beskriver blandt andet, hvordan kong Frederik og Anne Sophie indførte pietismen i Danmark, og hvordan den så ud, da kong Frederiks søn og Anne Sophies stedsøn, Christian den Sjette, tog den ud i sin yderste konsekvens sin regeringsperiode.

    "Al underholdning blev forbudt, der måtte ikke spilles musik, kun synges salmer i kirken, der måtte ikke spilles teater, og alle skuespillere og musikere blev nægtet indrejse i Danmark. Maskeraderne blev bandlyst, bøndernes festdage forbudt, ligesom at kunstmalerne kun måtte male portrætter af fine mennesker eller male historiske billeder. Det må have været ganske forfærdeligt," siger Maria Helleberg.



    Vi går gennem byen ned til Magstræde, der er en af de få gader i den indre by, der er gået fri af brande og bombardementer gennem tiden, og hvor man derfor stadig kan finde de gamle 1700-talshuse. Herfra vandrer vi videre mod Christiansborg og til Slotsholmsgade, hvor Børsen og en række ministerier og statslige styrelser holder til.

    "Da Frederik og Anne Sophie blev gift første gang, kunne hun jo ikke flytte ind på slottet, for dér boede dronning Louise. Så Frederik byggede et hus til Anne Sophie her i Slotsholmsgade, hvor Frederik var det meste af tiden, når han ikke arbejdede. Det var først, da dronning Louise døde, at Anne Sophie flyttede ind på det rigtige kongeslot," siger Maria Helleberg og peger på husnummer otte. Et stort, men langtfra prangende byggeri.

    "I en vis forstand er det forståeligt, hvorfor Frederik og Anne Sophie indfører pietismen. De gifter sig, selvom Frederik er gift i forvejen, de får otte børn, men alle dør inden for kort tid. Kun fire når at blive døbt. Det er logisk at tænke det som en straf," siger hun og refererer til et billede, som Anne Sophie fik malet, mens hun sad i husarrest på Clausholm efter Frederiks død.

    På billedet sidder kong Frederik oppe på skyerne sammen med fire små børn med vinger. Anne Sophie står ved en strandbred sammen med sin hofdame. I vandet ligger fire små nødstedte børn.

    "Sådan så Anne Sophie på sit liv, da hun sad på Clausholm og så tilbage. Frederik er kommet ud af synden og i himlen sammen med de fire børn, der nåede at blive døbt, inden de døde. I syndens dyb befinder hun, hofdamen og de fire udøbte børn sig. Det er et ret uhyggeligt billede, som fortæller, hvad der var på spil for Anne Sophie og Frederik, og hvordan pietismen holdt hende fast på hendes synd,"siger Maria Helleberg.

    Maria Helleberg forestiller sig, at det kongelige par indfører pietismen i Danmark, blandt andet så folket kan være med til at sone Frederiks synder. Som enevældig konge ejer han hele Danmark og kan dermed få befolkningen til at gøre soningsarbejdet. Anne Sophie var ikke den første, han giftede sig med til venstre hånd. Han havde gjort det en gang før, men hun døde hurtigt. Så der har været megetat sone i hans liv," siger Maria Helleberg.

    Frederik den Fjerde var den sidste konge, der boede på Københavns Slot, som lå, hvor Christiansborg ligger i dag. Ruinerne af det gamle slot og af den oprindelige borg, som Absalon byggede tilbage i 1100-tallet, kan man stadig se, og det er lige netop, hvad Maria Helleberg har i tankerne.

    Hun viser velkendt rundt under jorden blandt kampesten, rester af slotsmure og datidens primitive kloakker, selvom det er et stykke tid siden, hun var her sidst.

    "Pietismen begynder som en blød kristendom, hvor vi skal erkende vores synder og føle ægtheden i det, vi gør. Men med den kommer også alle forbuddene, og man tager kontrollen over mennesket. Det er lettere at styre folk med pisk end med gulerod."

    Hvorfor fænger pietismen?

    "Fordi den er så konsekvent, og så har den også en tiltalende side. Med pietismen kommer den sociale bevidsthed og tankerne om, at man skal hjælpe dem, der ikke har så meget. Det var Christian den Sjette bare ikke så interesseret i som sin far, og problemet med enevælden var, at det, der ikke interesserede kongen, blev heller ikke gjort. Derfor blev den positive side af pietismen aldrig så tydelig," fortæller Maria Helleberg.

    Turen går fra ruinerne, forbi Børsen, hen over Knippelsbro til Christianshavn og ender ved Vor Frelsers Kirke med det karakteristiske spiralsnoede spir.

    "Kirken her er begyndelsen til pietismen. Man er på vej ud af et århundrede med heksebrændinger, religionskrige og mørke tider og forestiller sig, at det hele bliver bedre i det nye 1700-tal. Kirken er lys og åben, og her er plads til at synge og til lys og liv. Selv lidelsen er afbildet som noget, der ikke ser så slemt ud, og som vi kommer os over," siger Maria Helleberg og peger op mod alteret,hvor Kristus trøstes af en engel i Getsemane Have. Over dem er der lyse skyformationer med englebørn og en forgyldt strålekrans, der nærmest eksploderer ud i rummet.

    "Det er synd, at pietismen formulder så hurtigt og ikke holder fast ved glæde og fornøjelse. Men al fundamentalisme bliver sort med tiden. Jeg tror også, at islamisk fundamentalisme begyndte med en genopdagelse af islam. Man vil ind til det originale, ind til hjertet og ind til det ægte. Kommer man ikke længere ind i fundamentalismen end det, er det fint. Nogle af de lykkeligste mennesker, jeg kender, er troende. De er ikke fundamentalister, men bliver stående lige ved døren," siger Maria Helleberg.

    "På den måde kan man sige, at det var godt, at vi havde enevælde på det tidspunkt. For med Christian den Sjettes død døde også hans religiøse overbevisning," siger hun.

    Anna blev gift med Frederik 4, Konge af Danmark den 26 jun. 1712 i Skanderborg Slot, Skanderborg, Danmark. Frederik (søn af Christian 5, Konge af Danmark og Charlotte Amalie af Hessen-Kassel) blev født den 11 okt. 1671 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; døde den 12 okt. 1730 i Odense, Odense Herred, Odense Amt, Danmark; blev begravet i Roskilde Domkirke, Sømme Herred, Roskilde Amt, Danmark. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 48. Frederica Sophia Reventlow  Efterkommere til dette punkt blev født før 1721.
    2. 49. Frederica Conradine Reventlow  Efterkommere til dette punkt blev født før 1721.
    3. 50. ?? Reventlow  Efterkommere til dette punkt blev født før 1721.
    4. 51. Christiana Amalia af Danmark  Efterkommere til dette punkt blev født den 23 okt. 1723; døde den 7 jan. 1724.
    5. 52. Frederik Christian af Danmark  Efterkommere til dette punkt blev født den 1 jun. 1726; døde den 15 maj 1727.
    6. 53. Carl af Danmark  Efterkommere til dette punkt blev født den 16 feb. 1728; døde den 10 dec. 1729.

  18. 19.  Anna Margrethe Conradsdatter ReventlowAnna Margrethe Conradsdatter Reventlow Efterkommere til dette punkt (1.Conrad1) blev født den 29 aug. 1682; døde i jun. 1722; blev begravet den 18 jun. 1722 i Aller Kirke, Aller Sogn, Sønder Tyrstrup Herred, Haderslev Amt, Danmark.

    Notater:

    Begravelse:
    Teksten i kirkebogen:

    På en torsdag begravedes Anna Margareta, Hr. Zoëgas af Aller Præstegård, som uforløst døde i barnsnød.

    Anna blev gift med Johannes Paulsen Zoëga den 13 okt. 1699 i Værum, Galten Herred, Randers Amt, Danmark. Johannes (søn af Paul Matthiesen Zoëga og Magdalene Friis) blev født den 11 nov. 1672 i Vilstrup Sogn, Haderslev, Danmark; døde den 27 sep. 1729 i Aller Kirke, Aller Sogn, Sønder Tyrstrup Herred, Haderslev Amt, Danmark. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 54. Conrad Zoëga  Efterkommere til dette punkt blev født den 2 nov. 1702 i Aller Kirke, Aller Sogn, Sønder Tyrstrup Herred, Haderslev Amt, Danmark; blev døbt i Møgeltønder, Tønder, Danmark,; døde den 25 dec. 1774 i Vonsbæk, Haderslev, Danmark.
    2. 55. Paul Christian Hansen Zoëga  Efterkommere til dette punkt blev født den 2 maj 1703 i Aller Kirke, Aller Sogn, Sønder Tyrstrup Herred, Haderslev Amt, Danmark; døde den 26 maj 1776 i Ravsted, Slogs Herred, Tønder Amt, Danmark.
    3. 56. Johannes Zoëga  Efterkommere til dette punkt blev født den 28 aug. 1708 i Aller Kirke, Aller Sogn, Sønder Tyrstrup Herred, Haderslev Amt, Danmark; døde i nov. 1761 i Højer Sogn, Tønder, Danmark; blev begravet den 1 dec. 1761 i Højer Kirke, ,.
    4. 57. Magdalene Margrethe Zoëga  Efterkommere til dette punkt blev født den 29 okt. 1710 i Aller Kirke, Aller Sogn, Sønder Tyrstrup Herred, Haderslev Amt, Danmark; døde den 7 aug. 1771 i Løjt, Rise Herred, Aabenraa Amt, Danmark.
    5. 58. Lorentz Christian Zoëga  Efterkommere til dette punkt blev født den 12 sep. 1713 i Aller Kirke, Aller Sogn, Sønder Tyrstrup Herred, Haderslev Amt, Danmark; døde i 1759 i Glückstadt, Steinburg, Slesvig-Holsten, Tyskland.
    6. 59. Matthias Georg Zoëga  Efterkommere til dette punkt blev født i 1716 i Aller Kirke, Aller Sogn, Sønder Tyrstrup Herred, Haderslev Amt, Danmark; døde i 1716 i Aller Kirke, Aller Sogn, Sønder Tyrstrup Herred, Haderslev Amt, Danmark; blev begravet den 21 feb. 1716 i Aller Kirke, Aller Sogn, Sønder Tyrstrup Herred, Haderslev Amt, Danmark.
    7. 60. Matthias Georg Zoëga  Efterkommere til dette punkt blev født den 10 jul. 1719 i Aller Kirke, Aller Sogn, Sønder Tyrstrup Herred, Haderslev Amt, Danmark.
    8. 61. Christian Detlef Zoëga  Efterkommere til dette punkt blev født den 3 feb. 1721 i Aller Kirke, Aller Sogn, Sønder Tyrstrup Herred, Haderslev Amt, Danmark; døde den 21 feb. 1743 i Løjt, Rise Herred, Aabenraa Amt, Danmark.

  19. 20.  Detlev von RevenfeldDetlev von Revenfeld Efterkommere til dette punkt (1.Conrad1) blev født den 4 mar. 1684 i Sandbjerg, Sottrup Sogn, Nybøl Herred, Sønderborg Amt, Danmark; døde den 18 jul. 1746 i Rendsburg, Slesvig-Holsten, Tyskland; blev begravet i Haderslev, Haderslev Herred, Haderslev Amt, Danmark.

    Notater:

    Ditlev Revenfeld (1684 på Sandbjerg Gods – 18. juli 1746 i Rendsborg) var en dansk officer og overkrigssekretær.

    Af grev Conrad Reventlows 3 uægte børn, som 1695 adledes med navnet Revenfeld, var Ditlev, den ældste, født 1684 på Sandbjerg. 1686 fik han af faderen gavebrev på Vandlinggård ved Haderslev, som dog atter blev solgt 1701. 1700 blev han kornet ved Frederik Ahlefeldts Kyrasserregiment, 1702 løjtnant, kom 1704 til Livregiment til Hest, blev 1705 kaptajnløjtnant og karakteriseret ritmester, 1706 virkelig ritmester ved Carl Rudolph af Württemberg-Neuenstadts kyrasserer, 1709 ved Livgarden til Hest, 1711 major, 1712 karakteriseret oberst, 1716 chef for 1. jyske Rytterregiment, 1723 for Livregiment til Hest og generalmajor. Han havde deltaget i Den spanske arvefølgekrig og Den Store Nordiske Krig og var blevet hårdt såret ved slaget ved Gadebusch 1712. Efter Johan Christoph von Körbitz' død valgte Frederik IV i begyndelsen af 1727 Revenfeld til overkrigssekretær for hær og flåde, nærmest vel fordi han var dronning Anna Sophies halvbroder. I det mindste omtales han som ubetydelig af udvortes og temmelig indskrænket af forstand. Hans funktionstid, der ikke er kendetegnet ved nogen foranstaltning af interesse, varede til tronskiftet 1730, da han ligesom de øvrige medlemmer af den Reventlow-Holsteinske kreds blev fjernet fra centralstyrelsen. Revenfeld blev foreløbig pensioneret på den måde, at hans svoger Frederik Rostgaard, der blev translatør ved Øresunds Toldkammer, måtte svare Revenfeld halvdelen af embedets indtægter. Dette hørte op 1732, da Revenfeld blev kommandant på Kronborg. 1742 ombyttede han denne post med kommandantskabet i Rendsborg, hvor han døde 18. juli 1746. Han var blevet hvid ridder 1727, generalløjtnant 1734. Gift med Anna Cathrine f. Woldenberg, der antagelig var datter af forhenværende oberstløjtnant ved Livregiment Dragoner Johan Woldenberg.

    Han er begravet i Haderslev Domkirke.




    BESIDDELSER: Vandlinggård

    TITEL: Hvid ridder 1730

    Generalleieutenant, Overkrigssekretær, Kommandant på Kronborg (1732) og Rensborg (1742)

    Detlev blev gift med Anna Cathrine Woldenberg den 5 dec. 1718 i Hamburg, Tyskland. Anna døde i 1751; blev begravet den 5 nov. 1751 i Skt Maria Magdalene Kirke, Hamburg, Tyskland. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 62. Conrad Adolph Revenfeld  Efterkommere til dette punkt blev født den 22 nov. 1719; døde den 27 okt. 1747.
    2. 63. Anna Cathrine Conradina Revenfeld  Efterkommere til dette punkt blev født den 20 aug. 1721; døde i 1722.
    3. 64. Johan Detlef Revenfeld  Efterkommere til dette punkt blev født den 25 sep. 1722 i Hamburg, Tyskland; døde i 1723.
    4. 65. Christian Ditlev Revenfeld  Efterkommere til dette punkt blev født den 30 mar. 1724; døde den 29 nov. 1794.
    5. 66. Christine Sophie Revenfeld  Efterkommere til dette punkt blev født den 25 jul. 1726 i Hamburg, Tyskland; døde den 7 jul. 1749.
    6. 67. Friedrich Christian Revenfeld  Efterkommere til dette punkt blev født den 19 jan. 1728 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; døde i 1752.

  20. 21.  Conrad RevenfeldConrad Revenfeld Efterkommere til dette punkt (1.Conrad1) blev født i 1685.

    Familie/Ægtefælle/Partner: Helene Orn. [Gruppeskema] [Familietavle]


  21. 22.  Conradine RevenfeldConradine Revenfeld Efterkommere til dette punkt (1.Conrad1) blev født den 9 jul. 1687 i Løgumkloster, Tønder Højer og Lø Herred, Tønder Amt, Danmark; døde den 22 okt. 1770 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; blev begravet i Holmens Kirke, København, Danmark.

    Conradine blev gift med Frederik Rostgaard den 1 mar. 1703. Frederik (søn af Hans Rostgaard og Cathrine Asmusdatter Arendrup) blev født den 20 aug. 1671 i Krogerup, ,; døde den 25 apr. 1745 i Krogerup, ,. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 68. Conradine Sophie Rostgaard  Efterkommere til dette punkt blev født den 20 maj 1704 i Farumgård, Farum, Danmark; døde den 23 feb. 1758.
    2. 69. Adolphine Christine Rostgaard  Efterkommere til dette punkt blev født den 17 jan. 1706 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; døde den 16 jul. 1740.
    3. 70. Christiane Benedicte Rostgaard  Efterkommere til dette punkt blev født den 13 aug. 1707 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; døde den 15 okt. 1732 i Krogerup, ,.
    4. 71. Fridrich Conrad Rostgaard  Efterkommere til dette punkt blev født den 29 dec. 1711 i Haderslev, Haderslev Herred, Haderslev Amt, Danmark; døde den 29 dec. 1711 i Haderslev, Haderslev Herred, Haderslev Amt, Danmark; blev begravet den 3 jan. 1712 i I Sin Mormors Begravelse, ,.
    5. 72. Friderica Rostgaard  Efterkommere til dette punkt blev født den 12 apr. 1720 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; døde den 10 jan. 1722.
    6. 73. Anna Sophie Rostgaard  Efterkommere til dette punkt blev født den 12 apr. 1720 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; døde den 28 apr. 1727.
    7. 74. Sophie Magdalene Rostgaard  Efterkommere til dette punkt blev født den 26 mar. 1722 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; døde den 13 aug. 1727 i Krogerup, ,.


Generation: 3

  1. 23.  Greve Frederik Ludvig ReventlowGreve Frederik Ludvig Reventlow Efterkommere til dette punkt (4.Christian2, 1.Conrad1) blev født den 31 jan. 1701 i Haderslev, Haderslev Herred, Haderslev Amt, Danmark; døde i jan. 1725 i Padua, Italien.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Beskæftigelse: Kammerjunker
    • Family Line: IV. Den danske grevelige linje af 1673
    • Kilde: DAA 1939 p55: III,1

    Notater:

    Død:
    Liget ført til Venedig i en beget kasse beslået med jernbånd og 12. januar 1725 anbragt i Fondaco dei Tedeschi for ved første skibslejlighed at sendes til Danmark


  2. 24.  Greve Conrad ReventlowGreve Conrad Reventlow Efterkommere til dette punkt (4.Christian2, 1.Conrad1) blev født den 30 aug. 1702; døde skønnet 1715.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Family Line: IV. Den danske grevelige linje af 1673
    • Kilde: DAA 1939 p55: III,2

    Notater:

    Død:
    Død ung


  3. 25.  Greve Conrad Detlev ReventlowGreve Conrad Detlev Reventlow Efterkommere til dette punkt (4.Christian2, 1.Conrad1) blev født den 23 jul. 1704 i Frankfurt am Main, Hessen, Tyskland; døde den 24 jul. 1750 i Rønne, Bornholm, Danmark; blev begravet den 20 maj 1751 i Det Reventlowske kapel, Dybbøl Kirke, Nybøl Herred, Sønderborg Amt, Danmark.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Ordner: Ordenen “de l’union parfaite”
    • Family Line: IV. Den danske grevelige linje af 1673
    • Kilde: DAA 1939 p55: III,3
    • Titel: Besidder af grevskabet Reventlow (Sandbjerg), baroniet Brahetrolleborg samt stamhusene Krenkerup og Frisenvold m.m. Kammerherre, Gehejmeråd
    • Ordner: 11 okt. 1728; Hvid Ridder Symbolum: A Deo et Rege
    • Ejendom: 1739-1750, Krenkerup, Radsted Sogn, Musse Herred, Maribo Amt, Danmark

    Notater:

    Reventlow, Conrad Ditlev Greve, 1704-50, Gehejmeraad, Søn af ovfr. anførte Gehejmeraad Christian Ditlev Greve R. ( 1738), fødtes 23. Juli 1704 i Frankfurt a. M., studerede i Udlandet (immatrikuleret 1722 i Leiden), fik allerede 1721 Kammerherrenøglen, var 1725-31 Amtmand over Haderslev Amt (afskediget i unåde), blev 1728 Ridder af Danebrog, 1740 Gehejmeraad, 1747 Deputeret i General-Landets Økonomi- og Kommercekollegium og Gehejmekonferensraad, 1748 Præsident i Højesteret, 1749 Stiftamtmand over Sjællands Stift og Amtmand over Kjøbenhavns Amt, fik 1750 Enkedronningens Orden og døde paa Bornholm 24. Juli s. A.

    Ved sin Faders Død succederede R. i Besiddelsen af Grevskabet Reventlow i Sundeved, Baroniet Brahetrolleborg samt Stamhusene Krænkerup og Frisenvold m. m. Hans Virksomhed som Godsejer synes især at have været knyttet til Brahetrolleborg, hvis Styrelse han overtog snart efter Baroniets Overdragelse til Faderen (1722); han havde her en dygtig og paalidelig Hjælper i Frederik Bagger ved hvis bistand han baade forbedrede og forøgede Godset.

    R. havde 20. Sept. 1731 ægtet Prinsesse Vilhelmine Augusta af Slesvig-Holsten-Nordborg-Pløen (f. 17. Nov. 1704, Dame de l'union parfaite 1749, 16. Marts s. A.), Datter af Prins Christian Carl og Dorothea Christine f. v. Aichelberg.

    Malet som yngre (Holsteinborg). Mal. (Aftenhof), efter dette stik. Malet i rustning (Brahetrolleborg), mal. i samme type, dog i ordensdragt, formentlig af J. 5. Wahl (Christianssæde). Min. (Fr.borg).To mal., det ene af B. Denner (begge sst.)

    Conrad blev gift med Prinsesse Vilhelmina Augusta Slesvig-Holsten-Sønderborg-Plön den 20 sep. 1731. Vilhelmina (datter af Hertug Christian Carl Slesvig-Holsten-Sønderborg-Plön og Dorothea Christine von Aichelberg) blev født den 17 nov. 1704; døde den 16 mar. 1749 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; blev begravet i Det Reventlowske kapel, Dybbøl Kirke, Nybøl Herred, Sønderborg Amt, Danmark. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 75. Greve Frederik Reventlow  Efterkommere til dette punkt blev født den 13 aug. 1732 i Brahetrolleborg, (Rantzausholm), Brahetrolleborg Sogn, Sallinge Herred, Svendborg amt, Danmark; døde den 16 nov. 1736; blev begravet i Det Reventlowske kapel, Dybbøl Kirke, Nybøl Herred, Sønderborg Amt, Danmark.
    2. 76. Greve Christian Detlev Reventlow  Efterkommere til dette punkt blev født den 14 aug. 1733 i Brahetrolleborg, (Rantzausholm), Brahetrolleborg Sogn, Sallinge Herred, Svendborg amt, Danmark; døde den 5 jan. 1735; blev begravet i Det Reventlowske kapel, Dybbøl Kirke, Nybøl Herred, Sønderborg Amt, Danmark.
    3. 77. Komtesse Dorothea Benedicta Friderica Reventlow  Efterkommere til dette punkt blev født den 13 okt. 1734 i Brahetrolleborg, (Rantzausholm), Brahetrolleborg Sogn, Sallinge Herred, Svendborg amt, Danmark; døde den 20 dec. 1776 i Büdingen, Darmstadt, Hessen, Tyskland; blev begravet i Sankt Marien Kirche, Büdingen, Darmstadt, Hessen, Tyskland.
    4. 78. Greve Christian Detlef Reventlow  Efterkommere til dette punkt blev født den 1 nov. 1735 i Brahetrolleborg, (Rantzausholm), Brahetrolleborg Sogn, Sallinge Herred, Svendborg amt, Danmark; døde den 10 dec. 1759 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; blev begravet den 15 dec. 1759 i Skt. Petri kirke, København, Danmark.
    5. 79. Comtesse Conradine Augusta Reventlow  Efterkommere til dette punkt blev født den 12 nov. 1736 i Brahetrolleborg, (Rantzausholm), Brahetrolleborg Sogn, Sallinge Herred, Svendborg amt, Danmark; døde den 27 sep. 1809 i Rudbjerggård, Tillitze sogn, Lollands Sønder Herred, Maribo Amt, Danmark.
    6. 80. Comtesse Frederikke Reventlow  Efterkommere til dette punkt blev født den 20 dec. 1737 i Brahetrolleborg, (Rantzausholm), Brahetrolleborg Sogn, Sallinge Herred, Svendborg amt, Danmark; døde den 5 feb. 1820 i Slesvig, Slesvig-Holsten, Tyskland; blev begravet den 10 feb. 1820 i Kappeln, Slesvig-Holsten, Tyskland.
    7. 81. Komtesse Christiane Caroline Reventlow  Efterkommere til dette punkt blev født den 22 apr. 1739 i Brahetrolleborg, (Rantzausholm), Brahetrolleborg Sogn, Sallinge Herred, Svendborg amt, Danmark; døde den 28 feb. 1762 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark.
    8. 82. Comtesse Sophie Magdalene Reventlow  Efterkommere til dette punkt blev født den 17 mar. 1741 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; blev døbt den 18 mar. 1741 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; døde den 6 mar. 1811.
    9. 83. Comtesse Louise Charlotte Reventlow  Efterkommere til dette punkt blev født den 5 dec. 1742 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; blev døbt den 6 dec. 1742; døde den 18 mar. 1744; blev begravet i Det Reventlowske kapel, Dybbøl Kirke, Nybøl Herred, Sønderborg Amt, Danmark.
    10. 84. Comtesse Christiane Ulrica Reventlow  Efterkommere til dette punkt blev født den 12 dec. 1743 i Brahetrolleborg, (Rantzausholm), Brahetrolleborg Sogn, Sallinge Herred, Svendborg amt, Danmark; døde den 16 maj 1748; blev begravet i Det Reventlowske kapel, Dybbøl Kirke, Nybøl Herred, Sønderborg Amt, Danmark.

  4. 26.  Comtesse Anna Margrethe Christiane ReventlowComtesse Anna Margrethe Christiane Reventlow Efterkommere til dette punkt (4.Christian2, 1.Conrad1) blev født den 18 jul. 1705; blev begravet i Det Reventlowske kapel, Dybbøl Kirke, Nybøl Herred, Sønderborg Amt, Danmark.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Family Line: IV. Den danske grevelige linje af 1673
    • Kilde: DAA 1939 p56 - III,4

    Notater:

    Død:
    Død ung.

    Begravelse:
    Liget ført til Dybbøl Kirke 1751


  5. 27.  Greve Cai Bertram ReventlowGreve Cai Bertram Reventlow Efterkommere til dette punkt (4.Christian2, 1.Conrad1) blev født den 14 aug. 1706 i Verona, Italien; døde i 1706.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Family Line: IV. Den danske grevelige linje af 1673
    • Kilde: DAA 1939 p56: III,5

    Notater:


    TITEL: Greve


  6. 28.  Greve Cai Bertram ReventlowGreve Cai Bertram Reventlow Efterkommere til dette punkt (4.Christian2, 1.Conrad1) blev født i 1707 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Family Line: IV. Den danske grevelige linje af 1673
    • Kilde: DAA p56: III,6


  7. 29.  Comtesse Dorothea ReventlowComtesse Dorothea Reventlow Efterkommere til dette punkt (4.Christian2, 1.Conrad1) blev født den 14 dec. 1708 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; døde i Altona, Hamburg, Tyskland.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Family Line: IV. Den danske grevelige linje af 1673
    • Kilde: DAA 1939 p56: III,7


  8. 30.  Greve Christian Detlef von ReventlowGreve Christian Detlef von Reventlow Efterkommere til dette punkt (4.Christian2, 1.Conrad1) blev født den 10 mar. 1710; døde den 30 mar. 1775 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; blev begravet i Horslunde Kirkegård, Horslunde Sogn, Lollands Nørre Herred, Maribo Amt, Danmark.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Bopæl: BESIDDELSER: Grevskaberne Reventlow (Sandbjerg) og Christiansæde samt Baroniet Brahe-Trolleborg
    • Family Line: IV. Den danske grevelige linje af 1673
    • Kilde: DAA 1893 p391 - h. DAA 1939 p56 - III,8 DAA 2018-20 p697: V,25
    • Titel: Besidder af Grevskabet Christianssæde (opr Christiansborg) og Grevskabet Reventlow
    • Ejendom: 1750-1759, Krenkerup, Radsted Sogn, Musse Herred, Maribo Amt, Danmark
    • Ordner: 22.7.1769, Christiansborg, København, Danmark; Ridder af Elefanten

    Notater:

    Christian Ditlev Reventlow, født 10.3.1710, død 30.3.1775, arvede 1738 grevskabet Christiansborg som han på Christian Vls anmodning måtte kalde Christianssæde da det nye slot i Kbh. skulle være ene omnavnet Christiansborg. Reventlow var hele livet optaget af godsadministration, fra 1759 ledede han alle familiens godser. Han var assessor i højesteret 1736-42 og 1748. Kammerherre 1735. Gehejmeråd 1744. Gehejmekonferensråd 1763. Hvid Ridder 1729. Blå Ridder 1769.

    _______________________

    Christian Ditlev (eller Detlev) lensgreve Reventlow (10. marts 1710 – 30. marts 1775 iKøbenhavn) var en dansk gehejmeråd og lensbesidder.
    Han var søn af grev Christian Ditlev Reventlow (1671-1738). Kun 19 år gammel blev han hvid ridder og udnævntes 1735 til kammerherre. Da han 12. februar 1737 ægtede Johanne Sophie Frederikke baronessevon Bothmer (25. august 1718 i København – 17. april 1754 i Pløn), datter af storbritannisk og brunsvig-lyneborgsk generalløjtnant, gesandt i Danmark Friedrich Johann rigsfriherre von Bothmer, fik hanaf faderen overdraget herregårdene Christiansborg og Aalstrup. 1744 udnævntes han til gehejmeråd, 1748 til assessor i Højesteret, 1763 til gehejmekonferensråd og 1769 til blå ridder. Ved faderens dødarvede han grevskabet Christiansborg (senere Christianssæde) og 1759 efter brodersønnen de øvrige reventlowske familiegodser. Reventlow, der levede den største del af sit liv fjernt fra hovedstaden, beskæftiget med administrationen af sine vidtstrakte besiddelser, var en varmtfølende mand, der ved sin faderlige omsorg for sine bønder og undergivne tjente sine berømte sønner, der arvede hans menneskekærlige sind, som forbillede for hele livet. Reventlow døde i København 30. marts 1775 og havde anden gang, 7. august 1762, ægtet Charlotte Amalie komtesse Holstein (27. juli 1736 – på Hummeltofte 13. juni 1792), datter af grev Johan Ludvig Holstein til Ledreborg.
    De tre kendte sønner er:
    • Christian Ditlev Frederik Reventlow (1748-1827) til grevskabet Christianssæde
    • Conrad Georg Reventlow (1749-1815) til grevskabet Reventlow
    • Johan Ludvig Reventlow (1751-1801) til baroniet Brahetrolleborg
    En kendt datter var Louise Stolberg (1746-1824), 1. gang gift med Christian Frederik von Gram (1737-1768) og 2. gang gift med Christian zu Stolberg-Stolberg(1748-1821)
    Han er begravet i det reventlowske gravkapel i Horslunde Kirke.

    Christian blev gift med Johanne Sophie Frederikke Bothmer den 12 feb. 1737 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark. Johanne (datter af Johan Frederik von Bothmer og Sophie Hedvig von Holstein) blev født den 25 aug. 1718 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; døde den 17 apr. 1754 i Plön, Slesvig-Holsten, Tyskland; blev begravet i Horslunde Kirkegård, Horslunde Sogn, Lollands Nørre Herred, Maribo Amt, Danmark. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 85. Greve Christian Frederik Reventlow  Efterkommere til dette punkt blev født den 23 sep. 1743 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; døde den 26 feb. 1744 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; blev begravet den 3 mar. 1744 i Horslunde Kirkegård, Horslunde Sogn, Lollands Nørre Herred, Maribo Amt, Danmark.
    2. 86. Comtesse Christiane Benedicte Reventlow  Efterkommere til dette punkt blev født den 22 jul. 1745 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; blev døbt den 23 jul. 1745; døde den 11 aug. 1746 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; blev begravet den 13 aug. 1746 i Horslunde Kirkegård, Horslunde Sogn, Lollands Nørre Herred, Maribo Amt, Danmark.
    3. 87. Comtesse Frederikke Louise Reventlow  Efterkommere til dette punkt blev født den 21 aug. 1746 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; døde den 29 nov. 1824 i Pederstrup, Vesterborg Sogn, Lollands Nørre Herred, Maribo Amt, Danmark; blev begravet i Horslunde Kirkegård, Horslunde Sogn, Lollands Nørre Herred, Maribo Amt, Danmark.
    4. 88. Greve Christian Ditlev Frederik Reventlow  Efterkommere til dette punkt blev født den 11 mar. 1748 i Christianshavn, København, Danmark; blev døbt den 12 mar. 1748 i Christianshavn, København, Danmark; døde den 11 okt. 1827 i Christianssæde, (før: Tostrup), Skørringe, Fuglse Herred, Maribo Amt, Danmark; blev begravet i Horslunde Kirkegård, Horslunde Sogn, Lollands Nørre Herred, Maribo Amt, Danmark.
    5. 89. Lensgreve Conrad Georg Reventlow  Efterkommere til dette punkt blev født den 6 jul. 1749 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; blev døbt den 20 jul. 1749 i Christiansborg Slotskirke, København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; døde den 9 apr. 1815 i Sandbjerg, Sottrup Sogn, Nybøl Herred, Sønderborg Amt, Danmark; blev begravet i Det Reventlowske kapel, Dybbøl Kirke, Nybøl Herred, Sønderborg Amt, Danmark.
    6. 90. Greve Johan Ludvig Reventlow  Efterkommere til dette punkt blev født den 28 apr. 1751 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; blev døbt den 1 maj 1751 i Christiansborg Slotskirke, København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; døde den 1 mar. 1801 i Brahetrolleborg, (Rantzausholm), Brahetrolleborg Sogn, Sallinge Herred, Svendborg amt, Danmark; blev begravet i Brahetrolleborg Kirkegård, Brahetrolleborg Sogn, Sallinge Herred, Svendborg amt, Danmark.

    Christian blev gift med Charlotte Amalie Holstein den 7 aug. 1762 i Ledreborg, Lejre, Allerslev Sogn, Voldborg Herred, Roskilde Amt, Danmark. Charlotte (datter af Johan Ludvig Holstein-Ledreborg og Hedevig Vind) blev født den 27 jun. 1736 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; døde den 13 jun. 1792 i Hummeltofte, Frederiksdal, Virum, Danmark; blev begravet den 21 jun. 1792 i Holmens Kirke, København, Danmark. [Gruppeskema] [Familietavle]


  9. 31.  Comtesse Christine Ermegaard ReventlowComtesse Christine Ermegaard Reventlow Efterkommere til dette punkt (4.Christian2, 1.Conrad1) blev født den 2 maj 1711; døde den 6 okt. 1779 i Lehmkuhlen, Preetz, Slesvig-Holsten, Tyskland.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Family Line: IV. Den danske grevelige linje af 1673
    • Kilde: DAA 1939 p56: III,9

    Christine blev gift med Hertug Frederik Carl Slesvig-Holsten-Sønderborg-Plön den 18 jul. 1730 i Københavns Slot, København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark. Frederik (søn af Hertug Christian Carl Slesvig-Holsten-Sønderborg-Plön og Dorothea Christine von Aichelberg) blev født den 4 aug. 1706 i Sønderborg, Danmark,; døde den 18 okt. 1761 i Travendal, Slesvig-Holsten, Tyskland. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 91. Prinsesse Sophie Christine Louise Slesvig-Holsten-Sønderborg-Plön  Efterkommere til dette punkt blev født i 1732; døde i 1757.
    2. 92. Prinsesse Frederikke Sophie Charlotte Slesvig-Holsten-Sønderborg-Plön  Efterkommere til dette punkt blev født i 1736; døde i 1768.
    3. 93. Prins Christian Carl Slesvig-Holsten-Sønderborg-Plön  Efterkommere til dette punkt blev født i 1738; døde i 1740.
    4. 94. Prinsesse Charlotte Amalie Vilhelmine Slesvig-Holsten-Sønderborg-Plön  Efterkommere til dette punkt blev født den 23 apr. 1744 i Lehmkuhlen, Preetz, Slesvig-Holsten, Tyskland; døde den 11 okt. 1770 i Augustenborg, Als Sønder Herred, Sønderborg Amt, Danmark.
    5. 95. Prinsesse Luise Albertine Slesvig-Holsten-Sønderborg-Plön  Efterkommere til dette punkt blev født i 1748; døde den 2 mar. 1769 i Ballenstedt, Sachsen-Anhalt, Tyskland.

  10. 32.  Comtesse Sophie Hedevig ReventlowComtesse Sophie Hedevig Reventlow Efterkommere til dette punkt (4.Christian2, 1.Conrad1) blev født i 1712.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Family Line: IV. Den danske grevelige linje af 1673
    • Kilde: DAA 1939 p56: III,10

    Notater:

    Død:
    død ung


  11. 33.  Greve Christopher ReventlowGreve Christopher Reventlow Efterkommere til dette punkt (4.Christian2, 1.Conrad1) blev født i 1716 i Altona, Hamburg, Tyskland; blev døbt den 7 apr. 1716 i Altona, Hamburg, Tyskland.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Family Line: IV. Den danske grevelige linje af 1673
    • Kilde: DAA 1939 p56: III,11


  12. 34.  Frederik Ludvig FriisFrederik Ludvig Friis Efterkommere til dette punkt (5.Christine2, 1.Conrad1) døde i dec. 1698; blev begravet cirka 1699 i Trinitatis Kirke, København, Danmark.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Beskæftigelse: Greve
    • Family Line: Friis af Vadskærgaard

    Notater:


    TITEL: greve


  13. 35.  Lensgreve Christian FriisLensgreve Christian Friis Efterkommere til dette punkt (5.Christine2, 1.Conrad1) blev født den 28 jan. 1691; døde den 23 jun. 1763 i Frijsenborg, Hammel Sogn, Gjern Herred, Skanderborg Amt, Danmark; blev begravet i Hammel Kirke, Hammel, Gjern Herred, Skanderborg Amt, Danmark .

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Family Line: Friis af Vadskærgaard
    • Ordner: 1714; Ridder af Dannebrog
    • Ordner: 1755; Ordenen “de l’union parfaite”

    Notater:

    Christian Friis, 28.1.1691-23.6.1763, lensgreve, 1691-1763, officer. Begravet i Hammel k. Efter at have studeret ved Sorø akademi blev F. 1709 kar. og virkelig ritmester, n.å. generaladjudant hos Frederik IV og kar. oberstløjtnant, 1712 kar., 1717 virkelig oberst.

    Han deltog sammen med kongen i slaget ved Gadebusch 1712, i felttoget i Nordtyskland og erobringen af Stralsund m.m. 1715. 1716 ledede han i Fladstrand hjemtransporten af norske hærafdelinger. 1723 blev han generalmajor. I det hjælpekorps der 1734 sendtes til Rhinen var F. kommandør for rytteriet og blev s.å. generalløjtnant. Under denne kommando ledsagede hans hustru ham, og af sorg over hendes død søgte han afsked og fik denne fra 1735.

    Han var sidste mand af slægten med ét rødt egern i våbenet. Ved hans død gik grevskabet Frijsenborg over til grev Erhard Wedel-Friis der var gift med hans ældste datter. –

    Kammerherre. Gehejmeråd 1729. Gehejmekonferensråd 1740. – Hv.R. 1714. Bl.R. og L'union parfaite 1755.

    Christian blev gift med Øllegaard Gersdorff den 14 jan. 1711 i Christiansborg Slotskirke, København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark. Øllegaard (datter af Frederik Gersdorff og Elisabeth Sophie Skeel) blev født cirka 1687; døde den 13 jul. 1734 i Frankfurt am Main, Hessen, Tyskland. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 96. Frederikke Louise Friis  Efterkommere til dette punkt blev født den 29 dec. 1711; døde cirka 1717.
    2. 97. Christine Sophie Friis  Efterkommere til dette punkt blev født den 22 jan. 1713; døde den 5 okt. 1787.
    3. 98. Elisabeth Sophie Friis  Efterkommere til dette punkt blev født den 1 maj 1714; døde den 18 jun. 1799.
    4. 99. Birgitte Christine Friis  Efterkommere til dette punkt blev født den 22 jul. 1715; døde den 5 jul. 1775 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark.
    5. 100. Sophie Hedevig Friis  Efterkommere til dette punkt blev født den 20 jan. 1717 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; døde den 4 jun. 1777 i Ravnholt, Herrested Sogn, Vindinge Herred, Svendborg Amt, Danmark; blev begravet i Herrested Kirke, Ørbæk, Vindinge Herred, Svendborg Amt, Danmark.

  14. 36.  Charlotte Amalie FriisCharlotte Amalie Friis Efterkommere til dette punkt (5.Christine2, 1.Conrad1) blev født cirka 1692; døde den 1 dec. 1750.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Family Line: Friis af Vadskærgaard

    Charlotte blev gift med Balthasar Frederik von Oertzen den 6 maj 1711. Balthasar blev født den 27 feb. 1723. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Charlotte blev gift med Otto Blome den 28 okt. 1725. Otto (søn af Bendix Blome og Elisabeth Sophie Reventlow) blev født den 3 jun. 1684; døde den 1 aug. 1738 i Dänisch Nienhof, Eckernförde, Slesvig-Holsten, Tyskland. [Gruppeskema] [Familietavle]


  15. 37.  Conradine Christine FriisConradine Christine Friis Efterkommere til dette punkt (5.Christine2, 1.Conrad1) blev født den 31 mar. 1699 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; døde den 23 jun. 1723 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Family Line: Friis af Vadskærgaard

    Conradine blev gift med Christian Greve Danneskiold-Samsøe den 24 apr. 1721 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark. Christian (søn af Christian Gyldenløve og Dorothea Krag) blev født den 1 aug. 1702 i Verona, Italien; døde den 17 feb. 1728 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; blev begravet den 26 feb. 1728. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 101. Frederik Christian Danneskiold-Samsøe  Efterkommere til dette punkt blev født den 5 jul. 1722 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; døde den 26 mar. 1778 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark.
    2. 102. Ulrik Adolf Danneskiold-Samsøe  Efterkommere til dette punkt blev født i 1723; døde i 1751.

  16. 38.  Frederikke Louise Comtesse HolsteinFrederikke Louise Comtesse Holstein Efterkommere til dette punkt (5.Christine2, 1.Conrad1) blev født den 20 jan. 1703.

    Frederikke blev gift med Joachim von Brockdorff den 3 dec. 1721. Joachim (søn af Wulf von Brockdorff og Lucia Rantzau) blev født den 18 sep. 1695; døde den 14 sep. 1763 i Noer, Eckernförde, Slesvig-Holsten, Tyskland; blev begravet i Krusendorf Kirke, ,. [Gruppeskema] [Familietavle]


  17. 39.  Friederich Conrad Holstein-HolsteinborgFriederich Conrad Holstein-Holsteinborg Efterkommere til dette punkt (5.Christine2, 1.Conrad1) blev født den 25 dec. 1704; døde den 2 dec. 1749 i Holsteinborg, (tidl.: Trolholm), Vester Flakkebjerg Herred, Sorø Amt, Danmark; blev begravet i Ørslev K., ,.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Bopæl: Grevskabet Holsteinsborg Basnæs Og Det Holsteinske Palæ

    Notater:

    Beskæftigelse:
    Officer

    Titel:
    Lensgreve, 1723 Kammerherre, 1727 hvid ridder

    Familie/Ægtefælle/Partner: Gret Götjen. Gret (datter af Hans Götjen og Margrethe Bock) blev født den 31 aug. 1706 i Krusendorf Sydslesvig, ,; døde før 1769. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 103. Frederik Christian Brammer  Efterkommere til dette punkt blev født i 1732 i Tyskland, Nør Gods,Slesvig,Slesvig-Holsten; blev døbt den 13 jun. 1732 i Krusendorf Sydslesvig, ,; døde den 8 maj 1796 i Hillerød, Lynge-Kronborg Herred, Frederiksborg Amt, Danmark.

    Friederich blev gift med Lucia Henriette Blome den 22 jun. 1729. Lucia (datter af Heinrich Blome og Elisabeth Rantzau) blev født den 26 jul. 1713 i Waterneverstorf, Slesvig-Holsten, Tyskland; blev døbt i St. Michaelis-Kirche, Lütjenburg, Slesvig-Holsten, Tyskland; døde den 15 apr. 1772 i Farve, Slesvig-Holsten, Tyskland; blev begravet den 30 apr. 1772. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 104. Henriette Elisabeth Grevinde Holstein  Efterkommere til dette punkt blev født den 5 jan. 1732.
    2. 105. Christian Friedrich Holstein  Efterkommere til dette punkt blev født den 8 nov. 1733; døde den 7 mar. 1743 i Farve, Slesvig-Holsten, Tyskland.
    3. 106. Ulrik Henrich Holstein  Efterkommere til dette punkt blev født den 1 mar. 1737; døde den 28 feb. 1743 i Farve, Slesvig-Holsten, Tyskland.
    4. 107. Christoph Conrad Holstein  Efterkommere til dette punkt blev født den 8 maj 1739; døde den 12 okt. 1759 i Genève, Schweitz.
    5. 108. Christine Sophie Holstein  Efterkommere til dette punkt blev født den 23 nov. 1740; døde den 16 mar. 1772 i Hamburg, Tyskland.
    6. 109. Cay Joachim Ditlev Holstein  Efterkommere til dette punkt blev født den 21 mar. 1742 i Farve, Slesvig-Holsten, Tyskland; døde den 9 feb. 1760 i Genève, Schweitz.
    7. 110. Hinrich Holstein-Holsteinborg  Efterkommere til dette punkt blev født den 28 sep. 1748 i Farve, Slesvig-Holsten, Tyskland; døde den 27 jul. 1796 i Holsteinborg, (tidl.: Trolholm), Vester Flakkebjerg Herred, Sorø Amt, Danmark; blev begravet i Ørslev K., ,.

  18. 40.  Christian Detlev Greve HolsteinChristian Detlev Greve Holstein Efterkommere til dette punkt (5.Christine2, 1.Conrad1) blev født i 1707; døde i 1789.

    Notater:

    Beskæftigelse:
    Amtmand

    Familie/Ægtefælle/Partner: Catharine Elisabeth von Holstein. Catharine (datter af Hans Joachim von Holstein og Charitas Emilie von Lente) blev født i 1712 i Lübeck, Slesvig-Holsten, Tyskland; døde i 1750 i Flensborg, Slesvig-Holsten, Tyskland. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 111. Ulrich Adolph Greve Holstein  Efterkommere til dette punkt blev født i 1731; døde i 1789.

  19. 41.  N.N. von Schack Efterkommere til dette punkt (9.Anna2, 1.Conrad1) blev født cirka 1701 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; blev begravet den 2 sep. 1701 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark.

  20. 42.  Frederik August von SchackFrederik August von Schack Efterkommere til dette punkt (9.Anna2, 1.Conrad1) blev født den 9 feb. 1707 i Hamburg, Tyskland; døde den 20 sep. 1707 i Hamburg, Tyskland.

  21. 43.  Louise von SchackLouise von Schack Efterkommere til dette punkt (9.Anna2, 1.Conrad1) blev født den 22 okt. 1707 i Paris, Frankrig; døde den 2 nov. 1707 i Paris, Frankrig.

  22. 44.  Conrad von SchackConrad von Schack Efterkommere til dette punkt (9.Anna2, 1.Conrad1) blev født den 12 dec. 1708 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; døde den 2 mar. 1709 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark.

  23. 45.  Otto Didrik SchackOtto Didrik Schack Efterkommere til dette punkt (9.Anna2, 1.Conrad1) blev født den 19 mar. 1710 i Gram, Haderslev, Danmark; døde den 7 okt. 1741 i Ballum, Tønder, Danmark.

    Notater:

    Titel:
    Lensgreve

    Otto blev gift med Anna Ernestine Frederikke Vilhelmine Gabel den 11 jun. 1731 i Seekamp, Dänischenhagen, Eckernförde, Slesvig-Holsten, Tyskland. Anna (datter af Frederik Vilhelm Gabel og Anna Marie von Tritschler) blev født den 18 nov. 1714 i Seekamp, Dänischenhagen, Eckernförde, Slesvig-Holsten, Tyskland; døde den 20 mar. 1748 i Ribe, Danmark. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 112. Anna Margarethe von Schack  Efterkommere til dette punkt blev født den 4 mar. 1733 i Gram, Haderslev, Danmark; døde den 5 mar. 1733 i Gram, Haderslev, Danmark.
    2. 113. Anna Sophie von Schack  Efterkommere til dette punkt blev født den 21 jan. 1734 i Schackenborg, Møgeltønder, Danmark; døde den 1 mar. 1802.
    3. 114. Hans von Schack  Efterkommere til dette punkt blev født den 14 jan. 1735 i Schackenborg, Møgeltønder, Danmark; døde den 21 aug. 1796 i Schackenborg, Møgeltønder, Danmark.
    4. 115. Frederik Christian Greve Schack  Efterkommere til dette punkt blev født den 27 feb. 1736 i Schackenborg, Møgeltønder, Danmark; døde den 3 jun. 1790 i Giesegård, Ringsted, Danmark.
    5. 116. Anna Margarethe von Schack  Efterkommere til dette punkt blev født den 12 mar. 1739 i Schackenborg, Møgeltønder, Danmark; døde den 2 sep. 1739 i Schackenborg, Møgeltønder, Danmark.
    6. 117. Frederikke Anne Sophie Schack  Efterkommere til dette punkt blev født den 4 nov. 1741 i Schackenborg, Møgeltønder, Danmark; døde den 3 apr. 1787.

  24. 46.  Frederik Ludvig Danneskiold-LaurvigFrederik Ludvig Danneskiold-Laurvig Efterkommere til dette punkt (17.Ulrica2, 1.Conrad1) blev født den 15 maj 1717; døde den 12 aug. 1762 i Lübeck, Slesvig-Holsten, Tyskland.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Ordner: Ordenen “de l’union parfaite”
    • Bopæl: Grevskabet Laurvigen Skjoldnæsholm Og Merløsegård

    Notater:

    Frederik Ludvig lensgreve Danneskiold-Laurvig (eller -Laurwigen) (15. maj 1717 – 12. august 1762 i Lübeck) var en dansk officer, greve til Grevskabet Laurvig, herre til Dorwerth, Herzhorn, Varel, Kniphausen, Skjoldenæsholm, Merløsegård mm.

    Han var en søn af Ferdinand Anton Danneskiold-Laurvig. Kun 18 år gammel blev han 1735 udnævnt til kammerherre og kaptajn ved Grenaderkorpset, men blev året efter forsat til Garden til Fods. Den unge greve levede meget ved hoffet og avancerede efterhånden fremad, samtidig med at han modtog mange kongelige nådesbeviser. 1738 blev han oberstløjtnant af infanteriet, 1743 hvid ridder, 1746 generaladjudant hos kongen og premiermajor ved garden, 1747 oberst af infanteriet, 1749 fik han rang med gehejmeråder og blev chef for Kongens Livregiment i København, indtil han endelig 1753 blev udnævnt til kommandør for Livgarden efter Heinrich Sigismund Castoniers afgang. Da hans fader døde 1754, blev han desuden overstaldmester og arvede grevskabet og godserne. Året efter blev han generalmajor og fik 1757 ordenen l'union parfaite.

    Under de store udrustninger i de påfølgende år, der truede stærkt med krig for Danmark, var Danneskiold-Laurvig meget beskæftiget med at tilvejebringe heste til hæren, og da krigen endelig udbrød 1762, blev han udnævnt til generalløjtnant og fulgte hæren som chef for 1. brigade af 1. division, da den under Claude Louis de Saint-Germain rykkede ind i Mecklenburg. Få måneder efter, at armeen havde fået ordre til at rykke tilbage, døde greven i Lübeck, 12. august 1762.

    Han blev gift 25. august 1744 med Anna Joachimine Ahlefeldt, dame de l'union parfaite, datter af gehejmeråd Hans Adolph Ahlefeldt. Da de ingen børn efterlod sig, gik grevskabet og godserne over til broderen, admiral Christian Conrad Danneskiold-Laurvig. En temmelig betydelig stiftelse, Larvik Hospital, som var blevet stiftet af deres fader, blev ombygget og udvidet af Frederik Ludvig, og han efterlod den ved sin død en lige så stor sum penge, som i sin tid var den tillagt af stifteren.

    Titel:
    Greve

    Frederik blev gift med Anna Joachimine Ahlefeldt den 26 aug. 1744. Anna (datter af Hans Adolph von Ahlefeldt og Dorothea Krag) blev født den 5 maj 1717; døde den 15 feb. 1795 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark. [Gruppeskema] [Familietavle]


  25. 47.  Christian Conrad Danneskiold-LaurvigChristian Conrad Danneskiold-Laurvig Efterkommere til dette punkt (17.Ulrica2, 1.Conrad1) blev født den 12 maj 1723 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; døde den 10 apr. 1783 i Roligheden, Larvik, Norge; blev begravet i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark.

    Notater:

    Christian Conrad lensgreve Danneskiold-Laurvig (eller -Laurwigen) (12. maj 1723 i København (?) – 9. april 1783 på Rolighed ved Larvik) var en dansk lensgreve, godsejer og søofficer.

    Baggrund

    Han var søn af greve Ferdinand Anton Danneskiold-Laurvig. Allerede 17 år gammel blev han fra kadet udnævnt til kaptajn, nærmest på foranledning af marinens daværende mægtige bestyrer, greve Frederik Danneskiold-Samsøe, og uagtet der kort forinden var truffet den bestemmelse, at hensynet til dygtighed skulle være den eneste adkomst til avancement. Danneskiold-Laurvigs karriere, der egentlig mere skyldtes fødsel og indflydelsesrige forbindelser end evner og smuk karakter, var lige så hurtig som glimrende: 1744 forfremmedes han til kommandørkaptajn, 1746 til kommandør, 1755 til schoutbynacht, 1758 til viceadmiral, 1767 til admiral, ja i april 1783 udfærdigedes der endog bestalling som generaladmiral-løjtnant for ham, men han var da få dage forinden afgået ved døden.

    I året 1744 udnævntes Danneskiold-Laurvig til militær assessor i Admiralitets- og General-Krigskommissariatskollegiet og 1761 til deputeret i samme kollegium; 1749 blev han marinens generaladjudant, hvilken bestilling han beholdt under hele Frederik V's regering. Foruden disse bestillinger hædredes han desuden 1743 med titlen af kammerherre, 1747 dekoreredes han med Dannebrogsordenen, 1758 med enkedronningens orden, 1764 erholdt han rang med gehejmeråder og 1769 Elefantordenen.

    Af større kommandoer har Danneskiold-Laurvig haft følgende: 1748 var han chef for en eskadre på 4 fregatter i Nordsøen; 1762 under den bevæbnede neutralitet førte han en eskadre på 6 linjeskibe og 2 fregatter, med hvilke der overførtes 2700 mand tropper til Slesvig; 2 år senere var han endelig øverstkommanderende for en øvelseseskadre af småfartøjer på Københavns Red.

    Skandalen om greven og jomfru Rose

    I året 1760 oprettedes det første privatteater i hovedstaden, væsentlig på foranledning af Danneskiold-Laurvig. En skuespillerinde, jomfru Mette Marie Rose, blev herved bekendt med greven, hvis udsvævende tilbøjeligheder førte ham til i marts 1765 at forsøge et bortførelsesattentat mod hende, hvori kommandørkaptajn Ole Stephansen også deltog. Hendes fader tog imidlertid sagen så alvorlig, at den til sidst kom kongen for øre. Danneskiold-Laurvig faldt i unåde og fik befaling til ufortøvet at begive sig til sine godser i Norge. Her forblev han indtil 1766 efter flere gange forgæves at have bønfaldet kongen om tilgivelse; først på hans foran nævnte mægtige slægtnings, greve Frederik Danneskiold-Samsøes, forbøn lykkedes det ham at erholde kongens nåde igen, hvorefter han ilede tilbage til hovedstaden efterladende sig et alt andet end godt eftermæle i Norge, hvis befolkning han på grund af sit usædelige levned og sine lidet hæderlige pengeforhold havde opirret i høj grad.

    Inkompetent ledelse af Søetaten

    I Danmark havde Frederik Danneskiold-Samsøe med titel af overintendant imidlertid med megen dygtighed, men tillige med streng myndighed bestyret marinens anliggender. På grund af sidstnævnte egenskab havde han erhvervet sig en del uvenner, der tragtede efter at styrte ham. Uagtet det just ikke er bevist, synes dog meget at tyde på, at Danneskiold-Laurvig ved at slutte sig til disse væsentlig har bidraget til, at hans tidligere forsvarer og trofaste støtte blev fjernet fra bestyrelsen, hvilket skete i oktober 1767. Danneskiold-Laurvig overtog hans embede, først med titel af overkrigssekretær og deputeret i General-Krigskommissariatet, senere (14. juni 1769) som intendant over Søetaten, alt til liden både for marinen, der herved kom i hænderne på en dårlig og upålidelig administrator. Følgerne viste sig snart. Flåden kom i forfald, og en ekspedition, som under schoutbynacht F.C. Kaas udsendtes til Algier for at tugte barbarerne, mislykkedes ganske, da de medgivne bombardérfartøjer viste sig at være ubrugelige. Danneskiold-Laurvig fik i den anledning en irettesættelse af kongen. 18. september 1770 afskedigedes han endelig af aktiv tjeneste, og hans embeder inddroges. Han trak sig da atter tilbage til Norge og døde 9. april 1783 på sin ejendom Rolighed ved Larvik. Han er begravet i Vor Frue Kirke i København.

    Danneskiold-Laurvig blev 5. september 1743 gift med Dorthe Sophie von Holstein (15. oktober 1713 – 9. juli 1766), datter af stiftamtmand Christian Frederik von Holstein (d. 1747) og Birte Scheel f. von Schack.

    Frimurer

    Danneskiold-Laurvig var en fremtrædende frimurer. Den 3. juni 1744 blev han optaget i den københavnske frimurerloge St. Martin, der hører under Den Danske Frimurerorden, og blev samtidig udvalgt til mester for denne logeorganisation.[1] Derudover blev han i 1749 udvalgt til stormester over Den Dansk-Norske Provinsial-Storloge, og han oprettede flere loger, deriblandt den første norske loge St. Olaus. Men på grund af sagen om bortførelsen af jomfru Rose måtte Laurvig efterhånden træde i baggrunden i sin rolle som frimurer, og overlod i stedet denne til sin svigersøn baron Bülow.

    Familie/Ægtefælle/Partner: Ingeborg Akeleye. Ingeborg blev født den 13 maj 1741; døde i 1804. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Christian blev gift med Dorothea Sophie von Holstein den 15 sep. 1743 i Christiansborg Slotskirke, København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark. Dorothea (datter af Christian Frederik Holstein og Berta Scheel von Schack) blev født den 15 okt. 1713 i Cathrineberg, Sengeløse Sogn, Smørum Herred, Københavns Amt, Danmark; døde den 9 jul. 1766 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 118. Juliane Sophie Danneskiold-Laurvig  Efterkommere til dette punkt blev født den 12 jan. 1757 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; døde den 11 jan. 1790 i Kiel, Slesvig-Holsten, Tyskland.

  26. 48.  Frederica Sophia ReventlowFrederica Sophia Reventlow Efterkommere til dette punkt (18.Anna2, 1.Conrad1) blev født før 1721.

  27. 49.  Frederica Conradine ReventlowFrederica Conradine Reventlow Efterkommere til dette punkt (18.Anna2, 1.Conrad1) blev født før 1721.

  28. 50.  ?? Reventlow?? Reventlow Efterkommere til dette punkt (18.Anna2, 1.Conrad1) blev født før 1721.

  29. 51.  Christiana Amalia af DanmarkChristiana Amalia af Danmark Efterkommere til dette punkt (18.Anna2, 1.Conrad1) blev født den 23 okt. 1723; døde den 7 jan. 1724.

    Notater:

    Titel:
    Prinsesse


  30. 52.  Frederik Christian af DanmarkFrederik Christian af Danmark Efterkommere til dette punkt (18.Anna2, 1.Conrad1) blev født den 1 jun. 1726; døde den 15 maj 1727.

    Notater:

    Titel:
    prins


  31. 53.  Carl af DanmarkCarl af Danmark Efterkommere til dette punkt (18.Anna2, 1.Conrad1) blev født den 16 feb. 1728; døde den 10 dec. 1729.

    Notater:

    Titel:
    Prins


  32. 54.  Conrad ZoëgaConrad Zoëga Efterkommere til dette punkt (19.Anna2, 1.Conrad1) blev født den 2 nov. 1702 i Aller Kirke, Aller Sogn, Sønder Tyrstrup Herred, Haderslev Amt, Danmark; blev døbt i Møgeltønder, Tønder, Danmark,; døde den 25 dec. 1774 i Vonsbæk, Haderslev, Danmark.

    Notater:


    Student in Jena 1721, Kopenhagen 1730, Pastor in Skjolde1731, Wonsbek 1741-75

    Conrad blev gift med Magdalena Lagesen i 1732. Magdalena (datter af Peter Lagesen og Dorthe Cai) blev født den 8 dec. 1700 i Fauervrå, Tyrstrup, Haderslev, Danmark; døde den 30 jun. 1783 i Vonsbæk, Haderslev, Danmark. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 119. Ulrich Adolph Zoëga  Efterkommere til dette punkt blev født den 29 okt. 1732 i Skjolde, ,; døde efter 1801.
    2. 120. Anna Margrethe Zoëga  Efterkommere til dette punkt blev født i 1734 i Skjolde, ,; blev døbt i Møgeltønder, Tønder, Danmark,.
    3. 121. Johan Peter Zoëga  Efterkommere til dette punkt blev født den 14 nov. 1736 i Skjolde, ,; døde den 5 jun. 1815 i Fauervrå, Tyrstrup, Haderslev, Danmark.
    4. 122. Dorthe Cathrine Zoëga  Efterkommere til dette punkt blev født den 30 okt. 1739 i Skjolde, ,; døde i 1741 i Vonsbæk, Haderslev, Danmark.
    5. 123. Lorentz Christian Zoëga  Efterkommere til dette punkt blev født den 22 jan. 1741 i Skjolde, ,; døde i 1741 i Vonsbæk, Haderslev, Danmark; blev begravet den 26 jun. 1741.

  33. 55.  Paul Christian Hansen ZoëgaPaul Christian Hansen Zoëga Efterkommere til dette punkt (19.Anna2, 1.Conrad1) blev født den 2 maj 1703 i Aller Kirke, Aller Sogn, Sønder Tyrstrup Herred, Haderslev Amt, Danmark; døde den 26 maj 1776 i Ravsted, Slogs Herred, Tønder Amt, Danmark.

    Notater:


    und Lügumkloster 1737-38, Pastor in Rapstedt 1739-76.

    Feldprediger 1734, Pastor in Norderlügum

    Paul blev gift med Else Marie Zimmermann den 25 jun. 1736. Else (datter af Claus Mikkelsen Zimmermann og Kirsten Olufsdatter Krag) blev født den 25 nov. 1701 i Hjortdal, ,; døde den 20 okt. 1737 i Løgumkloster, Tønder Højer og Lø Herred, Tønder Amt, Danmark. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 124. Friedrich Conrad Zoëga  Efterkommere til dette punkt blev født den 24 jul. 1737 i Løgumkloster, Tønder Højer og Lø Herred, Tønder Amt, Danmark; døde den 20 okt. 1737 i Løgumkloster, Tønder Højer og Lø Herred, Tønder Amt, Danmark.

    Paul blev gift med Cathrine Jørgensdatter Zoëga den 18 feb. 1738. Cathrine (datter af Georg Jørgen Artern Zoëga og Cecilie Fabricius) blev født den 24 mar. 1719 i Vilstrup Sogn, Haderslev, Danmark; døde den 9 jan. 1755 i Ravsted, Slogs Herred, Tønder Amt, Danmark. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 125. Else Marie Zoëga  Efterkommere til dette punkt blev født den 26 nov. 1738 i Ravsted, Slogs Herred, Tønder Amt, Danmark; døde den 25 okt. 1823 i Haderslev, Haderslev Herred, Haderslev Amt, Danmark.
    2. 126. Johannes Zoëga  Efterkommere til dette punkt blev født i 1740 i Ravsted, Slogs Herred, Tønder Amt, Danmark; døde i 1741 i Ravsted, Slogs Herred, Tønder Amt, Danmark; blev begravet den 12 jun. 1741 i Rabsted Kirke, ,.
    3. 127. Cecilia Zoëga  Efterkommere til dette punkt blev født i 1741 i Ravsted, Slogs Herred, Tønder Amt, Danmark; døde den 30 aug. 1786 i Haderslev, Haderslev Herred, Haderslev Amt, Danmark.
    4. 128. Johan(Nes) Zoëga  Efterkommere til dette punkt blev født den 7 okt. 1742 i Ravsted, Slogs Herred, Tønder Amt, Danmark; døde den 29 dec. 1788 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark.
    5. 129. Anna Margaretha Zoëga  Efterkommere til dette punkt blev født den 25 nov. 1743 i Ravsted, Slogs Herred, Tønder Amt, Danmark.
    6. 130. Catharina Zoëga  Efterkommere til dette punkt blev født den 8 nov. 1744 i Ravsted, Slogs Herred, Tønder Amt, Danmark; døde den 24 dec. 1774 i Ravsted, Slogs Herred, Tønder Amt, Danmark.
    7. 131. Catharina Zoëga  Efterkommere til dette punkt blev født den 27 apr. 1746 i Ravsted, Slogs Herred, Tønder Amt, Danmark; døde den 6 apr. 1807 i Hynding, Ravsted sogn, Slogs Herred, Tønder Amt, Danmark.
    8. 132. Magdalena Margaretha Zoëga  Efterkommere til dette punkt blev født den 30 jul. 1747 i Ravsted, Slogs Herred, Tønder Amt, Danmark; døde den 29 jul. 1802 i Aabenraa, Rise Herred, Aabenraa Amt, Danmark.
    9. 133. Jürgen Zoëga  Efterkommere til dette punkt blev født den 2 jul. 1748 i Ravsted, Slogs Herred, Tønder Amt, Danmark; døde i Glücksborg, Flensborg, Slesvig-Holsten, Tyskland.
    10. 134. Frederikke Conradine Zoega  Efterkommere til dette punkt blev født den 8 nov. 1749 i Ravsted, Slogs Herred, Tønder Amt, Danmark; døde den 1 sep. 1822 i Aabenraa, Rise Herred, Aabenraa Amt, Danmark.
    11. 135. Paul Christian Zoëga  Efterkommere til dette punkt blev født den 21 dec. 1750 i Ravsted, Slogs Herred, Tønder Amt, Danmark; døde i 1781.
    12. 136. Matthias Zoëga  Efterkommere til dette punkt blev født den 15 jan. 1752 i Ravsted, Slogs Herred, Tønder Amt, Danmark; døde den 7 feb. 1759 i Ravsted, Slogs Herred, Tønder Amt, Danmark; blev begravet den 15 feb. 1759.
    13. 137. Anna Christina Zoëga  Efterkommere til dette punkt blev født den 15 jul. 1753 i Ravsted, Slogs Herred, Tønder Amt, Danmark; døde den 7 dec. 1754 i Ravsted, Slogs Herred, Tønder Amt, Danmark; blev begravet den 17 dec. 1754.
    14. 138. Wilhadus Zoëga  Efterkommere til dette punkt blev født den 22 nov. 1754 i Ravsted, Slogs Herred, Tønder Amt, Danmark; døde den 22 mar. 1755 i Ravsted, Slogs Herred, Tønder Amt, Danmark; blev begravet den 1 apr. 1755.

    Paul blev gift med Cathrine Gregersen den 31 okt. 1756. Cathrine (datter af Jens Gregersen og Margaretha Hedvig Clausen) blev født den 11 jan. 1705 i Visby, ,; døde den 18 apr. 1781 i Løgumkloster, Tønder Højer og Lø Herred, Tønder Amt, Danmark. [Gruppeskema] [Familietavle]


  34. 56.  Johannes ZoëgaJohannes Zoëga Efterkommere til dette punkt (19.Anna2, 1.Conrad1) blev født den 28 aug. 1708 i Aller Kirke, Aller Sogn, Sønder Tyrstrup Herred, Haderslev Amt, Danmark; døde i nov. 1761 i Højer Sogn, Tønder, Danmark; blev begravet den 1 dec. 1761 i Højer Kirke, ,.

    Johannes blev gift med Margaretha Dorothea Trauth cirka 1733. Margaretha (datter af Johann Trauth og Unknown) blev født cirka 1711; døde i 1761 i Højer Sogn, Tønder, Danmark; blev begravet den 11 sep. 1761. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 139. Anna Margaretha Zoëga  Efterkommere til dette punkt blev født i 1734 i Højer Sogn, Tønder, Danmark; døde den 13 feb. 1806 i Lindskov Mølle Møgeltønder Sogn, ,.
    2. 140. Friderica Louisa Zoëga  Efterkommere til dette punkt blev født i 1736 i Højer Sogn, Tønder, Danmark; døde i 1739 i Højer Sogn, Tønder, Danmark; blev begravet den 7 aug. 1739.
    3. 141. Johan Hinrich Zoëga  Efterkommere til dette punkt blev født i 1739 i Højer Sogn, Tønder, Danmark; døde efter 1774.
    4. 142. Hedewig Wilhelmine Zoëga  Efterkommere til dette punkt blev født i 1741 i Højer Sogn, Tønder, Danmark; døde i 1742 i Højer Sogn, Tønder, Danmark; blev begravet den 15 jan. 1742.
    5. 143. Magdalena Margaretha Zoëga  Efterkommere til dette punkt blev født i 1745 i Højer Sogn, Tønder, Danmark; døde i 1780.
    6. 144. Johannes Zoëga  Efterkommere til dette punkt blev født i 1747 i Højer Sogn, Tønder, Danmark; døde den 20 maj 1821 i Reykjavik, Island.
    7. 145. Matthias Georg Zoëga  Efterkommere til dette punkt blev født i 1750 i Højer Sogn, Tønder, Danmark; døde i 1760 i Højer Sogn, Tønder, Danmark; blev begravet den 30 jun. 1760.
    8. 146. Margaretha Dorothea Zoëga  Efterkommere til dette punkt blev født i 1754 i Højer Sogn, Tønder, Danmark.

  35. 57.  Magdalene Margrethe ZoëgaMagdalene Margrethe Zoëga Efterkommere til dette punkt (19.Anna2, 1.Conrad1) blev født den 29 okt. 1710 i Aller Kirke, Aller Sogn, Sønder Tyrstrup Herred, Haderslev Amt, Danmark; døde den 7 aug. 1771 i Løjt, Rise Herred, Aabenraa Amt, Danmark.

    Magdalene blev gift med Lorentz (Laurentius) Fabricius den 25 maj 1734 i Løjt, Rise Herred, Aabenraa Amt, Danmark. Lorentz (søn af Wilhadus Johansen Fabricius og Catharina Lauridsdatter Friis) blev født den 5 mar. 1688 i Løjt, Rise Herred, Aabenraa Amt, Danmark; døde den 22 dec. 1753 i Løjt, Rise Herred, Aabenraa Amt, Danmark. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 147. Willehad Fabricius  Efterkommere til dette punkt blev født i 1739 i Løjt, Rise Herred, Aabenraa Amt, Danmark; døde i 1765.

  36. 58.  Lorentz Christian ZoëgaLorentz Christian Zoëga Efterkommere til dette punkt (19.Anna2, 1.Conrad1) blev født den 12 sep. 1713 i Aller Kirke, Aller Sogn, Sønder Tyrstrup Herred, Haderslev Amt, Danmark; døde i 1759 i Glückstadt, Steinburg, Slesvig-Holsten, Tyskland.

    Notater:


    Hans hustru er hans stedmoders søster.

    Lorentz blev gift med Mette Margrethe Clausen den 14 okt. 1744. Mette (datter af Henrich Clausen og Sophie Wivild) blev født i Stenderup, Toftlund Sogn, Tønder, Danmark; døde den 6 mar. 1788 i Haderslev, Haderslev Herred, Haderslev Amt, Danmark. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 148. Sophia Carolina Zoëga  Efterkommere til dette punkt blev født den 22 feb. 1746; døde den 6 mar. 1819 i Aabenraa, Rise Herred, Aabenraa Amt, Danmark.

  37. 59.  Matthias Georg ZoëgaMatthias Georg Zoëga Efterkommere til dette punkt (19.Anna2, 1.Conrad1) blev født i 1716 i Aller Kirke, Aller Sogn, Sønder Tyrstrup Herred, Haderslev Amt, Danmark; døde i 1716 i Aller Kirke, Aller Sogn, Sønder Tyrstrup Herred, Haderslev Amt, Danmark; blev begravet den 21 feb. 1716 i Aller Kirke, Aller Sogn, Sønder Tyrstrup Herred, Haderslev Amt, Danmark.

  38. 60.  Matthias Georg ZoëgaMatthias Georg Zoëga Efterkommere til dette punkt (19.Anna2, 1.Conrad1) blev født den 10 jul. 1719 i Aller Kirke, Aller Sogn, Sønder Tyrstrup Herred, Haderslev Amt, Danmark.

  39. 61.  Christian Detlef ZoëgaChristian Detlef Zoëga Efterkommere til dette punkt (19.Anna2, 1.Conrad1) blev født den 3 feb. 1721 i Aller Kirke, Aller Sogn, Sønder Tyrstrup Herred, Haderslev Amt, Danmark; døde den 21 feb. 1743 i Løjt, Rise Herred, Aabenraa Amt, Danmark.

  40. 62.  Conrad Adolph RevenfeldConrad Adolph Revenfeld Efterkommere til dette punkt (20.Detlev2, 1.Conrad1) blev født den 22 nov. 1719; døde den 27 okt. 1747.

  41. 63.  Anna Cathrine Conradina RevenfeldAnna Cathrine Conradina Revenfeld Efterkommere til dette punkt (20.Detlev2, 1.Conrad1) blev født den 20 aug. 1721; døde i 1722.

  42. 64.  Johan Detlef RevenfeldJohan Detlef Revenfeld Efterkommere til dette punkt (20.Detlev2, 1.Conrad1) blev født den 25 sep. 1722 i Hamburg, Tyskland; døde i 1723.

  43. 65.  Christian Ditlev RevenfeldChristian Ditlev Revenfeld Efterkommere til dette punkt (20.Detlev2, 1.Conrad1) blev født den 30 mar. 1724; døde den 29 nov. 1794.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Ordner: Ridder af Dannebrog

    Notater:


    BESIDDELSER: Nienhof

    TITEL: Kammerjunker

    Familie/Ægtefælle/Partner: Augusta Christine Reventlow. Augusta (datter af Frederik Reventlow og Dorothea Sophie Brockdorff) blev født i 1722 i Wittenberg, Preetz, Slesvig-Holsten, Tyskland; blev døbt den 15 mar. 1722; døde den 9 okt. 1789. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 149. Anna Catharine Revenfeld  Efterkommere til dette punkt blev født den 27 mar. 1753 i Husum, Slesvig-Holsten, Tyskland; blev døbt den 31 mar. 1753; døde den 31 mar. 1778 i Slesvig, Slesvig-Holsten, Tyskland; blev begravet den 6 apr. 1778 i Friedrichsberg K, ,.
    2. 150. Friedrich Revenfeld  Efterkommere til dette punkt blev født den 5 feb. 1754 i Slesvig, Slesvig-Holsten, Tyskland; døde den 9 jul. 1831.
    3. 151. Ditlev Revenfeld  Efterkommere til dette punkt blev født den 21 jun. 1755 i Slesvig, Slesvig-Holsten, Tyskland; døde den 20 aug. 1818 i Glückstadt, Steinburg, Slesvig-Holsten, Tyskland.
    4. 152. Conrad Ludvig Revenfeld  Efterkommere til dette punkt blev født den 17 okt. 1757 i Dänisch Nienhof, Eckernförde, Slesvig-Holsten, Tyskland; døde den 29 feb. 1844 i Hamburg, Tyskland.

  44. 66.  Christine Sophie RevenfeldChristine Sophie Revenfeld Efterkommere til dette punkt (20.Detlev2, 1.Conrad1) blev født den 25 jul. 1726 i Hamburg, Tyskland; døde den 7 jul. 1749.

    Notater:


    In der "Nachricht von der Kirchen Steinberg in der Nie-Harde Amts Flensburg, dem Herrn Gen.-Major und Hof-Baumeister Herrn Lauritz de Thurah ertheilet von dem p.t. Pastor P. Holst" vom 23.10.1754 (LASAbt 167.2 Nr. 258) findet sich folgende Notiz:

    "Das schönste Ansehen gewann die Kirche, als die Hochadel. Herrschaft auf Oestergaarde p. tit. Herrn Friederich von Rumohr, Erb-Herr auf Oestergaard und Töstrup, cet. im Jahr 1749 Ihr Erb-Begräbniß ander Norderseite des Chors anbauen, und daran sowol in dem Chor über dem Eingang, als außerhalb am Giebel, Dero und der Hochadelichen Refenfeldischen Familie Wapen aufrichten ließen: Diese Wapen gehenhierbey, wie sie der adjungirte Küster D. N. Seehusen gezeichnet. Num. 2. Stellet die Hochadl. Wapen vor, wie sie stehen außen am Giebel. Num. 3. Wie sie zu sehen inwendig im Chor. Das Begräbniß-Gebäude ist 23 Fuß breit, 14 Fuß 2 Zoll lang, und durch den Maurer-Meister Wendler (der auch im vorigen Jahr den neuen Thurm mit dem was an der Kirchen neu und repariret worden, gebauet) aufgeführet. Es sind in diesem ansehnlichen Gebäude zwo große sehr schön bearbeitete Kammern; deren eine enthält die Leiche der Wohlsel. Fr. Fr. Christinen Sophien, der Hochwohlgebohrenen Herrn Landraths Herrn Friederichs von Rumohr Erb-Herrn aud Oestergaarde und Töstrup cet., erstere Gemahlin, gebohrene v. Refenfeld. Die andere ist ledig ..."

    Das Begräbnis ist längst abgebrochen, in der Außenmauer des Chorgebäudes in Steinbergkirche ist die zugemauerte ehemalige Öffnung wieder zu sehen, nachdem 1999/2000 der Putz entfernt worden ist. Die als Beilage erwähnten Wappenzeichnungen sind verloren.

    Kilde: Bernhard Asmussen [asmussen@steinberggaard.de]

    Christine blev gift med Frederik Rumohr den 23 apr. 1748. Frederik (søn af Frederik Rumohr og Hedevig Albertine von Ahlefeldt) blev født i 1728; blev døbt den 12 jan. 1728 i Steinberg K., ,; døde den 11 jun. 1790 i Tøstrup, ,. [Gruppeskema] [Familietavle]


  45. 67.  Friedrich Christian RevenfeldFriedrich Christian Revenfeld Efterkommere til dette punkt (20.Detlev2, 1.Conrad1) blev født den 19 jan. 1728 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; døde i 1752.

  46. 68.  Conradine Sophie RostgaardConradine Sophie Rostgaard Efterkommere til dette punkt (22.Conradine2, 1.Conrad1) blev født den 20 maj 1704 i Farumgård, Farum, Danmark; døde den 23 feb. 1758.

    Conradine blev gift med Frederik Von Der Maas den 7 aug. 1720. Frederik blev født den 27 maj 1696 i Kassel, Hessen, Tyskland; døde den 22 aug. 1728 i Tybjerggaard, Tybjerg, Herlufmagle, Danmark. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Conradine blev gift med Oluf Bruun den 2 mar. 1736 i Ødemark, ,. Oluf (søn af Peder Jacobsen Brunov og Anna Olufsdatter Hosum) blev født den 6 apr. 1711 i Dragstrup, Mors, Danmark; døde den 30 dec. 1767 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 153. Maria-Anne Bruun  Efterkommere til dette punkt blev født i 1738 i Gerdrup, ,; blev døbt den 13 jan. 1738; døde den 9 jun. 1801 i Holbæk, Danmark,.
    2. 154. Adolph Christian Bruun  Efterkommere til dette punkt blev født den 19 sep. 1741 i Gjerdrupgård, ,; døde den 5 apr. 1800 i Ulstrup, Langå, Danmark; blev begravet i Hundborg, ,.

  47. 69.  Adolphine Christine RostgaardAdolphine Christine Rostgaard Efterkommere til dette punkt (22.Conradine2, 1.Conrad1) blev født den 17 jan. 1706 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; døde den 16 jul. 1740.

    Familie/Ægtefælle/Partner: Christian Stockfleth. Christian blev født den 22 dec. 1715; døde den 25 nov. 1750 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark. [Gruppeskema] [Familietavle]


  48. 70.  Christiane Benedicte RostgaardChristiane Benedicte Rostgaard Efterkommere til dette punkt (22.Conradine2, 1.Conrad1) blev født den 13 aug. 1707 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; døde den 15 okt. 1732 i Krogerup, ,.

  49. 71.  Fridrich Conrad RostgaardFridrich Conrad Rostgaard Efterkommere til dette punkt (22.Conradine2, 1.Conrad1) blev født den 29 dec. 1711 i Haderslev, Haderslev Herred, Haderslev Amt, Danmark; døde den 29 dec. 1711 i Haderslev, Haderslev Herred, Haderslev Amt, Danmark; blev begravet den 3 jan. 1712 i I Sin Mormors Begravelse, ,.

  50. 72.  Friderica RostgaardFriderica Rostgaard Efterkommere til dette punkt (22.Conradine2, 1.Conrad1) blev født den 12 apr. 1720 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; døde den 10 jan. 1722.

  51. 73.  Anna Sophie RostgaardAnna Sophie Rostgaard Efterkommere til dette punkt (22.Conradine2, 1.Conrad1) blev født den 12 apr. 1720 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; døde den 28 apr. 1727.

  52. 74.  Sophie Magdalene RostgaardSophie Magdalene Rostgaard Efterkommere til dette punkt (22.Conradine2, 1.Conrad1) blev født den 26 mar. 1722 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; døde den 13 aug. 1727 i Krogerup, ,.


Generation: 4

  1. 75.  Greve Frederik ReventlowGreve Frederik Reventlow Efterkommere til dette punkt (25.Conrad3, 4.Christian2, 1.Conrad1) blev født den 13 aug. 1732 i Brahetrolleborg, (Rantzausholm), Brahetrolleborg Sogn, Sallinge Herred, Svendborg amt, Danmark; døde den 16 nov. 1736; blev begravet i Det Reventlowske kapel, Dybbøl Kirke, Nybøl Herred, Sønderborg Amt, Danmark.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Family Line: IV. Den danske grevelige linje af 1673
    • Kilde: DAA 1939 p56: IV,1


  2. 76.  Greve Christian Detlev ReventlowGreve Christian Detlev Reventlow Efterkommere til dette punkt (25.Conrad3, 4.Christian2, 1.Conrad1) blev født den 14 aug. 1733 i Brahetrolleborg, (Rantzausholm), Brahetrolleborg Sogn, Sallinge Herred, Svendborg amt, Danmark; døde den 5 jan. 1735; blev begravet i Det Reventlowske kapel, Dybbøl Kirke, Nybøl Herred, Sønderborg Amt, Danmark.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Family Line: IV. Den danske grevelige linje af 1673
    • Kilde: DAA 1939 p56: IV,2


  3. 77.  Komtesse Dorothea Benedicta Friderica ReventlowKomtesse Dorothea Benedicta Friderica Reventlow Efterkommere til dette punkt (25.Conrad3, 4.Christian2, 1.Conrad1) blev født den 13 okt. 1734 i Brahetrolleborg, (Rantzausholm), Brahetrolleborg Sogn, Sallinge Herred, Svendborg amt, Danmark; døde den 20 dec. 1776 i Büdingen, Darmstadt, Hessen, Tyskland; blev begravet i Sankt Marien Kirche, Büdingen, Darmstadt, Hessen, Tyskland.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Ordner: Ordenen “de l’union parfaite”
    • Ejendom: Tølløse
    • Family Line: IV. Den danske grevelige linje af 1673
    • Kilde: DAA 1939 p56: IV,4.1.3

    Familie/Ægtefælle/Partner: Gustav Frederik Ysenburg-Büdingen. Gustav blev født den 7 aug. 1715 i Büdingen, Darmstadt, Hessen, Tyskland; døde den 13 feb. 1768 i Büdingen, Darmstadt, Hessen, Tyskland. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 155. Christine Wilhelmine Zu Ysenburg-Büdingen  Efterkommere til dette punkt blev født den 24 jun. 1756 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; døde den 13 nov. 1826 i Schloss Bergheim, Waldeck, Hessen, Tyskland.

  4. 78.  Greve Christian Detlef ReventlowGreve Christian Detlef Reventlow Efterkommere til dette punkt (25.Conrad3, 4.Christian2, 1.Conrad1) blev født den 1 nov. 1735 i Brahetrolleborg, (Rantzausholm), Brahetrolleborg Sogn, Sallinge Herred, Svendborg amt, Danmark; døde den 10 dec. 1759 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; blev begravet den 15 dec. 1759 i Skt. Petri kirke, København, Danmark.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Ejendom: Grevskabet Reventlow, Baroniet Brahe-Trolleborg og Stamhusene Frisenvold og Krenkerup
    • Family Line: IV. Den danske grevelige linje af 1673
    • Kilde: DAA 1939 p56: IV,I,4
    • Titel: Besidder af grevskabet Reventlow (Sandbjerg)
    • Uddannelse: 1751, Sorø Akademi, Sorø, Danmark; Indskrevet som alumne på Sorø Akademi; : 16

    Notater:

    1751 (3 Maj) m. Hovmester Kratzenstein paa Sorø Akademi; rejste 1753 til Geneve, Var fra 1755—57 på uddannelsesrejse i Italien, Paris og London, 1758 (31 Marts) Kammerherre og samme år auskultant i Rentekammeret

    Begravelse:
    https://www.danishfamilysearch.dk/sogn661/churchbook/source143091/opslag15977981

    Død:
    Tekst i Adresseavisen (Kiøbenhavns Kongelig alene priviligerede Adresse-Contoirs Efterretninger) d 10. december 1759:

    I Formiddags Klokken 10 slet omvexlede Kammerherre og Græve Christian Ditlev Reventlau Tiden med Evigheden af Smaakopper, i sit Alders 25 Aar.

    Christian blev gift med Ida Lucie Scheel von Plessen den 5 apr. 1758 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark. Ida (datter af Mogens Scheel von Plessen og Elisabeth Christine von Thienen) blev født den 18 dec. 1740 i Fussingø, Ålum Sogn, Sønderlyng Herred, Viborg Amt, Danmark; døde den 22 mar. 1792. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 156. Comtesse Juliane Frederikke Christiane Reventlow  Efterkommere til dette punkt blev født den 15 feb. 1759 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; blev døbt den 16 feb. 1759; døde den 17 maj 1793 i Regensburg, Bayern, Tyskland.

  5. 79.  Comtesse Conradine Augusta ReventlowComtesse Conradine Augusta Reventlow Efterkommere til dette punkt (25.Conrad3, 4.Christian2, 1.Conrad1) blev født den 12 nov. 1736 i Brahetrolleborg, (Rantzausholm), Brahetrolleborg Sogn, Sallinge Herred, Svendborg amt, Danmark; døde den 27 sep. 1809 i Rudbjerggård, Tillitze sogn, Lollands Sønder Herred, Maribo Amt, Danmark.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Family Line: IV. Den danske grevelige linje af 1673
    • Kilde: DAA 1939 p57: IV,1,5

    Conradine blev gift med Baron Conrad Ditlev Knuth den 27 apr. 1753 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark. Conrad (søn af Lensgreve Adam Christopher Knuth og Ida Margrethe Reventlow) blev født den 20 feb. 1730 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; blev døbt den 21 feb. 1730; døde den 13 sep. 1805 i Rudbjerggård, Tillitze sogn, Lollands Sønder Herred, Maribo Amt, Danmark. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 157. Frederikke Juliane Baronesse Knuth  Efterkommere til dette punkt blev født i 1756; døde i 1789.
    2. 158. Adam Christopher Lensbaron Knuth  Efterkommere til dette punkt blev født i 1759; døde i 1807.
    3. 159. Charlotte Amalie Knuth  Efterkommere til dette punkt blev født den 14 jun. 1759; døde den 13 feb. 1824.
    4. 160. Christine Margaretha Ditlefine Baronesse Knuth  Efterkommere til dette punkt blev født i 1760; døde før 1775.
    5. 161. Carl Conrad Gustav Baron Knuth  Efterkommere til dette punkt blev født den 20 nov. 1761; døde den 20 dec. 1815.
    6. 162. Ide Christine Margrethe von Knuth  Efterkommere til dette punkt blev født i 1776; døde i 1850.

  6. 80.  Comtesse Frederikke ReventlowComtesse Frederikke Reventlow Efterkommere til dette punkt (25.Conrad3, 4.Christian2, 1.Conrad1) blev født den 20 dec. 1737 i Brahetrolleborg, (Rantzausholm), Brahetrolleborg Sogn, Sallinge Herred, Svendborg amt, Danmark; døde den 5 feb. 1820 i Slesvig, Slesvig-Holsten, Tyskland; blev begravet den 10 feb. 1820 i Kappeln, Slesvig-Holsten, Tyskland.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Family Line: IV. Den danske grevelige linje af 1673
    • Kilde: DAA 1939 p57: IV,1,6

    Frederikke blev gift med Detlev Christian Rumohr den 5 okt. 1763 i Christiansborg Slotskirke, København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark. Detlev (søn af Hans Rumohr og Adelheid Benedicte von Ahlefeldt) blev født den 3 jan. 1724 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; døde den 23 apr. 1808 i Slesvig, Slesvig-Holsten, Tyskland; blev begravet den 27 apr. 1808 i Kappeln, Slesvig-Holsten, Tyskland. [Gruppeskema] [Familietavle]


  7. 81.  Komtesse Christiane Caroline ReventlowKomtesse Christiane Caroline Reventlow Efterkommere til dette punkt (25.Conrad3, 4.Christian2, 1.Conrad1) blev født den 22 apr. 1739 i Brahetrolleborg, (Rantzausholm), Brahetrolleborg Sogn, Sallinge Herred, Svendborg amt, Danmark; døde den 28 feb. 1762 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Family Line: IV. Den danske grevelige linje af 1673
    • Kilde: DAA 1939 p57: IV,1,7

    Christiane blev gift med Greve Christian Frederik Holstein den 20 aug. 1757 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark. Christian (søn af Johan Ludvig Holstein-Ledreborg og Hedevig Vind) blev født den 10 maj 1735 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; døde den 15 jun. 1799 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 163. Frederikke Juliane Holstein  Efterkommere til dette punkt blev født den 27 okt. 1758; døde den 30 jan. 1819 i Halsted Kirkegård, Halsted, Lollands Nørre Herred, Maribo Amt, Danmark.
    2. 164. Johan Ludvig Greve Holstein-Ledreborg  Efterkommere til dette punkt blev født den 5 mar. 1760; døde før 1780.
    3. 165. Dorothea Christine Comtesse Holstein-Ledreborg  Efterkommere til dette punkt blev født den 13 feb. 1762; døde før 1782.

  8. 82.  Comtesse Sophie Magdalene ReventlowComtesse Sophie Magdalene Reventlow Efterkommere til dette punkt (25.Conrad3, 4.Christian2, 1.Conrad1) blev født den 17 mar. 1741 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; blev døbt den 18 mar. 1741 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; døde den 6 mar. 1811.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Family Line: IV. Den danske grevelige linje af 1673
    • Kilde: DAA 1929 p57: IV,1,8

    Sophie blev gift med Friherre Nicolai Maximilian Gersdorff den 7 okt. 1760 i Travendal, Slesvig-Holsten, Tyskland. Nicolai blev født den 5 jan. 1725 i Husum Slot, Husum, Slesvig-Holsten, Tyskland; døde den 26 sep. 1802. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 166. Friherre Christian Carl Nicolai Gersdorff  Efterkommere til dette punkt blev født den 1 feb. 1762 i Rendsburg, Slesvig-Holsten, Tyskland; døde den 11 jul. 1813 i Orel, Rusland.
    2. 167. Friherre Christian Ludvig Gersdorff  Efterkommere til dette punkt blev født den 20 okt. 1774 i Rendsburg, Slesvig-Holsten, Tyskland; døde den 15 jul. 1863.

  9. 83.  Comtesse Louise Charlotte ReventlowComtesse Louise Charlotte Reventlow Efterkommere til dette punkt (25.Conrad3, 4.Christian2, 1.Conrad1) blev født den 5 dec. 1742 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; blev døbt den 6 dec. 1742; døde den 18 mar. 1744; blev begravet i Det Reventlowske kapel, Dybbøl Kirke, Nybøl Herred, Sønderborg Amt, Danmark.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Family Line: IV. Den danske grevelige linje af 1673
    • Kilde: DAA 1939 p57: IV,1,9


  10. 84.  Comtesse Christiane Ulrica ReventlowComtesse Christiane Ulrica Reventlow Efterkommere til dette punkt (25.Conrad3, 4.Christian2, 1.Conrad1) blev født den 12 dec. 1743 i Brahetrolleborg, (Rantzausholm), Brahetrolleborg Sogn, Sallinge Herred, Svendborg amt, Danmark; døde den 16 maj 1748; blev begravet i Det Reventlowske kapel, Dybbøl Kirke, Nybøl Herred, Sønderborg Amt, Danmark.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Family Line: IV. Den danske grevelige linje af 1673
    • Kilde: DAA 1939 p57: IV,1,10


  11. 85.  Greve Christian Frederik ReventlowGreve Christian Frederik Reventlow Efterkommere til dette punkt (30.Christian3, 4.Christian2, 1.Conrad1) blev født den 23 sep. 1743 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; døde den 26 feb. 1744 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; blev begravet den 3 mar. 1744 i Horslunde Kirkegård, Horslunde Sogn, Lollands Nørre Herred, Maribo Amt, Danmark.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Family Line: IV. Den danske grevelige linje af 1673
    • Kilde: DA 1939 p57: IV,2,2


  12. 86.  Comtesse Christiane Benedicte ReventlowComtesse Christiane Benedicte Reventlow Efterkommere til dette punkt (30.Christian3, 4.Christian2, 1.Conrad1) blev født den 22 jul. 1745 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; blev døbt den 23 jul. 1745; døde den 11 aug. 1746 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; blev begravet den 13 aug. 1746 i Horslunde Kirkegård, Horslunde Sogn, Lollands Nørre Herred, Maribo Amt, Danmark.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Family Line: IV. Den danske grevelige linje af 1673
    • Kilde: DAA 1939 p58: IV,2,3


  13. 87.  Comtesse Frederikke Louise ReventlowComtesse Frederikke Louise Reventlow Efterkommere til dette punkt (30.Christian3, 4.Christian2, 1.Conrad1) blev født den 21 aug. 1746 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; døde den 29 nov. 1824 i Pederstrup, Vesterborg Sogn, Lollands Nørre Herred, Maribo Amt, Danmark; blev begravet i Horslunde Kirkegård, Horslunde Sogn, Lollands Nørre Herred, Maribo Amt, Danmark.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Family Line: IV. Den danske grevelige linje af 1673
    • Kilde: DAA 1939 p58: IV,2,4

    Notater:

    1746-1824, salonværtinde.

    *21.8.1746 i Kbh., †29.11.1824 på Pederstrup, Vesterborg sg.

    Forældre: gehejmekonferensråd, greve Christian Ditlev Reventlow (1710-75) og Johanne Frederikke von Bothmer
    (1718-54).

    ~2.5.1761 med hofjægermester Christian Frederik von Gram, *11.6.1737 i Kbh., †27.10.1768 smst., s. af overjægermester
    Carl Christian von G. og Birgitte Christine Friis.

    ~16.6.1777 med greve Christian Stolberg, *15.10.1748 i Hamburg, †18.1.1821 på Vindeby, Slesvig, s. af overhofmester,
    greve Christian Günther Stolberg og Christiane Charlotte Friedrike Castell-Remlingen.

    Frederikke Louise Reventlow fik en meget tilfældigt præget barndom og opvækst i en af landets højst stillede
    familier, uden at der blev taget vare på hendes opdragelse eller uddannelse. Moderen døde tidligt, og da faderen
    ønskede at indgå ægteskab på ny, blev den kun 14-årige Frederikke Louise Reventlow gift med den 24-årige
    hofjægermester Frederik von Gram, en af de toneangivende skikkelser ved Frederik 5.s letlevende hof. Ægteskabet er af
    samtiden skildret som ulykkeligt, og antagelig påførte han, der døde af syfilis i 1768, hende livsvarig sterilitet.
    Man roste hende til gengæld for den omsorg, hun udviste under hans sygdom og dødsleje. Som begavet og charmerende
    mere end egentlig smuk 22-årig enke af Reventlowslægten, men uden større formue, levede Frederikke Louise Reventlow
    den følgende tid hos slægtninge og bekendte som •Magdalene Charlotte Hedevig Løvenskiold på Løvenborg, optaget af
    læsning og af filosofiske og religiøse studier på egen hånd. Hun modtog flere ægteskabstilbud, men afviste dem.

    Digteren og skønånden Christian Stolberg, der efter sin moder havde arvet Rungstedgård, men ellers var ubemidlet,
    traf Frederikke Louise Reventlow i 1774, forelskede sig i hende og ægtede hende det følgende år, da han ved A.P.
    Bernstorffs hjælp var blevet udnævnt til amtmand over det lille Tremsbüttel amt i det sydligste Holsten, kun få mil
    fra Hamburg. Parret skabte her trods beskedne økonomiske rammer et af epokens mest betydningsfulde hjem. Ægteskabet
    var barnløst, men skildres af alle som overordentligt lykkeligt med hende som den toneangivende personlighed. I “det
    grønne tempel” i Tremsbüttel mødtes de mange slægtninge fra begge familier og blomsten af periodens dansk-tyske
    åndsliv. Frederikke Louise Reventlow udspændte disse livlige, personlige kontakter yderligere gennem en meget
    omfattende korrespondance med alle, der havde litterær eller politisk betydning. Hun modtog og skrev op til otte-ti
    breve dagligt og erhvervede sig af alle, inklusive Goethe, som hun ellers holdt distance til, et nordeuropæisk ry som
    brevskriverske og åndspersonlighed. Hun, der var født og opvokset i Kbh., skrev altid på tysk og beherskede næppe
    dansk på litterært niveau. Hun skrev 1782 et upubliceret drama Emil, en fortsættelse af J.-J. Rosseaus roman. Med
    sine brødre Christian Ditlev og Ludvig Reventlow førte hun en stadig brevveksling, hvori hun indgående debatterede og
    kommenterede politik og reformer og i hvert fald for den ældste af brødrene var en vigtig åndelig sparringspartner i
    politiske spørgsmål.

    Frederikke Louise Reventlow tog aktivt del i forberedelserne til kuppet i 1784, der bragte den
    bernstorff-reventlow-schimmelmannske kreds til magten. Den Franske Revolutions komme hilste hun med begejstring og
    fastholdt sin tilslutning til dens friheds- og lighedsidealer, samtidig med at Tremsbüttel blev et samlingssted for
    de politisk moderate emigranter, der i betydeligt tal slog sig ned i Hamburg og omegn. 1797 erhvervede ægtefællen
    godset Vindeby ved Eckernförde, hvor parret levede til hans død i 1821, hvorefter hun flyttede til broderen Christian
    Ditlev Reventlow på Pederstrup. Her levede hun sine sidste år så stærkt plaget af gigt, at hun vanskeligt kunne
    bevæge sig, men åndsfrisk til det sidste. Under indtryk af Napoleon og krigsårene 1807-14, der ramte hertugdømmerne
    hårdt økonomisk, vendte hun sig med stigende modvilje mod den danske regerings politik. Hun blev som sin mand mere
    konservativt orienteret både politisk og religiøst og gav udtryk for en øget holstensk-separatistisk holdning i takt
    med, at den bernstorff-reventlow-schimmelmannske kreds trængtes tilbage i statens ledelse. Frederikke Louise
    Reventlow var en højt begavet, karakterstærk og temperamentsfuld kvindeskikkelse, inciterende i samvær og i stand til
    at øve indflydelse på en meget bred kreds af fremtrædende personligheder i Danmark og Tyskland. Hun havde stærke
    meninger om forhold og personer, og hun prægede sine omgivelser med disse meninger. Hun evnede at udnytte det rum,
    som datidens aristokratiske kultur gav kvinderne til at forholde sig til tidens centrale spørgsmål. Få kvinder i
    hendes samtid nævntes af så mange med så stor respekt for sine synspunkter, ånd og hele personlighed som Frederikke
    Louise Reventlow. Mal. fra 1780 af Jens Juel på Christianssæde. Tegn. fra 1780 af samme på Pederstrup. Mal. fra 1784
    af A. Graff på Brahetrolleborg.

    Anne Scott Sørensen (red.): Nordisk salonkultur, 1998. L. Bobé (red.): Efterladte Papirer fra den Reventlowske
    Familiekreds, 1895-1931. Otto Brandt: Geistesleben und Politik in Schleswig-Holstein, 1927. Nordelbingen XXXV-XXXVI,
    1966-67.

    Privatarkiv fælles med ægtefællen Christian Stolberg og med Reventlowfamilien i RA. Optaget i Dansk Biografisk
    Leksikon.

    Claus Bjørn

    Frederikke blev gift med Christian Frederik von Gram den 22 maj 1761 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark. Christian blev født den 11 jun. 1737 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; døde den 27 okt. 1768 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; blev begravet i Hammel Kirke, Hammel, Gjern Herred, Skanderborg Amt, Danmark . [Gruppeskema] [Familietavle]

    Frederikke blev gift med Christian Stolberg den 15 jul. 1777 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark. Christian (søn af Christian Günther Stolberg og Christiane Charlotte Frederikke Castell-Remlingen) blev født den 15 okt. 1748 i Hamburg, Tyskland; døde den 18 jan. 1821 i Gut Windeby, Eckernförde, Slesvig-Holsten, Tyskland; blev begravet i Horslunde Kirkegård, Horslunde Sogn, Lollands Nørre Herred, Maribo Amt, Danmark. [Gruppeskema] [Familietavle]


  14. 88.  Greve Christian Ditlev Frederik ReventlowGreve Christian Ditlev Frederik Reventlow Efterkommere til dette punkt (30.Christian3, 4.Christian2, 1.Conrad1) blev født den 11 mar. 1748 i Christianshavn, København, Danmark; blev døbt den 12 mar. 1748 i Christianshavn, København, Danmark; døde den 11 okt. 1827 i Christianssæde, (før: Tostrup), Skørringe, Fuglse Herred, Maribo Amt, Danmark; blev begravet i Horslunde Kirkegård, Horslunde Sogn, Lollands Nørre Herred, Maribo Amt, Danmark.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Ordner: Ridder af Dannebrog
    • Bopæl: Grevskabet Christianssæde (Incl Aalstrup Dansted Og Lungholm) Pederstrup (Incl Skelstofte) Og Fra 1815 Sandbjerg
    • Family Line: IV. Den danske grevelige linje af 1673
    • Kilde: DAA 1939 p58 - 4,II,5
    • Titel: Besidder af grevskabet Christianssæde og efter broderen Conrad Georg Reventlows død desuden til grevskabet Reventlow (Sandbjerg)
    • Ordner: 12 jun. 1803; Ridder af Elefanten

    Notater:


    BIOGRAFI: "The most noble statesman Danmark has reared". So writes a historian of the twentieth century of Christian Ditlev Frederik Viscount Reventlow, owner of vast forested Danish estates, holder of important offices during the years around 1800, a devoted servant to his King and his Country, an outstanding reformer of rural life in Danmark and not least a born scientist and investigator into the nature of tree growth.

    C. D. F. Reventlow was born on March 11, 1748 in Copenhagen, the first son of Christian Ditlev Reventlow (I710-1775) and Johanne Frederika Sophie, Baroness of Bothmar (1718-1754).

    The Reventlow family is mentioned in the historical annals of Danmark and Holsten as far back as the year 1223. The first member of the family to take prominent part in the political life and government of the Kingdom of Danmark was Conrad Reventlow (1644-1708) a keen diplomat who, on behalf of the Danish king, negotiated with France, England and Holland regarding the freedom of Danish sea trade during the naval warfare of these countries around 1690 . From 1699 to his death in 1708 he was Lord Chancellor to the absolute monarch, Frederik I V.

    Among his numerous offices may also be mentioned that of Chief Conservator of the Royal Forests which he held from 1680 to 1699. During this period two decrees were issued which are outstanding in thehistory of Danish forest policy. These were the decree of December 29 , 1681 prohibiting deforestation and the decrcee of September 13 1687 concerning the management not only of the Royal Forests butof private forests as well.

    Conrad's son, Christian Ditlev Reventlow (1671-1738) is remembered for his military achievements. He succeeded his father as Chief Conservator of the Royal Forests, but this was probably an honorary courtcharge as he spent most of his time as leader of a Danish army hired out for warfare in foreign countries. When the king, Frederik IV, who was married on his left hand to Reventlow's sister, diedin 1730, the new king, Christian VI, deprived Christian Reventlow of all his offices. He thereupon retired to his estates.

    Christian's son who bore the same name of Christian Ditlev Reventlow (1710-1775) was the father of C. D. F. Reventlow. He abstained from taking high offices and lived mainly for managing the many estates he had inherited from his parents. When his wife died in 1754, leaving him with four children of whom the eldest was only 6 years old, he was much depressed. He married again in 1762, and togetherwith his second wife, Charlotte Amalie, born Holstein, (1736-1 792) created a greatly beloved home for his gifted children.

    His two sons, Christian Ditlev Frederik and Johan Ludvig (1751-1801) were Titelated by their father so that they were equipped to hold high office under the Danish government. In 1762 both boys were sent to school at the academic gymnasium of Altona in Holsten where they learned much but also followed the unfortunate custom of drinking and brawling in the streets . Luckily they were prevented fromrunning away from the gymnasium to join the Prussian army . In 1764 they were transferred to the Academy of Sorø on Zealand under the charge of a private tutor Dr. med. Carl Wendt (1731-1815) and thisproved very successful. Dr. Wendt remained a close friend of the Reventlow family until his death and collaborated with C. D. F. Reventlow in later years when they both held high office in the Danishgovernment.

    In 1767, having completed their Titelation at Sorø Academy, the two brothers and their tutor set forth on a long journey to foreign countries. They first spent two years at the Universit y of Leipzig.Here C. D. F. Reventlow became influenced for life by the ideas of the German philosophers, C. F. Gellert (1715-1769) and Christian Garve (1742-1778), on social ethics and especially on freedom of tenure. In the spring of I769 they left Leipzig to go to Frankfurt a. M. and Heidelberg, and from there to Switzerland. During the first months of the year 1770, they studied in Paris and then proccededto England for a stay of several months at Oxford. This travelling was not intended for sightseeing but primarily for meeting prominent people, scientists and government administrators and to study agricultural reform, silviculture, manufacturing and mining, all of great interest for young noblemen who were one day to own great landed and forested estates and presumably to hold high office in theDanish gove rnment.

    In the autumn of 1770 they returned from England to Danmark via Belgium and Holland. But the political situation had become rather complex, and so the two young Reventlows were once more sent by theirfather from Danmark to study for a year in Sweden and Norway. Then at last , C. D. F. Reventlow was allowed to settle at Christianssæde on Lolland, one of the estates owned by his father. In June l774he married Charlotte v. Beulwitz (1747-1822) and so began an extremely happy family life. In 1773 Reventlow recieved his first official appointment - as Gommissioner in the State Department for Economy and Trade - and from then on he rose gradually to higher and higher office.

    In 1775 he inherited from his father a number of estates in the southern part of Danmark, on the island of Lolland. Here he immediately began almost revolutionary agricultural reforms based on what hehad seen, particularly in England. His entire possessions, comprising 32 villages with 270 tenant farms were mapped. The fields which had hitherto been cultivated by the common field system, in village-community, were allotted separately to each farm . Modern buildings were erected on each farm in the middle of its own fields. Better tools for tillage were introduced. Villeinage was abandoned andcompensated by the payment of rents fixed according to the varying prices of agricultural products.

    Schools were established and midwifery organized. For the better management of the forests he sought the assistance of a Hanoverian forester, G. W. Brüel (1752-1827), who was well acquainted with thenew German ideas of high forest management. These activities on his own estates gave him a very valuable basis for introducing corresponding reforms throughout the entire country.

    In 1784 a court-revolution took place, overthrowing the reactionary reign of the Dowager Queen who on behalf of her stepson, the insane Christian VII, had taken over the autocracy. The Prince Royal, later Frederik VI (1768-1839) was established as Prince Regent. Reventlow took a prominent part in this revolution and from then until 1813, when he took his leave, he worked in close and friendly collaboration with the Prince Regent, who became the Sovereign in 1808.

    The reforms carried out by Reventlow during these 29 years were many and varied. First should be mentioned the agricultural reforms along the lines introduced by himself upon his own estates. During the years from 1781 to 1800 agricultural conditions in Danmark were totally changed and the life of a Danish peasant revolutionized. Since the Middle Ages by far the largest part of the farm land had been cultivated, according to the communal system of agricultur e , by peasants who were copyholders under the great land owners. A land owner had the privilege of terminating copyhold rights at will and any of the peasants on the estate could be forced to move to an unoccupied strip holding. The copyhold rents were unspecified, especially that portion which comprised enforced labour on the estatei. e. villeinage. This had come into being in the middle of the fifteenth century and under this form of tenure no peasant was allowed to leave his birthplace without permission of his lord and master. This compulsory restraint was abolished in 1702, but was re-established in 1733 under a form known as "adscription".

    In 1781 a Royal Ordinance proclaimed the voluntary abandonment of the collective system of a g riculture involving the exchange of strip holdings for one compact holding. However this h a d no practical value before radical agricultural reforms were carried through by co-operation between Reventlow, A. P. Bernstorff (1735-1797) and C. Colbiørnsen (1749-1814), his colleagues in the Cabinet. First the copyholds under the Royal Estates in northern Zealand were abolished, farmhouses and buildings were moved from the old villages out into the fields and the farms themselves were transferred to thecopyholders on reasonable terms, either as copyhold or as freehold. In 1787 definite rules were fixed for legal transactions between the estateowners and the copyholders. For this purpose a series ofactions were taken towards abolishing tenure in villeinage and transferring the farms under copyhold or freehold. I n 1788 the adscription was abolished.

    These important and comprehensive reforms were the basis for the great development of Danish agriculture from the time they came into effect until the present day.

    Reventlow promoted further social advancement for the common people through new laws on the treatment of prisoners, poor relief and the establishment of primary schools all over the country. He participated in the reorganization of the state finances and the banking system and in the establishment of a new credit institution for financing the reforms of the land owners and farmers. Trammels on thetrade of corn and other agricultural produets were abolished . Better roads were constructed and new harbours built. The Royal silver mines in Norway were rationalised. Measures were taken to check the migration of sand dunes over fertile soils in the coastal distrikts. Last but not least, he worked for the improvement and spread of organized forestry in Danmark.

    Danmark's unfortunate participation on the side of France in the Napoleonic wars, with the naval battle in the harbour of Copenhagen in 1801, and the bombardment of Copenhagen in 1807 necessitating the maintenance of an expensive army, brought the Kingdom of Danmark to bankruptcy in 1813. Reventlow could not agree with the King, who during his later years had grown very self-confident, about the correct methods for handling this difficult situation. Therefore Reventlow requested permission to resign as Chancellor. This was granted in December, 1813 .

    He then retired to his estates, Christianssæde and Pederstrup, on Lolland. Here he found full and satisfactory occupation in managing his estates, in building a new house at Pederstrup and in literarywork. Owing to frugal living his health was good throughout his life until he died on October 11, 1827 at the age of 78 years.

    Reventlow was buried at the churchyard of Horslunde near Pederstrup, characteristically at a place he himself had chosen in the part of the churchyard where hitherto only poor people were buried. A modest stone was placed on the grave with an inscription composed by him sel f . This inscription tells us of a man who although self-confident and aware of his own a chievements was humble towards Godand man: "Strongly he felt his faults and shortcomings, yet God strengthened him and gave him health, energy and courage to serve with loyalty, eager ness and good fortune his King and his Country through a number of years, aided by many noble collaborators, and to accomplish much to the honour of God and the benefit of Danmark. Through 48 years he was happily married to F. L. S. C. v. Beulwitz, who was pious, wise and gentle . Their marriage was blessed with 12 children of whom 9 survived them. They loved God and humanit y, bore hatred to none, lived and died in the hope of a happy resurrection in Jesus Christ, our Saviour. You, who read this, work too with the gifts God has bestowed upon you, and leave the glory to God alone".

    Herunder hviler det, som tilhørte jorden, af Christian Ditlev Frederik, greve af Reventlow, født den 11 marts 1748, død den 11 oktober 1827.

    Levende følte han sine svagheder og sine mangler, men Gud styrkede ham og gav ham helbred, kraft og godt mod til med troskab, iver og held at tjene konge og fædreland, understøttet af mange ædle medarbejdere at udrette meget til Guds ære og Danmarks tarv.

    I 48 år var han lykkelig gift med F.L.S, v. Beulevitz, der var gudfrygtig, fornuftig og blid. Deres ægteskab velsignedes med 12 børn, af hvilke 9 overlevede dem. De elskede Gud og menneskene, hadede ingen, levede og døde i håbet om en glad opstandelse ved Jesus Christus vor frelser.

    Du, som læser disse linier, åger med det pund, Gud betror dig og giv Gud æren.

    Not all of his contemporaries, however, looked upon C. D. F. Reventlow as a benefactor of his countrymen. The greater part of the landed nobility of his time was opposed to his agricu lt ural reforms,which they considered ruinous to themselves and to the country, and they bel iev ed him to be a radical traitor to their class. An obelisk commemorating the abandonment o f ad scription was erected in1792 at the West-Gate of Copenhagen today the heart of the city . But in 1938 contributions from the entire country made it possible to acquire the mansion and park on C. D. F. Reventlow's beloved estate of Pederstrup to restore building to the original plan of Reventlow and to create in the rooms of his own home a Reventlow Museum containing furniture, pictures and books relating to the life of C. D. F. Reventlow and his family.

    Døbt:
    Hjemmedøbt

    Beskæftigelse:
    Statsminister

    Christian blev gift med Sophie Frederikke Louise Charlotte von Beulwitz den 31 jul. 1773 i Christiansborg Slotskirke, København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark. Sophie (datter af Christoph Ernst von Beulwitz og Sophia Hedvig von Warnstedt) blev født den 1 jun. 1747 i Oldenburg, Niedersachsen, Tyskland; døde den 25 jul. 1822 i Pederstrup, Vesterborg Sogn, Lollands Nørre Herred, Maribo Amt, Danmark; blev begravet den 30 jul. 1822 i Horslunde Kirkegård, Horslunde Sogn, Lollands Nørre Herred, Maribo Amt, Danmark. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 168. Greve Christian Detlev Reventlow  Efterkommere til dette punkt blev født den 28 apr. 1775 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; døde den 31 jan. 1851 i Pederstrup, Vesterborg Sogn, Lollands Nørre Herred, Maribo Amt, Danmark; blev begravet den 8 feb. 1851 i Theophili, Vesterborg, Lollands Nørre Herred, Maribo Amt, Danmark.
    2. 169. Greve Christopher Ernst Ditlev Reventlow  Efterkommere til dette punkt blev født den 26 sep. 1776 i Christianssæde, (før: Tostrup), Skørringe, Fuglse Herred, Maribo Amt, Danmark; døde den 9 nov. 1781 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark.
    3. 170. Greve Conrad Ditlev Einart Carl Reventlow  Efterkommere til dette punkt blev født den 17 mar. 1778 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; blev døbt den 19 mar. 1778; døde den 1 apr. 1778; blev begravet den 15 apr. 1778.
    4. 171. Komtesse Sophie Charlotte Reventlow  Efterkommere til dette punkt blev født den 25 mar. 1779 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; døde den 9 mar. 1846 i Slesvig, Slesvig-Holsten, Tyskland.
    5. 172. Greve Ludvig Detlev Reventlow  Efterkommere til dette punkt blev født den 7 jun. 1780; blev døbt i Vesterborg Kirke, Lollands Nørre Herred, Maribo Amt, Danmark; døde den 10 jun. 1857 i Preetz, Slesvig-Holsten, Tyskland; blev begravet i Preetz Klosterkirkegård, Slesvig-Holsten, Tyskland.
    6. 173. Komtesse Charlotte Louise Reventlow  Efterkommere til dette punkt blev født den 6 feb. 1782 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; blev døbt den 20 feb. 1782; døde den 15 jun. 1782.
    7. 174. Komtesse Louise Sybille Reventlow  Efterkommere til dette punkt blev født den 30 jun. 1783 i Bernstorff Slot, Jægersborg Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; blev døbt den 8 jul. 1783; døde den 1 maj 1848 i Pederstrup, Vesterborg Sogn, Lollands Nørre Herred, Maribo Amt, Danmark; blev begravet den 9 maj 1848 i Theophili, Vesterborg, Lollands Nørre Herred, Maribo Amt, Danmark.
    8. 175. Greve Conrad Detlev Cay Reventlow  Efterkommere til dette punkt blev født den 1 jun. 1785 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; blev døbt den 5 jun. 1785 i Skt. Petri kirke, København, Danmark; døde den 31 maj 1840 i Frihedsminde, Skørringe, Fuglse Herred, Maribo Amt, Danmark; blev begravet den 6 jun. 1840 i Theophili, Vesterborg, Lollands Nørre Herred, Maribo Amt, Danmark.
    9. 176. Greve Ernst Christopher Detlef Reventlow  Efterkommere til dette punkt blev født den 6 aug. 1786 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; blev døbt den 13 aug. 1786; døde den 18 jan. 1859 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; blev begravet i Horslunde Kirkegård, Horslunde Sogn, Lollands Nørre Herred, Maribo Amt, Danmark.
    10. 177. Greve Einert Carl Detlef Reventlow  Efterkommere til dette punkt blev født den 6 jan. 1788 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; blev døbt den 13 jan. 1788; døde den 4 maj 1867 i Pederstrup, Vesterborg Sogn, Lollands Nørre Herred, Maribo Amt, Danmark; blev begravet i Theophili, Vesterborg, Lollands Nørre Herred, Maribo Amt, Danmark.
    11. 178. Komtesse Charlotte Augusta Agnes Reventlow  Efterkommere til dette punkt blev født den 13 jan. 1790 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; døde den 12 jan. 1864 i Pederstrup, Vesterborg Sogn, Lollands Nørre Herred, Maribo Amt, Danmark; blev begravet i Theophili, Vesterborg, Lollands Nørre Herred, Maribo Amt, Danmark.
    12. 179. Greve Frederik Detlef Reventlow  Efterkommere til dette punkt blev født den 25 nov. 1791 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; blev døbt i Skt. Petri kirke, København, Danmark; døde den 6 okt. 1851 i Glasgow, Scotland,; blev begravet den 6 maj 1852 i Horslunde Kirkegård, Horslunde Sogn, Lollands Nørre Herred, Maribo Amt, Danmark.

  15. 89.  Lensgreve Conrad Georg ReventlowLensgreve Conrad Georg Reventlow Efterkommere til dette punkt (30.Christian3, 4.Christian2, 1.Conrad1) blev født den 6 jul. 1749 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; blev døbt den 20 jul. 1749 i Christiansborg Slotskirke, København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; døde den 9 apr. 1815 i Sandbjerg, Sottrup Sogn, Nybøl Herred, Sønderborg Amt, Danmark; blev begravet i Det Reventlowske kapel, Dybbøl Kirke, Nybøl Herred, Sønderborg Amt, Danmark.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Bopæl: Sandbjerg, Sottrup Sogn, Nybøl Herred, Sønderborg Amt, Danmark
    • Family Line: IV. Den danske grevelige linje af 1673
    • Kilde: DAA 1939 p59: IV,2,6
    • Titel: Lensgreve til grevskabet Reventlow (Sandbjerg) Kammerherre

    Notater:

    BESIDDELSER: Grevskabet Sandbjerg

    TITEL: Greve

    BIOGRAFI: Conrad Georg Reventlow, Greve, født 26/7 1749, Søn af Geheimekonferensraad, Greve Christian Detlev Reventlow (1710-1755) og Hustru Johanne Sophie Frederica f. Baronesse von Bothmer (1718-1754); gift 2/8 1783 med Friderica Sophie Rømeling, født 27/10 1759, død 22/8 1843 i Frankrig, Datter af Admiral Hans Henrich Rømeling og Hustru Edele Dorothea f. Scheel; Ægteskabet opløst 1786.

    1760 vol. Kadet, 6/8 1766 Sekundtløjtnant, 1767 med Fregatten Havfruen til Middelhavet og Marokko, 9/12 1767 Kaptajnløjtnant, 15/10 1768 skal følge Professor Hee' Forelæsninger, 1769 med OrlogsskibetJuliane Marie i Eskadre, 15/3 1770 Kaptajn m. Anc. F. 8/3 1770, 1770-71 med Orlogsskibet Prins Friderich i Eskadre til Algier, 28/7 1771 Generaladjudant, 1771-72 Orlov for at opholde sig på sine godser, Kammerherre, 1773 Næstkommanderende på Orlogsskibet Cronprintzen i Eskadre, 29/12 1774 Ausculant i Adm.- og Kommis.-Kollegiet, 1776 Chef for Orlogsskibet Mars, sejlede dette til Frederiksværn, overtog der Orlogsskibet Dannebrog og førte det til København, 20/8 1778 tilladt at rejse til England paa egen Bekostning for at søge Lejlighed til at blive placeret paa den engelske Flaade, s. D. Kgl. Rejsepas, 22/9 1778 Instruktion for Rejsen, 6/11 1778 er kommet til London via Hamburg og Holland, 3/5 1779 melder at være kommet om bord på orlogsskibet Royal George med 100 kanoner, 6/9 1779 er med den engelske Flaade kommet tilbage til Spithead Red, "retirede for Fjenden fra Cap Lizard af. Saaledes har den engelske Flaade flygtet lige hertil, stedse uden Orden".

    14/10 1779 melder fra Gosport, at han er sat i gældsfængsel. Glarmester Chr. Clausen i Kbh . har Transporteret 3 Obligationer til John Allen i Clements Inn i London, der har ladet ham fængsle, ved Gesandtens Medvirkning blev han løsladt og rejste til Danmark, 19/4 1780 Kongen udtaler sin tilfredshed med hans kampagne i engelsk tjeneste, hvortil han dog ikke skal vende tilbage.

    1780 Chef for Fregatten Alsen til Kanalen for at beskytte den danske koffardifart, 24/9 1780 melder, at Alsen med Lods ombord grundstødte ved Indløbet til Portsmouth, Fregatten kom af Grunden efter enTimes Forløb med Assitance af et engelsk Orlogsskib, 1781 Chef for Fregatten Møen i Eskadre og derefter 1781-83 med samme til Vestindien, 14/6 1781 Instruktion for togtet, 19/6 1781 Sejlordre 28/8 1781 melder fra Lissabon, at der er udbrudt Foraadnelsesfeber ombord, 6 døde, 31 syge lagt paa det engelske Hospital sst. 11/9 1781 er der i alt 9 døde og 82 mand syge, 18/10 1781 har faaet de syge ombord og forsætter til Vestindien, 31/12 1781 Kommandørkaptajn, Juni 1783 Orlov for at bo på sine Godser og holde Bryllup, 26/5 1784 Assessor i Adm.- og Kom. Kollegiet dog uden Underskrift, 1784 Chef forOrlogsskibet Ditmarsken paa Besejling.

    20/5 1785 Orlov for at rejse til Wiesbaden og Spanien, 1788 Orlov for at Opholde sig paa sine Godser, samme Aar Chef for Orlogsskibet Arveprins Fridrich i Eskadre, Skibet blev udlagt i de første Dageaf Oktober, men medio November beordret indlagt og oplagt paa Grund af Sygdom i Besætningen. 30/12 samme Aar nedsattes en Generalkrigsret for at undersøge Aarsagen til Sygdommen og de Syges Forplejning og eventuelt paadømme Sagen. Der var paa Togtet død 52 Mand, ved Hjemkomsten til Kbh. blev 182 lagt paa Hospitalet, i alt har 300 Mand været syge. 1 5/6 1789 ved Generalkrigsret dømt 1 Maaneds Arrest og Sagens Omkostninger for "betydelig Ligegyldighed" , 29/7 1789 blev Dommen af Kongen forandret til Frifindelse, men Reventlow skal betale sagens omkostninger.

    1790 Chef for Orlogsskibet Prinsesse Lovisa Augusta i Eskadre, 31/7 1790 Kommandør, 10/2 1791 ansøger om tilladelse til at bo paa sine Godser i 8 maaneder, hvilket blev tilstaaet, 6/1 1792 fritages for Tjenesten i Adm.- og Kom Kollegiet, hans Orlov prolongeres stadig, 23/10 1795 Afsked efter Ansøgning med Pension, død 9/4 1815 paa Sandbjerg, begravet i Dybbøl Kirke.

    Conrad Reventlow var, som flere af sine slægtninge, personligt overbevist om, behovet for at forbedre bøndernes kår. 1787-88 gennemførte han hovedgårdens udparcellering. Han havde nu også en mere privat grund til at gøre det. Allerede i sin søofficertid havde han vist dårlige evner som administrator og økonom, og han var ofte i finansielle vanskeligheder. Reventlows rådgiver, kammerråd Marcus Drohse, havde overbevist ham om, at en udparcellering ville blive en økonomisk fordel for ham.

    Conrad Georg Reventlow døde den 9. april 1815 på Sandbjerg efter mange lidelser, blind og fjernt fra sine slægtninge. Han var gift med Frederikke Sophie Röhmeling. I 1863 rejste bønderne i omegnen enmindesten for ham på Dybbøl kirkegård. På den står der: »Her hviler Conrad Georg Greve af Reventlow Commandør i den danske Flaade født 1749, død 1815 Han var Bondens Ven og Velgjører. Taknemlighed rejste dette Minde.concubine«« i sognet. Ligeledes havde han en illegitim søn, som blev mølleejer i Urup , senere gårdejer i Lyngby ved Grenå, Christian Ditlev Reventlow. Men Conrad Reventlow døde , føren påtænkt kuldlysning af hans to børn uden for ægteskab kom i stand.

    Conrad søgte på sit dødsleje at adoptere sønnen Christian Ditlev.


    Beskæftigelse:
    1774 Ausculant i Adm.- og Kom.-Kollegiet, 1784 Assessor samme sted, 1792 fritages for Tjeneste, Godsejer.

    Conrad blev gift med Friderica Emilia Sophie Rømeling den 12 sep. 1783 i Skørringe Kirke, Fuglse Herred, Maribo Amt, Danmark, og blev skilt i 1786. Friderica (datter af Hans Henrik Rømeling og Edele Dorothea Scheel) blev født den 27 okt. 1759 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; blev døbt den 31 okt. 1759 i Holmens Kirke, København, Danmark; døde den 22 aug. 1843 i Frankrig,. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 180. Komtesse Frederica Ædele Charlotte Reventlow  Efterkommere til dette punkt blev født den 10 dec. 1785 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; døde i 1835 i Marcotte, Midi-Pyrénées, France.

    Familie/Ægtefælle/Partner: Marie Sophie Brag. Marie (datter af ? Brag) blev født i 1771; døde den 3 aug. 1850 i Bredsten Sogn, Tørrild Herred, Vejle Amt, Danmark. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 181. Christian Detlev Reventlow  Efterkommere til dette punkt blev født den 4 dec. 1796 i Sandbjerg, Sottrup Sogn, Nybøl Herred, Sønderborg Amt, Danmark; døde den 20 jun. 1798 i Sandbjerg, Sottrup Sogn, Nybøl Herred, Sønderborg Amt, Danmark.
    2. 182. Sophie Cathrine Reventlow  Efterkommere til dette punkt blev født den 11 apr. 1799 i Sandbjerg, Sottrup Sogn, Nybøl Herred, Sønderborg Amt, Danmark; døde den 23 dec. 1835 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark.
    3. 183. Christian Detlev Reventlow  Efterkommere til dette punkt blev født den 15 jul. 1803 i Sandbjerg, Sottrup Sogn, Nybøl Herred, Sønderborg Amt, Danmark; blev døbt den 19 jul. 1803 i Sottrup Kirke, Vester Sottrup, Sundeved, Danmark; døde den 19 jul. 1848.

  16. 90.  Greve Johan Ludvig ReventlowGreve Johan Ludvig Reventlow Efterkommere til dette punkt (30.Christian3, 4.Christian2, 1.Conrad1) blev født den 28 apr. 1751 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; blev døbt den 1 maj 1751 i Christiansborg Slotskirke, København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; døde den 1 mar. 1801 i Brahetrolleborg, (Rantzausholm), Brahetrolleborg Sogn, Sallinge Herred, Svendborg amt, Danmark; blev begravet i Brahetrolleborg Kirkegård, Brahetrolleborg Sogn, Sallinge Herred, Svendborg amt, Danmark.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Family Line: IV. Den danske grevelige linje af 1673
    • Kilde: DAA 1939 p60 - 4,II,7
    • Link: https://tidsskrift.dk/herhist/article/view/118224/166246
    • Folketælling: 1787, Brahetrolleborg, (Rantzausholm), Brahetrolleborg Sogn, Sallinge Herred, Svendborg amt, Danmark; http://www.onlinearkivalier.dk/cid505196

    Notater:

    BESIDDELSER: Baroniet Brahe-Trolleborg

    TITEL: Greve, Kammerherre

    Johan Ludvig greve Reventlow (28. april 1751 i København – 1. marts 1801 på Brahetrolleborg) var greve, lensbaron, landbopolitiker og godsejer, lillebror til Christian Ditlev Reventlow.

    Johan Ludvig Reventlow opholdt sig ved Sorø Akademi fra 1764-1767, blev senere deputeret ved rentekammeret, og senere i Økonomi- og Kommercekollegiet og medlem af Landbokommisionen. Han overtog i 1775 baroniet Brahetrolleborg på Sydfyn, og i 1788 forlod han sine embedshverv for helt at koncentrere sig om godset.

    Johan Ludvig Reventlow var som broderen Christian Ditlev Frederik Reventlow stærkt optaget af landboforholdene, og begyndte allerede kort efter overtagelsen af godset at indføre reformer; han afskaffede straffemidlerne og senere lempede han hoveriet og tilbød bønderne arvefæste og begyndte en udstykning af gårdene. Han gennemførte også landbrugstekniske nyskabelser, bl.a. introducerede han rapsdyrkning og indrettede industrielle virksomheder som garveri og hammerværk.

    Også på skoleområdet udførte Johan Ludvig Reventlow en pionerindsats med forbedringer af skolerne i baroniet, og oprettelse af et lærerseminarium på Brahetrolleborg. Han opbyggede et forbilledligt skolevæsen, der blev suppleret med et ambitiøst indrettet lærerseminarium og en kostskole (Bernstorffsminde).

    Han var ivrigt engageret i forberedelserne til statskuppet i 1784 og tog samme år initiativet til reformerne på det nordsjællandske krongods. Han øvede desuden indflydelse på skolelovgivningen, men koncentrerede især sin indsats om Brahetrolleborg, som han gjorde til et foregangsgods på landbrugets og især på skolevæsenets område.

    Johan Ludvig Reventlow afskaffede således hoveriet og tilbød bønderne arvefæste, introducerede bl.a. rapsdyrkning, udskilte som den første avlsgårde, gennemførte landbrugstekniske nyskabelser og indrettede industrielle virksomheder som garveri og hammerværk. De udstrakte skove blev genstand for rationel behandling, og dårlig agerjord blev tilplantet.

    Brahetrolleborg blev i Reventlows ejertid et samlingssted for tidens progressive idéer og personer, bl.a. Jens Baggesen.

    Adskillige af Reventlows initiativer slog fejl, og godsets økonomi belastedes, mens andre blev retningsgivende for den fremtidige udvikling på landbrugets og ikke mindst skolevæsenets område, hvor grundlaget for nutidens folkeskole og for folkeoplysningsbevægelsen blev lagt på Brahetrolleborg.

    Beskæftigelse:
    Godsejer, Reformator af Almuevæsenet

    Johan blev gift med Anna Sybilla Schubart den 16 maj 1778 i Løvenborg, Butterup Sogn, Merløse Herred, Holbæk Amt, Danmark. Anna (datter af Carl Rudolph Schubart og Inger Hedvig de Løvenskiold) blev født den 14 sep. 1753 i Odense, Odense Herred, Odense Amt, Danmark; blev døbt den 17 sep. 1753 i Sct. Hans Kirke, Odense, Odense Herred, Odense Amt, Danmark; døde den 21 jun. 1828 i Brahetrolleborg, (Rantzausholm), Brahetrolleborg Sogn, Sallinge Herred, Svendborg amt, Danmark; blev begravet i Brahetrolleborg Kirkegård, Brahetrolleborg Sogn, Sallinge Herred, Svendborg amt, Danmark. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 184. Greve Ditlev Christian Ernst Reventlow  Efterkommere til dette punkt blev født den 14 feb. 1779 i Amaliegade, København, Danmark; døde den 20 maj 1779; blev begravet den 24 maj 1779 i Brahetrolleborg Kirkegård, Brahetrolleborg Sogn, Sallinge Herred, Svendborg amt, Danmark.
    2. 185. Charlotte Amalie Comtesse Reventlow  Efterkommere til dette punkt blev født den 3 jul. 1780 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; døde den 27 apr. 1843 i Arreskov, Øster Hæsinge, Sallinge Herred, Svendborg amt, Danmark; blev begravet i Hillerslev Kirke, Sallinge Herred, Svendborg Amt, Danmark.
    3. 186. Greve Detlev Christian Ernst Reventlow  Efterkommere til dette punkt blev født den 29 aug. 1782 i Brahetrolleborg, (Rantzausholm), Brahetrolleborg Sogn, Sallinge Herred, Svendborg amt, Danmark; døde den 10 jun. 1854 i Brahetrolleborg, (Rantzausholm), Brahetrolleborg Sogn, Sallinge Herred, Svendborg amt, Danmark; blev begravet i Brahetrolleborg Kirkegård, Brahetrolleborg Sogn, Sallinge Herred, Svendborg amt, Danmark.
    4. 187. Comtesse Henriette Augusta Reventlow  Efterkommere til dette punkt blev født den 12 jun. 1784 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; blev døbt den 20 jun. 1784 i Skt. Petri kirke, København, Danmark; døde den 20 jan. 1850 i Odense, Odense Herred, Odense Amt, Danmark; blev begravet i Brahetrolleborg Kirkegård, Brahetrolleborg Sogn, Sallinge Herred, Svendborg amt, Danmark.
    5. 188. Comtesse Caroline Sophie Lovise Reventlow  Efterkommere til dette punkt blev født den 16 okt. 1786 i Brahetrolleborg, (Rantzausholm), Brahetrolleborg Sogn, Sallinge Herred, Svendborg amt, Danmark; blev døbt den 29 okt. 1786 i Brahetrolleborg, (Rantzausholm), Brahetrolleborg Sogn, Sallinge Herred, Svendborg amt, Danmark; døde den 15 nov. 1802 i Brahetrolleborg, (Rantzausholm), Brahetrolleborg Sogn, Sallinge Herred, Svendborg amt, Danmark.
    6. 189. Comtesse Vilhelmine Julie Reventlow  Efterkommere til dette punkt blev født den 30 jul. 1788 i Brahetrolleborg, (Rantzausholm), Brahetrolleborg Sogn, Sallinge Herred, Svendborg amt, Danmark; døde den 8 okt. 1868 i Holsteinborg, (tidl.: Trolholm), Vester Flakkebjerg Herred, Sorø Amt, Danmark; blev begravet den 10 okt. 1868 i Holsteinborg kirke, Holsteinborg sogn, Vester Flakkebjerg Herred, Sorø Amt, Danmark.
    7. 190. Comtesse Agnes Reventlow  Efterkommere til dette punkt blev født den 7 okt. 1789 i Brahetrolleborg, (Rantzausholm), Brahetrolleborg Sogn, Sallinge Herred, Svendborg amt, Danmark; døde den 16 maj 1790 i Brahetrolleborg, (Rantzausholm), Brahetrolleborg Sogn, Sallinge Herred, Svendborg amt, Danmark; blev begravet i Brahetrolleborg Kirkegård, Brahetrolleborg Sogn, Sallinge Herred, Svendborg amt, Danmark.
    8. 191. Greve Carl Andreas Ditlev Reventlow  Efterkommere til dette punkt blev født den 6 jan. 1793; blev døbt den 18 jan. 1793 i Brahetrolleborg, (Rantzausholm), Brahetrolleborg Sogn, Sallinge Herred, Svendborg amt, Danmark; døde den 17 jan. 1796 i Brahetrolleborg, (Rantzausholm), Brahetrolleborg Sogn, Sallinge Herred, Svendborg amt, Danmark; blev begravet i Brahetrolleborg Kirkegård, Brahetrolleborg Sogn, Sallinge Herred, Svendborg amt, Danmark.

  17. 91.  Prinsesse Sophie Christine Louise Slesvig-Holsten-Sønderborg-PlönPrinsesse Sophie Christine Louise Slesvig-Holsten-Sønderborg-Plön Efterkommere til dette punkt (31.Christine3, 4.Christian2, 1.Conrad1) blev født i 1732; døde i 1757.

  18. 92.  Prinsesse Frederikke Sophie Charlotte Slesvig-Holsten-Sønderborg-PlönPrinsesse Frederikke Sophie Charlotte Slesvig-Holsten-Sønderborg-Plön Efterkommere til dette punkt (31.Christine3, 4.Christian2, 1.Conrad1) blev født i 1736; døde i 1768.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Link: https://no.wikipedia.org/wiki/Frederikke_Sophie_Charlotte_av_Slesvig-Holsten-Sønderborg-Pløn


  19. 93.  Prins Christian Carl Slesvig-Holsten-Sønderborg-PlönPrins Christian Carl Slesvig-Holsten-Sønderborg-Plön Efterkommere til dette punkt (31.Christine3, 4.Christian2, 1.Conrad1) blev født i 1738; døde i 1740.

  20. 94.  Prinsesse Charlotte Amalie Vilhelmine Slesvig-Holsten-Sønderborg-PlönPrinsesse Charlotte Amalie Vilhelmine Slesvig-Holsten-Sønderborg-Plön Efterkommere til dette punkt (31.Christine3, 4.Christian2, 1.Conrad1) blev født den 23 apr. 1744 i Lehmkuhlen, Preetz, Slesvig-Holsten, Tyskland; døde den 11 okt. 1770 i Augustenborg, Als Sønder Herred, Sønderborg Amt, Danmark.

    Notater:

    Charlotte Amalie Wilhelmine of (Schleswig-)Holstein-Plön (Charlotte Amalie Vilhelmine af Slesvig-Holsten-Pløn in Danish) (23 April 1744 – 11 October 1770), was a princess of the Duchy of Schleswig-Holstein-Sonderburg-Plön (or Holstein-Plön), a cadet branch of the Danish royal family. She was born at Plön to Frederick Charles, Duke of Schleswig-Holstein-Sonderburg-Plön and his wife Countess Christiane Armgard von Reventlow, the fourth of their five children.

    As her only brother died an infant in 1740 the small, partitioned-off Danish duchy of Plön was destined to revert to the royal domain of the King of Denmark on their father's death. Thus her parents were freed from the custom of stinting their daughters' dowries to maximize the patrimony of a male heir. Consequently and unusually only one of the four sisters was enrolled in a nunnery: the eldest, Sophie (1732-1757), became canoness in 1753, and a year later deaconess of Quedlinburg Abbey, while the other three princesses were all allowed to marry. Charlotte Amalie was the first of her sisters to wed, marrying at Reinfeld on 26 May 1762 her cousin, Frederick Christian I, Duke of Schleswig-Holstein-Sonderburg-Augustenburg. Two years later, as a near, agnatic kinsman of his father-in-law, Frederick Christian renounced any claim he might have had to the Plön duchy and in return received from the Danish crown the castle of Sonderburg, the domain of Gammelgaard with Gundestrup and the fiefs of Ronhave, Langenvorwerk, Kekinisgaard and Maibullgaard, all located on the isle of Ahlsen or nearby on that of Sundeved in the Sonderburg region.

    They had seven children:


    • Louise Christine Caroline (16 February 1763 – 27 January 1764).
    • Louise Christine Caroline (17 February 1764 – 2 August 1815).
    • Frederick Christian II (28 September 1765 – 14 June 1814), married Princess Louise Auguste of Denmark.
    • Frederick Charles Emil (8 March 1767 – 14 June 1841), Danish general, married in Leipzig 29 September 1801 without the consent or recognition of either the Duke or the King, Sofie Eleonora Fredericka von Scheel (1776–1836), daughter of Jürgen Eric von Scheel and Anna Drothea von Ahlefeldt.
    • Christian August (9 July 1768 – 28 May 1810), Danish general, and later selected Crown Prince of Sweden as Karl August, however, he died before inheriting the throne.
    • Sophie Amelie (10 August 1769 – 6 October 1769).
    • Charles William (4 October 1770 – 22 February 1771).

    The couple spent some of her wealth to build the new Augustenburg Palace.

    Charlotte Amalie died in Augustenburg aged 26, seven days after the birth of her last child.

    Kilde: https://en.wikipedia.org/wiki/Princess_Charlotte_Amalie_Wilhelmine_of_Schleswig-Holstein-Sonderburg-Plön

    Charlotte blev gift med Frederik Christian af Augustenborg den 26 maj 1762 i Lehmkuhlen, Preetz, Slesvig-Holsten, Tyskland. Frederik (søn af Christian August, Hertug Holstein-Sønderborg og Frederikke Louise, Grevinde Danneskiold-Samsøe) blev født den 6 apr. 1721 i Augustenborg, Als Sønder Herred, Sønderborg Amt, Danmark; døde den 14 nov. 1794 i Augustenborg, Als Sønder Herred, Sønderborg Amt, Danmark. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 192. Luise, Prinsesse af Holstein  Efterkommere til dette punkt blev født den 14 feb. 1763 i Augustenborg, Als Sønder Herred, Sønderborg Amt, Danmark; døde den 27 jan. 1764.
    2. 193. Luise, Prinsesse af Holstein  Efterkommere til dette punkt blev født den 17 feb. 1764 i Augustenborg, Als Sønder Herred, Sønderborg Amt, Danmark; døde den 17 jul. 1815.
    3. 194. Friedrich Christian II af Augustenborg  Efterkommere til dette punkt blev født den 28 sep. 1765 i Augustenborg, Als Sønder Herred, Sønderborg Amt, Danmark; døde den 14 jun. 1814 i Augustenborg, Als Sønder Herred, Sønderborg Amt, Danmark.
    4. 195. Emil, Prins af Holstein-Sønderborg  Efterkommere til dette punkt blev født den 8 mar. 1767 i Augustenborg, Als Sønder Herred, Sønderborg Amt, Danmark; døde den 14 jun. 1841 i Leipzig, Sachsen, Tyskland.
    5. 196. Prins Christian August af Augustenborg  Efterkommere til dette punkt blev født den 9 jul. 1768 i Augustenborg, Als Sønder Herred, Sønderborg Amt, Danmark; døde den 28 maj 1810 i Kvidinge, Skåne, Sverige; blev begravet i Ridderholmskyrkan, Stockholm, Sverige.
    6. 197. Sofie, Prinsesse af Holstein  Efterkommere til dette punkt blev født den 19 aug. 1769 i Augustenborg, Als Sønder Herred, Sønderborg Amt, Danmark; døde den 6 okt. 1769.
    7. 198. Karl, Prins af Holstein  Efterkommere til dette punkt blev født den 4 okt. 1770 i Augustenborg, Als Sønder Herred, Sønderborg Amt, Danmark; døde den 22 feb. 1771.

  21. 95.  Prinsesse Luise Albertine Slesvig-Holsten-Sønderborg-PlönPrinsesse Luise Albertine Slesvig-Holsten-Sønderborg-Plön Efterkommere til dette punkt (31.Christine3, 4.Christian2, 1.Conrad1) blev født i 1748; døde den 2 mar. 1769 i Ballenstedt, Sachsen-Anhalt, Tyskland.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Link: https://en.wikipedia.org/wiki/Louise_Albertine_of_Schleswig-Holstein-Sonderburg-Plön


  22. 96.  Frederikke Louise FriisFrederikke Louise Friis Efterkommere til dette punkt (35.Christian3, 5.Christine2, 1.Conrad1) blev født den 29 dec. 1711; døde cirka 1717.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Family Line: Friis af Vadskærgaard


  23. 97.  Christine Sophie FriisChristine Sophie Friis Efterkommere til dette punkt (35.Christian3, 5.Christine2, 1.Conrad1) blev født den 22 jan. 1713; døde den 5 okt. 1787.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Family Line: Friis af Vadskærgaard

    Christine blev gift med Erhard Wedel-Frijs den 4 okt. 1743 i Frijsenborg, Hammel Sogn, Gjern Herred, Skanderborg Amt, Danmark. Erhard (søn af Erhard Wedel Jarlsberg og Maria Juliane Frydag) blev født den 22 jul. 1710; døde den 10 nov. 1786. [Gruppeskema] [Familietavle]


  24. 98.  Elisabeth Sophie FriisElisabeth Sophie Friis Efterkommere til dette punkt (35.Christian3, 5.Christine2, 1.Conrad1) blev født den 1 maj 1714; døde den 18 jun. 1799.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Family Line: Friis af Vadskærgaard

    Elisabeth blev gift med Jean Henri Desmercières den 25 jul. 1751 i Hammel Kirke, Hammel, Gjern Herred, Skanderborg Amt, Danmark . Jean blev født cirka 1687 i Paris, Frankrig; døde den 15 mar. 1778. [Gruppeskema] [Familietavle]


  25. 99.  Birgitte Christine FriisBirgitte Christine Friis Efterkommere til dette punkt (35.Christian3, 5.Christine2, 1.Conrad1) blev født den 22 jul. 1715; døde den 5 jul. 1775 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Ordner: Ordenen “de l’union parfaite”
    • Family Line: Friis af Vadskærgaard

    Birgitte blev gift med Carl Christian von Gram cirka 1733. Carl (søn af Friedrich von Gram) blev født den 28 jul. 1703 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; døde den 25 jan. 1780. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 199. Sophie Magdalene von Gram  Efterkommere til dette punkt blev født den 6 jan. 1734 i Frijsenborg, Hammel Sogn, Gjern Herred, Skanderborg Amt, Danmark; døde den 28 nov. 1810.

  26. 100.  Sophie Hedevig FriisSophie Hedevig Friis Efterkommere til dette punkt (35.Christian3, 5.Christine2, 1.Conrad1) blev født den 20 jan. 1717 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; døde den 4 jun. 1777 i Ravnholt, Herrested Sogn, Vindinge Herred, Svendborg Amt, Danmark; blev begravet i Herrested Kirke, Ørbæk, Vindinge Herred, Svendborg Amt, Danmark.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Family Line: Friis af Vadskærgaard

    Notater:


    TITEL: komtesse

    Beskæftigelse:
    Komtesse

    Sophie blev gift med Ove Juul den 22 jul. 1736 i Odense, Odense Herred, Odense Amt, Danmark. Ove blev født den 1 maj 1700 i Villestrup, Astrup Sogn, Hindstrup Herred, Aalborg Amt, Danmark; blev døbt i Astrup, Grinderslev Sogn, Nørre Herred, Viborg Amt, Danmark; døde den 4 apr. 1766 i Ravnholt, Herrested Sogn, Vindinge Herred, Svendborg Amt, Danmark; blev begravet i Herrested Kirke, Ørbæk, Vindinge Herred, Svendborg Amt, Danmark. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 200. Kristiane Elisabeth Birgitte Juel  Efterkommere til dette punkt blev født den 22 maj 1742 i Ravnholt, Herrested, Gudme Herred, Svendborg Amt, Danmark ; døde i 1796.
    2. 201. Christian Friderich Iuel  Efterkommere til dette punkt blev født den 7 jan. 1745 i Randers, Støvring Herred, Randers Amt, Danmark; døde den 10 jun. 1821 i Horsens, Nim Herred, Skanderborg Amt, Danmark.
    3. 202. Frederik Ludvig Juul  Efterkommere til dette punkt blev født den 14 mar. 1746 i Ravnholt, Herrested Sogn, Vindinge Herred, Svendborg Amt, Danmark; døde den 14 dec. 1786.
    4. 203. Anna Elisabeth Juul  Efterkommere til dette punkt blev født den 15 dec. 1750; blev døbt i Randers, Støvring Herred, Randers Amt, Danmark.

  27. 101.  Frederik Christian Danneskiold-SamsøeFrederik Christian Danneskiold-Samsøe Efterkommere til dette punkt (37.Conradine3, 5.Christine2, 1.Conrad1) blev født den 5 jul. 1722 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; døde den 26 mar. 1778 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Ordner: Ordenen “de l’union parfaite”
    • Ordner: 1777; Ridder af Elefanten

    Notater:

    Frederik Christian lensgreve Danneskjold-Samsøe (5. juli 1722 i København – 26. marts 1778 sammesteds) var en dansk godsejer, gehejmeråd, kammerherre, officer og generalpostdirektør.

    Han var søn af grev Christian Danneskiold-Samsøes første ægteskab og er født den 5. juli (efter andre beretninger 5. juni) 1722, blev 1740 ritmester ved det 3. jyske kavaleriregiment og samme år kammerherre, 1746 virkelig ritmester ved det 2. jyske kavaleriregiment, 1748 oberstløjtnant, 1749 ridder af Dannebrog, 1752 første generalpostdirektør med en årlig indtægt af 1500 rigsdaler, 1758 gehejmeråd, 1763 ridder af ordenen l'union parfaite, 1766 gehejmekonferensråd, afskediget af Johann Friedrich Struensee den 5. januar 1771, kort før sin død 1777 ridder af Elefanten.

    Fra 1754 af, da Gisselfeld Kloster efter Christian Gyldenløves enkes, Dorothea Krags, død trådte i virksomhed, blev han klosterets første overdirektør, i hvilken egenskab han havde adskillige vanskeligheder at bekæmpe, navnlig hidrørende fra ejendommens mådelige forfatning. Som generalpostdirektør fik han af kongen lov af opholde sig på Gisselfeld 7-8 måneder om året, så nogen stor rolle spillede han ikke i dette embede.

    I året 1749 blev han gift med Nicoline Rosenkrantz (f. 1721, fik 1756 ordenen l'union parfaite, d. 7. februar 1771), datter af gehejmeråd, amtmand i Nyborg Christian Rosenkrantz til Skovsbo og Frederikke Louise f. Krag. Hans anden hustru, Frederikke Louise f. von Kleist (f. 1747, gift 1. juli 1771, d. 1814), datter af gehejmeråd, kammerherre, amtmand i Bredsted Christian Adam von Kleist og Sophie f. Rosenkrantz, var den førstes søsterdatter.

    Danneskiold-Samsøe er begravet i Vor Frue Kirke. Han er portrætteret på familiebillede. Maleri af Peder Als 1750 på Gisselfeld. Barneportræt.

    Familie/Ægtefælle/Partner: Nicoline Rosenkrantz. Nicoline (datter af Frederik Christian Rosenkrantz og Frederikke Louise Krag) blev født den 6 jan. 1721 i Skovsbo, Rynkeby Sogn, Bjerge Herred, Odense Amt, Danmark; døde den 7 feb. 1771 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Frederik blev gift med Frederikke Louise von Kleist i 1773. Frederikke (datter af Christian Adrian von Kleist og Sophie Rosenkrantz) blev født den 27 mar. 1747; døde den 29 maj 1814. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 204. Kristian Konrad Sofus Danneskiold-Samsøe  Efterkommere til dette punkt blev født den 11 jun. 1774 i Grevskabet Samsø, ,; døde den 6 jun. 1823 i Samsø,.

  28. 102.  Ulrik Adolf Danneskiold-SamsøeUlrik Adolf Danneskiold-Samsøe Efterkommere til dette punkt (37.Conradine3, 5.Christine2, 1.Conrad1) blev født i 1723; døde i 1751.

    Familie/Ægtefælle/Partner: Sophie Dorothea Danneskiold-Samsøe. Sophie (datter af Frederik Danneskiold-Samsøe og Dorothea Wedell-Wedellsborg) blev født i 1726; døde i 1766. [Gruppeskema] [Familietavle]


  29. 103.  Frederik Christian BrammerFrederik Christian Brammer Efterkommere til dette punkt (39.Friederich3, 5.Christine2, 1.Conrad1) blev født i 1732 i Tyskland, Nør Gods,Slesvig,Slesvig-Holsten; blev døbt den 13 jun. 1732 i Krusendorf Sydslesvig, ,; døde den 8 maj 1796 i Hillerød, Lynge-Kronborg Herred, Frederiksborg Amt, Danmark.

    Frederik blev gift med Anne Plum den 26 maj 1766 i Esbønderup Kirke, ,. Anne blev født i 1743 i Vordingborg, Danmark; blev døbt den 21 dec. 1743 i Vordingborg, Danmark; døde den 5 jan. 1833 i Hillerød, Lynge-Kronborg Herred, Frederiksborg Amt, Danmark. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 205. Agneta Birgitte Brammer  Efterkommere til dette punkt blev født i 1767 i Hillerød, Lynge-Kronborg Herred, Frederiksborg Amt, Danmark; blev døbt den 27 jul. 1767 i Hillerød, Lynge-Kronborg Herred, Frederiksborg Amt, Danmark; døde den 29 mar. 1845 i Fredenborg, ,.
    2. 206. Frederik Carl Gram Brammer  Efterkommere til dette punkt blev født i 1768; døde i 1835.
    3. 207. Elisabeth Sophie Brammer  Efterkommere til dette punkt blev født i 1770; døde i 1839.
    4. 208. Bolle Frederik Plum Brammer  Efterkommere til dette punkt blev født den 29 apr. 1771 i Hillerød, Lynge-Kronborg Herred, Frederiksborg Amt, Danmark; døde den 21 sep. 1815.
    5. 209. Joachim Henrik Carstin Brammer  Efterkommere til dette punkt blev født den 25 maj 1772 i Hillerød, Lynge-Kronborg Herred, Frederiksborg Amt, Danmark; døde den 26 nov. 1801 i Hillerød, Lynge-Kronborg Herred, Frederiksborg Amt, Danmark.
    6. 210. Gerhard Peter Brammer  Efterkommere til dette punkt blev født i 1775; døde i 1796.
    7. 211. Claus Johannes Christian Brammer  Efterkommere til dette punkt blev født i 1779; døde i 1822.

  30. 104.  Henriette Elisabeth Grevinde HolsteinHenriette Elisabeth Grevinde Holstein Efterkommere til dette punkt (39.Friederich3, 5.Christine2, 1.Conrad1) blev født den 5 jan. 1732.

  31. 105.  Christian Friedrich HolsteinChristian Friedrich Holstein Efterkommere til dette punkt (39.Friederich3, 5.Christine2, 1.Conrad1) blev født den 8 nov. 1733; døde den 7 mar. 1743 i Farve, Slesvig-Holsten, Tyskland.

    Notater:

    Titel:
    Greve


  32. 106.  Ulrik Henrich HolsteinUlrik Henrich Holstein Efterkommere til dette punkt (39.Friederich3, 5.Christine2, 1.Conrad1) blev født den 1 mar. 1737; døde den 28 feb. 1743 i Farve, Slesvig-Holsten, Tyskland.

    Notater:

    Titel:
    Baron


  33. 107.  Christoph Conrad HolsteinChristoph Conrad Holstein Efterkommere til dette punkt (39.Friederich3, 5.Christine2, 1.Conrad1) blev født den 8 maj 1739; døde den 12 okt. 1759 i Genève, Schweitz.

    Notater:

    Titel:
    Lensgreve


  34. 108.  Christine Sophie HolsteinChristine Sophie Holstein Efterkommere til dette punkt (39.Friederich3, 5.Christine2, 1.Conrad1) blev født den 23 nov. 1740; døde den 16 mar. 1772 i Hamburg, Tyskland.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Bopæl: Lindeved

    Notater:

    Titel:
    Komtesse

    Christine blev gift med Christian Adolph Friedrich Gottlieb Castell-Remlingen den 8 jul. 1757 i Kiel, Slesvig-Holsten, Tyskland. Christian (søn af Karl Friedrich Gottlieb Zu Castell-Remlingen og Friederike Eleonore Zu Castell) blev født den 22 feb. 1736 i Dresden, Sachsen, Tyskland; døde den 11 jul. 1762 i Hamburg, Tyskland. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Christine blev gift med Gustav Gotthard von Blücher den 31 aug. 1769. Gustav blev født den 3 jun. 1737 i Rostock, Mecklenburg-Vorpommern, Tyskland; døde den 30 dec. 1808; blev begravet i Ørslev K., ,. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 212. Elisabeth Sophie Henriette von Blücher  Efterkommere til dette punkt blev født den 15 maj 1770; døde den 29 jan. 1807 i Bernstorff Slot, Jægersborg Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark.

  35. 109.  Cay Joachim Ditlev HolsteinCay Joachim Ditlev Holstein Efterkommere til dette punkt (39.Friederich3, 5.Christine2, 1.Conrad1) blev født den 21 mar. 1742 i Farve, Slesvig-Holsten, Tyskland; døde den 9 feb. 1760 i Genève, Schweitz.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Bopæl: Grevskabet Holsteinsborg Og Det Holsteinske Palæ

    Notater:

    Titel:
    Lensgreve


  36. 110.  Hinrich Holstein-HolsteinborgHinrich Holstein-Holsteinborg Efterkommere til dette punkt (39.Friederich3, 5.Christine2, 1.Conrad1) blev født den 28 sep. 1748 i Farve, Slesvig-Holsten, Tyskland; døde den 27 jul. 1796 i Holsteinborg, (tidl.: Trolholm), Vester Flakkebjerg Herred, Sorø Amt, Danmark; blev begravet i Ørslev K., ,.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Bopæl: Grevskabet Holsteinsborg Watersneverstorff Farve Det Holsteinske Palæ Og Det Blomeske Frihus I Kiel

    Notater:


    TITEL: Greve

    Hinrich blev gift med Friderica Christiane Maria Rantzau den 22 sep. 1781 i Breitenburg, Itzehoe, Slesvig-Holsten, Tyskland. Friderica (datter af Frederik Rantzau og Friederica Lovisa Amoena Castell-Remlingen) blev født den 4 okt. 1762 i Glückstadt, Steinburg, Slesvig-Holsten, Tyskland; døde den 7 nov. 1831 i Kiel, Slesvig-Holsten, Tyskland; blev begravet i Ørslev K., ,. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 213. Frederikke Louise Sophie Grevinde Holstein  Efterkommere til dette punkt blev født den 27 jul. 1783.
    2. 214. Greve Frederik Adolph Holstein-Holsteinborg  Efterkommere til dette punkt blev født den 18 okt. 1784 i Waterneverstorf, Slesvig-Holsten, Tyskland; døde den 21 maj 1836 i Holsteinborg, (tidl.: Trolholm), Vester Flakkebjerg Herred, Sorø Amt, Danmark.
    3. 215. Henrik Christoph Greve Holstein  Efterkommere til dette punkt blev født den 18 dec. 1786; døde den 20 nov. 1842.
    4. 216. Andreas Gustav Greve Holstein  Efterkommere til dette punkt blev født den 5 jun. 1791; døde den 27 mar. 1835.

  37. 111.  Ulrich Adolph Greve HolsteinUlrich Adolph Greve Holstein Efterkommere til dette punkt (40.Christian3, 5.Christine2, 1.Conrad1) blev født i 1731; døde i 1789.

    Notater:

    Beskæftigelse:
    Overpræsident


  38. 112.  Anna Margarethe von SchackAnna Margarethe von Schack Efterkommere til dette punkt (45.Otto3, 9.Anna2, 1.Conrad1) blev født den 4 mar. 1733 i Gram, Haderslev, Danmark; døde den 5 mar. 1733 i Gram, Haderslev, Danmark.

  39. 113.  Anna Sophie von SchackAnna Sophie von Schack Efterkommere til dette punkt (45.Otto3, 9.Anna2, 1.Conrad1) blev født den 21 jan. 1734 i Schackenborg, Møgeltønder, Danmark; døde den 1 mar. 1802.

  40. 114.  Hans von SchackHans von Schack Efterkommere til dette punkt (45.Otto3, 9.Anna2, 1.Conrad1) blev født den 14 jan. 1735 i Schackenborg, Møgeltønder, Danmark; døde den 21 aug. 1796 i Schackenborg, Møgeltønder, Danmark.

    Hans blev gift med Ulrikke Augusta Vilhelmine Moltke i jul. 1757 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark. Ulrikke (datter af Adam Gottlob Moltke-Bregentved og Christiane Frederikke von Brüggemann) blev født den 30 apr. 1740 i Bregentved, Haslev Sogn, Ringsted Herred, Sorø Amt, Danmark; døde den 7 apr. 1763 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 217. Otto Didrik von Schack  Efterkommere til dette punkt blev født den 10 apr. 1758 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; blev døbt den 11 apr. 1758 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; døde den 18 aug. 1809 i Itzehoe, Slesvig-Holsten, Tyskland.
    2. 218. Anna Ernestine von Schack  Efterkommere til dette punkt blev født den 5 mar. 1762 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; døde i 1763.
    3. 219. Frederikke Juliane von Schack  Efterkommere til dette punkt blev født den 5 mar. 1762 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; døde den 10 mar. 1815.
    4. 220. Adamine Frederikke von Schack  Efterkommere til dette punkt blev født den 21 mar. 1763 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; blev døbt den 22 mar. 1763 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; døde den 14 maj 1825 i Lehmkuhlen, Preetz, Slesvig-Holsten, Tyskland.

  41. 115.  Frederik Christian Greve SchackFrederik Christian Greve Schack Efterkommere til dette punkt (45.Otto3, 9.Anna2, 1.Conrad1) blev født den 27 feb. 1736 i Schackenborg, Møgeltønder, Danmark; døde den 3 jun. 1790 i Giesegård, Ringsted, Danmark.

    Frederik blev gift med Birgitte Marie von Krogh den 16 mar. 1764 i Christiansborg Slot, København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark. Birgitte blev født den 25 jan. 1740 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; døde den 27 nov. 1765 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 221. Frederik Julian von Schack  Efterkommere til dette punkt blev født den 21 mar. 1765 i Gram, Haderslev, Danmark; døde den 10 dec. 1765.

    Frederik blev gift med Ida Skeel Bille den 10 apr. 1767 i Arreskov, Øster Hæsinge, Sallinge Herred, Svendborg amt, Danmark. Ida (datter af Knud Bille og Birte Skeel von Holsten) blev født den 15 sep. 1741 i Arreskov, Øster Hæsinge, Sallinge Herred, Svendborg amt, Danmark; blev døbt i Also Stenalt, Odense, Danmark,; døde den 21 nov. 1804 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 222. Birgitte Sophie von Schack  Efterkommere til dette punkt blev født den 14 feb. 1768 i Stenalt, Ørsted, Rougsø Herred, Randers Amt, Danmark; blev døbt den 21 mar. 1768 i Ørsted, Rougsø Herred, Randers Amt, Danmark,; døde den 12 dec. 1778 i Giesegård, Ringsted, Danmark.
    2. 223. Anna Margrethe von Schack  Efterkommere til dette punkt blev født den 7 feb. 1769 i Stenalt, Ørsted, Rougsø Herred, Randers Amt, Danmark; blev døbt den 9 feb. 1769 i Stenalt, Ørsted, Rougsø Herred, Randers Amt, Danmark; døde i 1769; blev begravet den 2 mar. 1769 i Ørsted, Rougsø Herred, Randers Amt, Danmark,.
    3. 224. Otto Didrik von Schack  Efterkommere til dette punkt blev født den 7 feb. 1769 i Stenalt, Ørsted, Rougsø Herred, Randers Amt, Danmark; blev døbt den 9 feb. 1769 i Stenalt, Ørsted, Rougsø Herred, Randers Amt, Danmark; døde i 1769; blev begravet den 2 mar. 1769 i Ørsted, Rougsø Herred, Randers Amt, Danmark,.
    4. 225. Anna Ernestine Schack  Efterkommere til dette punkt blev født den 7 jun. 1771 i Giesegård, Ringsted, Danmark; døde den 3 feb. 1805 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark.
    5. 226. Otto Didrik von Schack  Efterkommere til dette punkt blev født den 2 maj 1772 i Giesegård, Ringsted, Danmark; døde den 20 feb. 1775 i Giesegård, Ringsted, Danmark.
    6. 227. Knud Bille von Schack  Efterkommere til dette punkt blev født den 28 okt. 1773 i Giesegård, Ringsted, Danmark; døde den 18 nov. 1821 i Karlsruhe, Baden-Württemberg, Tyskland.
    7. 228. Preben Brahe von Schack  Efterkommere til dette punkt blev født den 17 jun. 1775 i Giesegård, Ringsted, Danmark; døde den 30 okt. 1814.
    8. 229. Hans Frederik Christian Schack  Efterkommere til dette punkt blev født den 7 mar. 1779 i Giesegård, Ringsted, Danmark; døde den 18 nov. 1809.
    9. 230. Otto Didrik von Schack  Efterkommere til dette punkt blev født den 19 nov. 1780 i Giesegård, Ringsted, Danmark; døde den 16 mar. 1871 i Giesegård, Ringsted, Danmark.

  42. 116.  Anna Margarethe von SchackAnna Margarethe von Schack Efterkommere til dette punkt (45.Otto3, 9.Anna2, 1.Conrad1) blev født den 12 mar. 1739 i Schackenborg, Møgeltønder, Danmark; døde den 2 sep. 1739 i Schackenborg, Møgeltønder, Danmark.

  43. 117.  Frederikke Anne Sophie SchackFrederikke Anne Sophie Schack Efterkommere til dette punkt (45.Otto3, 9.Anna2, 1.Conrad1) blev født den 4 nov. 1741 i Schackenborg, Møgeltønder, Danmark; døde den 3 apr. 1787.

    Familie/Ægtefælle/Partner: Baron Hans Schack Brockdorff. Hans (søn af Greve Christian Frederik Brockdorff og Ulrica Eleonora von Folckersam) blev født den 28 maj 1729; døde den 3 dec. 1776. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 231. Greve Cai Lorenz von Brockdorff  Efterkommere til dette punkt blev født den 26 jan. 1766 i Klein Nordsee, Rendsburg, Slesvig-Holsten, Tyskland; døde den 18 maj 1840 i Hamburg, Tyskland.
    2. 232. Anne Ernestine Brockdorff  Efterkommere til dette punkt blev født den 22 mar. 1767 i Klein Nordsee, Kiel, Slesvig-Holsten, Tyskland; døde den 4 sep. 1818.

  44. 118.  Juliane Sophie Danneskiold-LaurvigJuliane Sophie Danneskiold-Laurvig Efterkommere til dette punkt (47.Christian3, 17.Ulrica2, 1.Conrad1) blev født den 12 jan. 1757 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; døde den 11 jan. 1790 i Kiel, Slesvig-Holsten, Tyskland.

    Juliane blev gift med Frederik Wilhelm Conrad Holck den 28 sep. 1769 i Christiansborg Slotskirke, København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark. Frederik (søn af Christian Christopher Holck og Ermegaard Sophie von Winterfeldt) blev født den 28 sep. 1745 i Orebygård, Sakskøbing, Musse Herred, Maribo Amt, Danmark; døde den 7 dec. 1800 i Kiel, Slesvig-Holsten, Tyskland. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 233. Sophie Dorothea Louise Holck  Efterkommere til dette punkt blev født den 26 sep. 1774 i Eckhof, Dänischenhagen, Slesvig-Holsten, Tyskland; døde den 15 dec. 1863.
    2. 234. Conrad Christoffer Holck  Efterkommere til dette punkt blev født den 15 jan. 1775; døde den 15 jan. 1810.
    3. 235. Anna Holck  Efterkommere til dette punkt blev født i 1778.
    4. 236. Frederikke Ernestine Holck  Efterkommere til dette punkt blev født den 24 okt. 1784 i Kiel, Slesvig-Holsten, Tyskland; døde den 1 sep. 1838 i Paris 16, F75016, Paris, Frankrig.
    5. 237. Harald Greve Holck  Efterkommere til dette punkt blev født den 18 sep. 1785 i Kiel, Slesvig-Holsten, Tyskland; døde den 24 dec. 1839 i Kiel, Slesvig-Holsten, Tyskland.
    6. 238. Luisa Augusta Holck  Efterkommere til dette punkt blev født den 3 sep. 1786; døde den 14 apr. 1867.
    7. 239. Julius Carl Christian Greve Holck  Efterkommere til dette punkt blev født før 1790; døde den 21 feb. 1857.
    8. 240. Adelheid Ermegaard Holck  Efterkommere til dette punkt blev født efter 1790.

  45. 119.  Ulrich Adolph ZoëgaUlrich Adolph Zoëga Efterkommere til dette punkt (54.Conrad3, 19.Anna2, 1.Conrad1) blev født den 29 okt. 1732 i Skjolde, ,; døde efter 1801.

    Ulrich blev gift med Elisabeth Sophia Bergstedt den 10 dec. 1779. Elisabeth blev født i Ladegård Ved Skanderborg, ,. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 241. Clara Eleonora Zoëga  Efterkommere til dette punkt blev født i 1763 i Ladegård Ved Skanderborg, ,.
    2. 242. Conrad Zoëga  Efterkommere til dette punkt blev født i 1766; døde den 5 sep. 1845 i Fauervrå, Tyrstrup, Haderslev, Danmark.
    3. 243. Magdalena Zoëga  Efterkommere til dette punkt blev født i 1773 i Forlev, ,.

  46. 120.  Anna Margrethe ZoëgaAnna Margrethe Zoëga Efterkommere til dette punkt (54.Conrad3, 19.Anna2, 1.Conrad1) blev født i 1734 i Skjolde, ,; blev døbt i Møgeltønder, Tønder, Danmark,.

    Anna blev gift med Ulrich Selmer den 28 jan. 1766 i Vonsbæk, Haderslev, Danmark. Ulrich (søn af Ulrich Selmer og Margrethe Cathrine Pedersdatter) blev født den 29 aug. 1725 i Stenderup, Eltang sogn, Brusk herred, Vejle amt; blev døbt i Eltang Sogn, ,; døde den 30 apr. 1799 i Vonsbæk, Haderslev, Danmark. [Gruppeskema] [Familietavle]


  47. 121.  Johan Peter ZoëgaJohan Peter Zoëga Efterkommere til dette punkt (54.Conrad3, 19.Anna2, 1.Conrad1) blev født den 14 nov. 1736 i Skjolde, ,; døde den 5 jun. 1815 i Fauervrå, Tyrstrup, Haderslev, Danmark.

    Notater:


    gårdmand i Fauervrå. Ugift.

    Immatrikuleret København 19. mar. 1757, exam.jur. 176?,senere


  48. 122.  Dorthe Cathrine ZoëgaDorthe Cathrine Zoëga Efterkommere til dette punkt (54.Conrad3, 19.Anna2, 1.Conrad1) blev født den 30 okt. 1739 i Skjolde, ,; døde i 1741 i Vonsbæk, Haderslev, Danmark.

  49. 123.  Lorentz Christian ZoëgaLorentz Christian Zoëga Efterkommere til dette punkt (54.Conrad3, 19.Anna2, 1.Conrad1) blev født den 22 jan. 1741 i Skjolde, ,; døde i 1741 i Vonsbæk, Haderslev, Danmark; blev begravet den 26 jun. 1741.

  50. 124.  Friedrich Conrad ZoëgaFriedrich Conrad Zoëga Efterkommere til dette punkt (55.Paul3, 19.Anna2, 1.Conrad1) blev født den 24 jul. 1737 i Løgumkloster, Tønder Højer og Lø Herred, Tønder Amt, Danmark; døde den 20 okt. 1737 i Løgumkloster, Tønder Højer og Lø Herred, Tønder Amt, Danmark.

  51. 125.  Else Marie ZoëgaElse Marie Zoëga Efterkommere til dette punkt (55.Paul3, 19.Anna2, 1.Conrad1) blev født den 26 nov. 1738 i Ravsted, Slogs Herred, Tønder Amt, Danmark; døde den 25 okt. 1823 i Haderslev, Haderslev Herred, Haderslev Amt, Danmark.

    Notater:


    Ifølge Jesper Wind *Løgumkloster. Faderen skiftede kald fraLøgumkloster 1738 til R a v s t e d 1 7 3 9, men om dette er sketfør eller efter datterens fødsel ?.

    Else blev gift med Lauge Nissen Wedel den 5 okt. 1763 i Ravsted, Slogs Herred, Tønder Amt, Danmark. Lauge (søn af Søren Nissen Wedel og Marie Elisabeth Wedel) blev født den 24 feb. 1730 i Døstrup Sogn, ,; døde den 25 mar. 1767 i Føhr, ,. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 244. Søren Vedel  Efterkommere til dette punkt blev født den 19 okt. 1765 i Föhr, ,; døde den 14 jun. 1826 i Augustenborg, Als Sønder Herred, Sønderborg Amt, Danmark.

  52. 126.  Johannes ZoëgaJohannes Zoëga Efterkommere til dette punkt (55.Paul3, 19.Anna2, 1.Conrad1) blev født i 1740 i Ravsted, Slogs Herred, Tønder Amt, Danmark; døde i 1741 i Ravsted, Slogs Herred, Tønder Amt, Danmark; blev begravet den 12 jun. 1741 i Rabsted Kirke, ,.

  53. 127.  Cecilia ZoëgaCecilia Zoëga Efterkommere til dette punkt (55.Paul3, 19.Anna2, 1.Conrad1) blev født i 1741 i Ravsted, Slogs Herred, Tønder Amt, Danmark; døde den 30 aug. 1786 i Haderslev, Haderslev Herred, Haderslev Amt, Danmark.

  54. 128.  Johan(Nes) ZoëgaJohan(Nes) Zoëga Efterkommere til dette punkt (55.Paul3, 19.Anna2, 1.Conrad1) blev født den 7 okt. 1742 i Ravsted, Slogs Herred, Tønder Amt, Danmark; døde den 29 dec. 1788 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark.

  55. 129.  Anna Margaretha ZoëgaAnna Margaretha Zoëga Efterkommere til dette punkt (55.Paul3, 19.Anna2, 1.Conrad1) blev født den 25 nov. 1743 i Ravsted, Slogs Herred, Tønder Amt, Danmark.

  56. 130.  Catharina ZoëgaCatharina Zoëga Efterkommere til dette punkt (55.Paul3, 19.Anna2, 1.Conrad1) blev født den 8 nov. 1744 i Ravsted, Slogs Herred, Tønder Amt, Danmark; døde den 24 dec. 1774 i Ravsted, Slogs Herred, Tønder Amt, Danmark.

  57. 131.  Catharina ZoëgaCatharina Zoëga Efterkommere til dette punkt (55.Paul3, 19.Anna2, 1.Conrad1) blev født den 27 apr. 1746 i Ravsted, Slogs Herred, Tønder Amt, Danmark; døde den 6 apr. 1807 i Hynding, Ravsted sogn, Slogs Herred, Tønder Amt, Danmark.

    Catharina blev gift med Marten Petersen i 1764 i Ravsted, Slogs Herred, Tønder Amt, Danmark. Marten (søn af Peter Petersen og Stine Martensdatter) blev født i 1743 i Hynding, Ravsted sogn, Slogs Herred, Tønder Amt, Danmark; døde den 21 feb. 1823 i Hynding, Ravsted sogn, Slogs Herred, Tønder Amt, Danmark. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 245. Johannes Martensen Zoëga  Efterkommere til dette punkt blev født i 1774; døde i 1837.

  58. 132.  Magdalena Margaretha ZoëgaMagdalena Margaretha Zoëga Efterkommere til dette punkt (55.Paul3, 19.Anna2, 1.Conrad1) blev født den 30 jul. 1747 i Ravsted, Slogs Herred, Tønder Amt, Danmark; døde den 29 jul. 1802 i Aabenraa, Rise Herred, Aabenraa Amt, Danmark.

  59. 133.  Jürgen ZoëgaJürgen Zoëga Efterkommere til dette punkt (55.Paul3, 19.Anna2, 1.Conrad1) blev født den 2 jul. 1748 i Ravsted, Slogs Herred, Tønder Amt, Danmark; døde i Glücksborg, Flensborg, Slesvig-Holsten, Tyskland.

    Jürgen blev gift med Anna Cathrine Beeck den 28 nov. 1783 i Bov, Padborg, Danmark. [Gruppeskema] [Familietavle]


  60. 134.  Frederikke Conradine ZoegaFrederikke Conradine Zoega Efterkommere til dette punkt (55.Paul3, 19.Anna2, 1.Conrad1) blev født den 8 nov. 1749 i Ravsted, Slogs Herred, Tønder Amt, Danmark; døde den 1 sep. 1822 i Aabenraa, Rise Herred, Aabenraa Amt, Danmark.

    Notater:


    Hendes første ægtefælle, Johan Samuel Dyrhoff, er hendes mosters (Catharina Guda Zoegas) stedsøn.

    Frederikke blev gift med Johan Samuel Dyrhoff den 5 jun. 1776 i Ravsted, Slogs Herred, Tønder Amt, Danmark. Johan (søn af Matthias Dyrhoff og Brigitte Christiane Jochumsdatter) blev født den 14 jun. 1750 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; døde den 29 maj 1780 i Ø. Løgum Sogn, ,. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 246. Johanne Susanne Dyrhof  Efterkommere til dette punkt blev født i 1780; døde den 20 jul. 1840 i Mjøls, Rødekro, Rise Herred, Aabenraa Amt, Danmark.

    Frederikke blev gift med Thue Ole Ravn den 17 jun. 1781. Thue (søn af Gert Olsen Ravn og Vibeke Christine Hofgaard) blev født den 11 dec. 1726 i Aarhus, Hasle Herred, Aarhus Amt, Danmark; døde den 6 mar. 1808 i Aabenraa, Rise Herred, Aabenraa Amt, Danmark. [Gruppeskema] [Familietavle]


  61. 135.  Paul Christian ZoëgaPaul Christian Zoëga Efterkommere til dette punkt (55.Paul3, 19.Anna2, 1.Conrad1) blev født den 21 dec. 1750 i Ravsted, Slogs Herred, Tønder Amt, Danmark; døde i 1781.

  62. 136.  Matthias ZoëgaMatthias Zoëga Efterkommere til dette punkt (55.Paul3, 19.Anna2, 1.Conrad1) blev født den 15 jan. 1752 i Ravsted, Slogs Herred, Tønder Amt, Danmark; døde den 7 feb. 1759 i Ravsted, Slogs Herred, Tønder Amt, Danmark; blev begravet den 15 feb. 1759.

  63. 137.  Anna Christina ZoëgaAnna Christina Zoëga Efterkommere til dette punkt (55.Paul3, 19.Anna2, 1.Conrad1) blev født den 15 jul. 1753 i Ravsted, Slogs Herred, Tønder Amt, Danmark; døde den 7 dec. 1754 i Ravsted, Slogs Herred, Tønder Amt, Danmark; blev begravet den 17 dec. 1754.

  64. 138.  Wilhadus ZoëgaWilhadus Zoëga Efterkommere til dette punkt (55.Paul3, 19.Anna2, 1.Conrad1) blev født den 22 nov. 1754 i Ravsted, Slogs Herred, Tønder Amt, Danmark; døde den 22 mar. 1755 i Ravsted, Slogs Herred, Tønder Amt, Danmark; blev begravet den 1 apr. 1755.

  65. 139.  Anna Margaretha ZoëgaAnna Margaretha Zoëga Efterkommere til dette punkt (56.Johannes3, 19.Anna2, 1.Conrad1) blev født i 1734 i Højer Sogn, Tønder, Danmark; døde den 13 feb. 1806 i Lindskov Mølle Møgeltønder Sogn, ,.

    Anna blev gift med Poul Johannes Zoëga den 20 feb. 1773 i Møgeltønder, Tønder, Danmark,. Poul (søn af Georg Jørgen Artern Zoëga og Cecilie Fabricius) blev født i 1736 i Vilstrup Sogn, Haderslev, Danmark; døde den 11 apr. 1806 i Lindskov Mølle Møgeltønder Sogn, ,. [Gruppeskema] [Familietavle]


  66. 140.  Friderica Louisa ZoëgaFriderica Louisa Zoëga Efterkommere til dette punkt (56.Johannes3, 19.Anna2, 1.Conrad1) blev født i 1736 i Højer Sogn, Tønder, Danmark; døde i 1739 i Højer Sogn, Tønder, Danmark; blev begravet den 7 aug. 1739.

  67. 141.  Johan Hinrich ZoëgaJohan Hinrich Zoëga Efterkommere til dette punkt (56.Johannes3, 19.Anna2, 1.Conrad1) blev født i 1739 i Højer Sogn, Tønder, Danmark; døde efter 1774.

    Johan blev gift med Eleonora Marie Cathrine Wehrmann cirka 1767. Eleonora blev født cirka 1732; døde den 21 jan. 1789 i Slesvig, Slesvig-Holsten, Tyskland; blev begravet i Slesvig Domkirke, Slesvig, Slesvig-Holsten, Tyskland. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 247. Johann(Es) Zoëga  Efterkommere til dette punkt blev født i 1768 i Slesvig, Slesvig-Holsten, Tyskland; døde den 29 maj 1846 i Ulstrup, , Nørre Løgum Sogn.
    2. 248. Jacob Friedrich Zoëga  Efterkommere til dette punkt blev født den 10 dec. 1770 i Slesvig, Slesvig-Holsten, Tyskland.
    3. 249. Anna Dorothea Zoëga  Efterkommere til dette punkt blev født cirka 1772 i Slesvig, Slesvig-Holsten, Tyskland; døde den 29 maj 1835 i Rødebæk Tinglev Sogn, ,.
    4. 250. Christian Gottfried Zoëga  Efterkommere til dette punkt blev født den 6 jan. 1774 i Slesvig, Slesvig-Holsten, Tyskland; døde den 11 mar. 1839.

  68. 142.  Hedewig Wilhelmine ZoëgaHedewig Wilhelmine Zoëga Efterkommere til dette punkt (56.Johannes3, 19.Anna2, 1.Conrad1) blev født i 1741 i Højer Sogn, Tønder, Danmark; døde i 1742 i Højer Sogn, Tønder, Danmark; blev begravet den 15 jan. 1742.

  69. 143.  Magdalena Margaretha ZoëgaMagdalena Margaretha Zoëga Efterkommere til dette punkt (56.Johannes3, 19.Anna2, 1.Conrad1) blev født i 1745 i Højer Sogn, Tønder, Danmark; døde i 1780.

    Familie/Ægtefælle/Partner: Johan Christian Hoyer. Johan (søn af Wilhad Hoyer og Catharina Kamphövener) blev født i 1742; døde i 1813 i Aabenraa, Rise Herred, Aabenraa Amt, Danmark. [Gruppeskema] [Familietavle]


  70. 144.  Johannes ZoëgaJohannes Zoëga Efterkommere til dette punkt (56.Johannes3, 19.Anna2, 1.Conrad1) blev født i 1747 i Højer Sogn, Tønder, Danmark; døde den 20 maj 1821 i Reykjavik, Island.

    Notater:


    Købmandssvend i København, etableret som købmand iReykjavik ca. 1785.

    Familie/Ægtefælle/Partner: Astrid Jonsdottir. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 251. Hallbera (Henrietta) Zoëga  Efterkommere til dette punkt blev født den 24 dec. 1779 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; døde den 8 maj 1831 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark.
    2. 252. Magdalena Margrethe Zoëga  Efterkommere til dette punkt blev født den 22 apr. 1792 i Reykjavik, Island.
    3. 253. Margrethe Dorothea Zoëga  Efterkommere til dette punkt blev født cirka 1794 i Reykjavik, Island.
    4. 254. Johannes Zoëga  Efterkommere til dette punkt blev født den 21 jun. 1796 i Reykjavik, Island; døde i Reykjavik, Island.
    5. 255. Maria Zoëga  Efterkommere til dette punkt blev født i 1798 i Reykjavik, Island; døde den 19 okt. 1810 i Reykjavik, Island.

  71. 145.  Matthias Georg ZoëgaMatthias Georg Zoëga Efterkommere til dette punkt (56.Johannes3, 19.Anna2, 1.Conrad1) blev født i 1750 i Højer Sogn, Tønder, Danmark; døde i 1760 i Højer Sogn, Tønder, Danmark; blev begravet den 30 jun. 1760.

  72. 146.  Margaretha Dorothea ZoëgaMargaretha Dorothea Zoëga Efterkommere til dette punkt (56.Johannes3, 19.Anna2, 1.Conrad1) blev født i 1754 i Højer Sogn, Tønder, Danmark.

    Margaretha blev gift med Johan Christian Hoyer den 4 okt. 1782 i Møgeltønder, Tønder, Danmark,. Johan (søn af Wilhad Hoyer og Catharina Kamphövener) blev født i 1742; døde i 1813 i Aabenraa, Rise Herred, Aabenraa Amt, Danmark. [Gruppeskema] [Familietavle]


  73. 147.  Willehad FabriciusWillehad Fabricius Efterkommere til dette punkt (57.Magdalene3, 19.Anna2, 1.Conrad1) blev født i 1739 i Løjt, Rise Herred, Aabenraa Amt, Danmark; døde i 1765.

  74. 148.  Sophia Carolina ZoëgaSophia Carolina Zoëga Efterkommere til dette punkt (58.Lorentz3, 19.Anna2, 1.Conrad1) blev født den 22 feb. 1746; døde den 6 mar. 1819 i Aabenraa, Rise Herred, Aabenraa Amt, Danmark.

  75. 149.  Anna Catharine RevenfeldAnna Catharine Revenfeld Efterkommere til dette punkt (65.Christian3, 20.Detlev2, 1.Conrad1) blev født den 27 mar. 1753 i Husum, Slesvig-Holsten, Tyskland; blev døbt den 31 mar. 1753; døde den 31 mar. 1778 i Slesvig, Slesvig-Holsten, Tyskland; blev begravet den 6 apr. 1778 i Friedrichsberg K, ,.

    Familie/Ægtefælle/Partner: Joachim Ulrich von Sperling. Joachim (søn af Joachim Albrecht von Sperling og Frederikke Elisabeth Reventlow) blev født den 2 okt. 1741; døde den 2 jul. 1791 i Slesvig, Slesvig-Holsten, Tyskland. [Gruppeskema] [Familietavle]


  76. 150.  Friedrich RevenfeldFriedrich Revenfeld Efterkommere til dette punkt (65.Christian3, 20.Detlev2, 1.Conrad1) blev født den 5 feb. 1754 i Slesvig, Slesvig-Holsten, Tyskland; døde den 9 jul. 1831.

    Notater:


    1773 Kammerjunker, 1788 Kaptain á la suite i Jægerkorpsetpå Sjælland, Overførster i Holsten

    Familie/Ægtefælle/Partner: Catharine Elisabeth Rumohr. Catharine (datter af Frederik Rumohr og Christiane Sophie von Holstein) blev født den 5 apr. 1759 i Østergaard, Åsted Sogn, Harre Herred, Viborg Amt, Danmark; døde den 18 mar. 1806 i Neumünster, Slesvig-Holsten, Tyskland. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 256. Friedrich Christian Adolph Revenfeld  Efterkommere til dette punkt blev født den 16 mar. 1794; blev døbt den 22 mar. 1794 i Jevenstedt Kirke, Jevenstedt, Slesvig-Holsten, Tyskland, ,; døde den 21 nov. 1851 i Kellinghusen, Steinburg, Slesvig-Holsten, Tyskland.
    2. 257. Auguste Sophie Friederike Revenfeld  Efterkommere til dette punkt blev født den 5 mar. 1796 i Neumünster, Slesvig-Holsten, Tyskland; døde den 16 jan. 1797 i Neumünster, Slesvig-Holsten, Tyskland.
    3. 258. Detlef Carl Hartvig Revenfeld  Efterkommere til dette punkt blev født den 19 okt. 1798 i Neumünster, Slesvig-Holsten, Tyskland.
    4. 259. Conrad Ludvig Revenfeld  Efterkommere til dette punkt blev født den 21 jul. 1801 i Neumünster, Slesvig-Holsten, Tyskland; døde den 24 feb. 1867 i Bargteheide, , Dehlingsdorf.

  77. 151.  Ditlev RevenfeldDitlev Revenfeld Efterkommere til dette punkt (65.Christian3, 20.Detlev2, 1.Conrad1) blev født den 21 jun. 1755 i Slesvig, Slesvig-Holsten, Tyskland; døde den 20 aug. 1818 i Glückstadt, Steinburg, Slesvig-Holsten, Tyskland.

    Notater:


    1775 Sek.ltnt i danske livreg. rytteri,1779 prltnt, afsk1781 som major

    Familie/Ægtefælle/Partner: ? Schlüter. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 260. Augusta Friederica Revenfeld  Efterkommere til dette punkt blev født i 1780; døde den 21 sep. 1840 i Itzehoe, Slesvig-Holsten, Tyskland.

  78. 152.  Conrad Ludvig RevenfeldConrad Ludvig Revenfeld Efterkommere til dette punkt (65.Christian3, 20.Detlev2, 1.Conrad1) blev født den 17 okt. 1757 i Dänisch Nienhof, Eckernförde, Slesvig-Holsten, Tyskland; døde den 29 feb. 1844 i Hamburg, Tyskland.

    Notater:


    TITEL: Kammerherre. var 1799 - 1808 opvartende Kammerherrehos kongen, der døde i hans arme

    1770 Seklnt i livreg. dragoner (norske livreg.rytteri),1787 Ritmester, 1791 Kamme r j u n k e r h o s kongen

    Conrad blev gift med Helle Urne Lütticau den 4 nov. 1796 i Gjestelev, ,. Helle blev født i 1768 i Nivaagård, ,; blev døbt den 28 okt. 1768; døde i feb. 1808. [Gruppeskema] [Familietavle]


  79. 153.  Maria-Anne BruunMaria-Anne Bruun Efterkommere til dette punkt (68.Conradine3, 22.Conradine2, 1.Conrad1) blev født i 1738 i Gerdrup, ,; blev døbt den 13 jan. 1738; døde den 9 jun. 1801 i Holbæk, Danmark,.

  80. 154.  Adolph Christian BruunAdolph Christian Bruun Efterkommere til dette punkt (68.Conradine3, 22.Conradine2, 1.Conrad1) blev født den 19 sep. 1741 i Gjerdrupgård, ,; døde den 5 apr. 1800 i Ulstrup, Langå, Danmark; blev begravet i Hundborg, ,.

    Adolph blev gift med Anna Christine Hoff den 9 jun. 1774 i Aarhus, Hasle Herred, Aarhus Amt, Danmark. Anna (datter af Malthe Sehested Hoff og Anne Meulengracht Schou) blev født i 1755; blev døbt den 26 jul. 1755 i Aalsø sogn, Djurs Sønder Herred, Randers amt, Danmark; døde den 12 maj 1823 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 261. Malthe Conrad Bruun  Efterkommere til dette punkt blev født den 12 aug. 1775 i Thisted, Danmark,; døde den 14 dec. 1826 i Paris, Frankrig.
    2. 262. Jens Jacob Bruun  Efterkommere til dette punkt blev født den 6 apr. 1778 i Thisted, Danmark,; døde den 28 jan. 1829 i Raasted, ,.
    3. 263. Peder Urban Bruun  Efterkommere til dette punkt blev født den 14 apr. 1785 i Ulstrup, Langå, Danmark; døde den 10 mar. 1833 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark.
    4. 264. Christiane Marie Henriette Bruun  Efterkommere til dette punkt blev født den 15 mar. 1792 i Ulstrup, Langå, Danmark; døde i 1868 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark.
    5. 265. Palle Christian Bruun  Efterkommere til dette punkt blev født den 1 sep. 1796 i Ulstrup, Langå, Danmark; døde den 29 jan. 1855 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark.