Portrætter

Slægten Reventlow:

Detlef Reventlow
(1600 - 1664)

1600 - 1664


Andre slægter:

Benny Caroline Andrea Sophie Treschow
(1865 - 1952)



Slotte og Herregårde


Ahrensburg
Ahrensburg

Slottet Ahrensburg er som Glücksborg en videreførelse af Nütschau. Det er også en velbevaret, mindre vandborg sammensat af tre gavlhuse, der imidlertid er forsynet med vælske gavle. Herudover er bygningskomplekset yderligere flankeret af fire ottekantede hjørnetårne med kobberspir. Oprindelig stod bygningen i rødt murværk med vinduer indrammet af sandsten, men senere er facaden blevet pudset hvid. Slottet er et af Holstens betydeligste renæssance-værker med træk både fra den lokale byggeskik og den nederlandske renæssance og manierisme. Til herregården hører en engelsk-inspireret landskabshave, der sammen med voldgravene og slottet udgør en smuk helhed. Bygningen rummer nu et museum for det tidligere holstenske aristokrati. Heinrich Schimmelmann købte 1759 det gamle rantzauske gods Ahrensburg. Han lod det smukke slot istandsætte og, i stedet for landsbyen Woldenhorn, anlagde han byen Ahrensburg.


Heraldik


Marie Reventlow, Preetz
Marie Reventlow, Preetz

Uddrag af tavle i Preetz Klosterkirke over priorinde ved Preetz Kloster. Marie Reventlow


Gravsten og epitafier


Mindestøtte i haven på Christianssæde
Mindestøtte i haven på Christianssæde

CHARLOTTE AMALIE REVENTLOW Til Minde om den af sine Børn mest elskede Moder Charlotte Amalie Grevinde Reventlow En Datter af JOHAN LUDVIG von HOLSTEIN Greve til Lethraborg Født 27. juli 1736 Død 13. juni 1792
   

Udskriv Tilføj bogmærke

Fuglsig, Hjørring



 


Træ: Reventlow

Notater:
Fuglsig er en tidligere hovedgård, der ligger ca. fem kilometer sydøst for Hjørring-centrum. Den betegnes som enestegård idet den har ligget afsondret fra landsbyer og deres fællesskab. Den første ejer omtales i 1490. Den nævnes igen i 1617, nu som hovedgård. Der har været skiftende indtægter og gården har modtaget en del tiende og bøndergods. Men i 1797 gik det så dårligt, at bønderne måtte bruge stråtagene som foder. Dengang blev gården solgt til et konsortium hvoraf en af medlemmerne havde tilnavnet "Herregårdsslagteren". Siden da gik det tilbage for gården, der langsomt fik frasolgt den sidste jord, til der til sidst kun var bygninger, have og grave tilbage som kunne bære navnet Fuglsig videre.



I 1748 var der en brand, hvorefter man har bygget et trefløjet stuehus i bindingsværk. Stuehuset blev fredet i 1939 for at bevare en sal med en speciel malestil. Salen er kvadratisk og i barokt snit. Både vægge og gulve er bemalet i en variant af stilen grisaille. Farven pariserblåt er brugt til bemalingen hvorved salen er mørk og med en speciel stemning.

Breddegrad: 57.428966, Længdegrad: 10.021344999999997


Død

Match 1 til 1 fra 1

   Efternavn, Fornavn    Død    Person-ID   Træ 
1 Lange, Niels  1640Fuglsig, Hjørring I5288 Reventlow