Portrætter

Slægten Reventlow:

Christian Detlev Reventlow
(1775 - 1851)

* 1800 m. Margrethe Benedicte von Qualen (1774-1813)


Andre slægter:

Dorthe Friis
(1654 - 1681)

* 1671 m. Jens Rosenkrantz (1640-1695)


Slotte og Herregårde


Krengerup
KrengerupHeraldik


Reventlow, Christian Ditlev Frederik 1746-1827
Reventlow, Christian Ditlev Frederik 1746-1827

Ridder af Dannebrog

Symbolum: Uden Dyd Ingen FrydGravsten og epitafier


Morling_Barbro_1923-1976.jpg
Morling_Barbro_1923-1976.jpg

   

Udskriv Tilføj bogmærke
Komtesse Sybille Malvina Lonny Reventlow

Komtesse Sybille Malvina Lonny Reventlow

Kvinde 1912 - 1998  (85 år)

Personlige oplysninger    |    Medie    |    Begivenhedskort    |    Alle    |    PDF

 • Navn Sybille Malvina Lonny Reventlow 
  Titel Komtesse 
  Fødsel 24 aug. 1912  København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark Find alle personer med begivenheder på dette sted 
  Køn Kvinde 
  Folketælling 5 nov. 1925  Ahlefeldtsgade 16 4 sal, København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark Find alle personer med begivenheder på dette sted 
  https://www.danishfamilysearch.dk/sogn2884/census1925/opslag10582740 
  Folketælling 5 nov. 1930  Ahlefeldtsgade 16 2 sal, København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark Find alle personer med begivenheder på dette sted 
  Folketælling 1930
  Folketælling 1930
  Beskæftigelse København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark Find alle personer med begivenheder på dette sted 
  • Hofdame og Privatsekretær hos Dronning Ingrid ( Hoffet )
  Beskæftigelse Hofdame 1935-1941, Dronning Ingrids privatsekretær 1951-1998 
  Family Line IV. Den danske grevelige linje af 1673 
  Det grevelige reventlowske våbenskjold af 1673

  Beskrivelse

  Død 21 aug. 1998  København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark Find alle personer med begivenheder på dette sted 
  Begravelse 27 aug. 1998  Tibirke Kirkegård, Tibirke Sogn, Holbo Herred, Frederiksborg Amt, Danmark Find alle personer med begivenheder på dette sted 
  Notater 
  • Dødsfald: Sybille Reventlow

   Politiken 26 august 1998, Kultur og debat side 12

   --------------------------------------------------------------------------------

   Komtesse Sybille Reventlow blev for 63 år siden som datter af lensgreve Eduard Reventlow, der var ambassadør i Stockholm, ansat som hofdame for kronprinsesse Ingrid. Stillingen som hofdame beholdt Sybille Bruun indtil sit ægteskab med højesteretssagfører Jonas Bruun i 1941, men bevarede dog i de følgende år sin tilknytning til hoffet.
   I 1952 blev Sybille Bruun privatsekretær for dronning Ingrid og den post har blandt andet indebåret at være sekretær for Ingrid-Fondet for Sønderjylland og medlem af bestyrelsen for J.P. Nielsen-Hjemmene for sønderjyske børn, for dronning Ingrids Romerske Fond, for kong Frederik og dronning Ingrids Fond til humanitære og kulturelle formål og for Det Kongelige Grønlandsfond.

   Sybilles Bruuns vid, humør, kløgt og diplomatiske evner kendte ingen grænser, tilligemed en stor kærlighed til og respekt for sin dronning og gerningen som privatsekretær. Man gik aldrig forgæves tilSybille Bruun, som altid gav sig tid med en imødekommendehed, betænksomhed, forståelse og omsorg for andre menneskers situation og en sjælden fin indlevelsesevne.

   Hun var et ualmindeligt menneske, hjertelig, meget klog, meget trofast, meget omhyggelig, overordentlig loyal og meget menneskelig.

   Vi har mistet et fundament i tilværelsen - hun efterlader et stort savn, hos alle som kendte hende.


   Dødsfald: Sybille Bruun

   Politiken 25 august 1998, 1 . sektion side 17

   --------------------------------------------------------------------------------

   Af Jonna Dwinger

   Sybille Bruun, dronning Ingrids privatsekretær i en menneskealder og en livslang og nær ven, er død, tre dage før sin 86-års fødselsdag.

   Hendes liv var aktivt og præget af en altid interesseret holdning til tilværelsen, men også af et ønske om at yde en indsats. Hun var datter af den højt agtede ambassadør Eduard Reventlow, som sad i London under krigen, og da den daværende kronprinsesse Ingrid efter sit giftermål med kronprins Frederik kom til Danmark, valgte hun den kun 23-årige komtesse Sybille Bruun til hofdame.

   Det var et valg, der livet igennem har været til glæde og stor hjælp for dronning Ingrid. Ganske vist var der en halv snes år, hvor Sybille Bruun, nu gift med højesteretssagfører Jonas Bruun og selv mor, forlod sin kongelige tjeneste.

   Men i 1952 vendte hun tilbage som dronning Ingrids privatsekretær, hvilket hun er forblevet næsten til det sidste - og med bolig på Amalienborg.

   Sybille Bruun delte dronning Ingrids varme interesse for Sønderjylland og for pigespejderne og har bl.a. gjort et nyttigt arbejde for Ingrid-fondet for Sønderjylland såvel som dronning Ingrids Romerske Fond. Men allervæsentligst er måske hendes indsats i Scleroseforeningen, hvor hun lagde et stort arbejde i 31 år.

   _______________________________________

   Berlingske Tidende

   Sybille Bruun, komtesse, dronning Ingrids privatsekretær, er død, 85 år. Hun varetog dette arbejde indtil for omkring en måned siden og var kendt og skattet for sit vid og humør og sine fine diplomatiske evner. Sybille Bruun blev ved hoffet både betragtet som en god veninde og en uvurderlig arbejdskraft. For der manglede aldrig et bilag, når fru Bruun havde haft fingrene i en sag. Da kronprinsesse Ingrid kom til Danmark 1935, blev unge komtesse Sybille Reventlow, der var student fra Zahles Skole, hendes første hofdame. Det varede ved, indtil komtesse Reventlow giftede sig med nu afdøde højesteretssagfører Jonas Bruun i 1941 og tog en pause for at passe sit familieliv.
   Da Sybille Bruun vendte tilbage til hoftjeneste 1952, var hun allerede formand for Det Danske Pigespejderkorps. Siden fik hun mange andre tillidsposter, bl.a. var hun vicepræsident i Landsforeningen til Bekæmpelse af Dissemineret Sclerose og vicepræsident i Skandinavien for The International Federation of Multiple Sclerosis Societies. Som dronning Ingrids privatsekretær var Sybille Bruun sekretærfor Ingrid-Fondet for Sønderjylland, medlem af bestyrelsen for J.P. Nielsen Hjemmene for Sønderjyske Børn, for Dronning Ingrids Romerske Fond, for Kong Frederik og Dronning Ingrids Fond til humanitære og kulturelle Formål og for Det Kgl. Grønlandsfond.

   Hofchef S. A. Kundby Nielsen skriver mindeord om Sybille Bruun: Sybille Bruun er død efter længere tids sygdom. Komtesse Sybille Reventlow blev for 63 år siden som datter af Lensgreve Eduard Reventlow, der var ambassadør i Stockholm, ansat som hofdame for kronprinsesse Ingrid. Stillingen som hofdame beholdt Sybille Reventlow indtil sit ægteskab med højesteretssagfører Jonas Bruun 1941, men bevarede dog i de følgende år sin tilknytning til hoffet. 1952 blev Sybille Bruun privatsekretær for dronning Ingrid, og den post har blandt andet indebåret at være sekretær for Ingrid-Fondet for Sønderjylland og medlem af bestyrelsen for J. P. Nielsen-Hjemmene for sønderjyske børn, for Dronning Ingrids Romerske Fond, for Kong Frederik og Dronning Ingrids Fond til humanitære og kulturelle formål og for Det Kongelige Grønlandsfond. Sybille Bruuns vid, humør, kløgt og diplomatiske evner kendte ingen grænser, tillige med en stor kærlighed til og respekt for sin dronning og gerningen som privatsekretær.Man gik aldrig forgæves til Sybille Bruun, som altid gav sig tid med en imødekommenhed, betænksomhed, forståelse og omsorg for andre menneskers situation og en sjælden fin indlevelsesevne. Hun var et ualmindeligt menneske, hjertelig, meget klog, meget trofast, meget omhyggelig, overordentlig loyal og meget menneskelig. Vi har mistet et fundament i tilværelsen, som efterlader et stort savn for alle, der kendte Sybille Bruun, og vore tanker går til hendes familie og nærmeste i dyb medfølelse.
  Person-ID I15852  Reventlow | Efterkommer efter C.D.F. Reventlow, Efterkommer efter Conrad Reventlow
  Sidst ændret 12 sep. 2022 

  DNA-tests  1 DNA-test er knyttet til Komtesse Sybille Malvina Lonny Reventlow 

  Far Lensgreve Eduard Vilhelm Sofus Christian Reventlow,   f. 28 nov. 1883, Christianslund, Ørum, Galten Herred, Randers Amt, Danmark Find alle personer med begivenheder på dette stedd. 26 jul. 1963, Tirsbakke, Tibirke Sogn, Holbo Herred, Frederiksborg Amt, Danmark Find alle personer med begivenheder på dette sted (Alder 79 år) 
  Mor Else Sophie Nathalie Bardenfleth,   f. 2 jan. 1884, København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark Find alle personer med begivenheder på dette stedd. 27 okt. 1964, Bispebjerg Hospital, København, Danmark Find alle personer med begivenheder på dette sted (Alder 80 år) 
  Ægteskab 4 nov. 1910  Holmens Kirke, København, Danmark Find alle personer med begivenheder på dette sted 
  Beskrivelse fra Politiken af brylluppet d 4. Nov. 1910
  Beskrivelse fra Politiken af brylluppet d 4. Nov. 1910
  Portrætter
  reventlow_eduard1_e.jpg
  reventlow_eduard1_e.jpg
  * 1910 m. Else Sophie Nathalie Bardenfleth (1884-1964)
  Familie-ID F31083  Gruppeskema  |  Familietavle

  Familie Jonas Bruun,   f. 3 jul. 1911, Gl Kongevej 13b,II, København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark Find alle personer med begivenheder på dette stedd. 25 nov. 1977, Sct. Lucas Stiftelsen, Hellerup, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark Find alle personer med begivenheder på dette sted (Alder 66 år) 
  Ægteskab 14 maj 1941  Slotskirken, København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark Find alle personer med begivenheder på dette sted 
  • Notits i Politiken d 15. Maj 1941:

   Bryllup i Slotskirken.

   Kronprinsesse Ingrids tidligere Hofdame Komtesse Sybille Reventlow viedes igaar til Sagførerfuldmægtig Jonas Bruun.

   Kronprinsesse Ingrids tidligere Hofdame, datter af Danmarks Gesandtpar i London, Komtesse Sybille Reventlow viedes i Gaar Eftermiddags i Slotskirken til Sagførerfuldmægtig, cand.jur. Jonas Bruun, søn af Højesteretssagfører H. H. Bruun.

   Kirken var pyntet med lyserøde Hortensier og blomstende Kirsebærgrene og blev til sidste Plads fyldt af et elegant klædt Selskab med Kronprinsparret i Spidsen. Kronprinsen var i Kjole og hvidt og Kronprinsesse Ingrid iført en stor Stilkjole af turkisblaat Taft med lang, løs Trøje af luerødt Velour, og et Diamantdiadem om Haaret, der klædte hende strålende.

   Den kønne unge Brud ankom til Kirken sammen med sin Mormor, Kammerherreinde Ida Bardenfleth, og førtes op af sin ældste Broder Grev Christian Reventlow, mens hendes yngste Broder bød sin hvidhaarede Mormor Armen og fulgte efter. Bruden var i hvidt Brokade med Hofslæb og langt Slør af fine gamle Kniplinger og bar i Favnen en Kæmpebuket af Liljekonvaller. Vielsen foretoges af Provst Beyer fra Rinkenæs i Sønderjylland, en Bekendt af Brudeparret, og Bryllupsmiddagen, hvori ogsaa Kronprinsparret deltov, holdt Kammerherreinde Bardenfleth i sit Hjem på Vestre Boulevard.

  Børn 
  +1. Hans Henrik Eduard Reventlow Bruun
  +2. Thomas Reventlow Bruun
  Familie-ID F26684  Gruppeskema  |  Familietavle
  Sidst ændret 18 jul. 2022 

 • Begivenhedskort
  Link til Google MapsFødsel - 24 aug. 1912 - København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark Link til Google Earth
  Link til Google MapsFolketælling - https://www.danishfamilysearch.dk/sogn2884/census1925/opslag10582740 - 5 nov. 1925 - Ahlefeldtsgade 16 4 sal, København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark Link til Google Earth
  Link til Google MapsFolketælling - 5 nov. 1930 - Ahlefeldtsgade 16 2 sal, København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark Link til Google Earth
  Link til Google MapsBeskæftigelse - - København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark Link til Google Earth
  Link til Google MapsÆgteskab - 14 maj 1941 - Slotskirken, København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark Link til Google Earth
  Link til Google MapsDød - 21 aug. 1998 - København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark Link til Google Earth
  Link til Google MapsBegravelse - 27 aug. 1998 - Tibirke Kirkegård, Tibirke Sogn, Holbo Herred, Frederiksborg Amt, Danmark Link til Google Earth
   = Link til Google Earth 
  Kort forklaring  : Adresse       : Beliggenhed       : By       : Sogn       : Amt/Region       : Land       : Ikke indstillet

 • Billeder
  Sybille Reventlow
  Sybille Reventlow

  Portrætter
  reventlow_sybille_a.jpg
  reventlow_sybille_a.jpg
  reventlow_sybille_m.jpg
  reventlow_sybille_m.jpg