Portrætter

Slægten Reventlow:

Anna Sybille Reventlow
(1888 - 1918)

Datter af Greve, hofjægermester Christian Benedict Reventlow (1845-1922) og hustru Sophie Pauline Schiær (1850-1924) 

Anna Sybille Reventlow døde af spansk syge.



Andre slægter:

Frederik Wilhelm Conrad Holck
(1745 - 1800)

Ovalt portræt en face til venstre af Frederik Vilhelm Conrad greve Holck (1745-1800) til Eckhof, Ekernførde H. og Dänischenhagen. Malet af Jens Juel.
Olie på lærred, gammel ramme med perlestaf, gammelt lærred.
Frederik Vilhelm Conrad greve Holck er iført lys, blå silkejakke, danneborgsordenen og l'union parfaite, en gul vest anes under, hvidt halsbind og kalvekrøs med broderi, pudret hår i én rulle, sort sløjfe i nakken, grågrønne øjne og frisk hudfarve. Mørk baggrund.


Slotte og Herregårde


Ahrensburg
Ahrensburg

Slottet Ahrensburg er som Glücksborg en videreførelse af Nütschau. Det er også en velbevaret, mindre vandborg sammensat af tre gavlhuse, der imidlertid er forsynet med vælske gavle. Herudover er bygningskomplekset yderligere flankeret af fire ottekantede hjørnetårne med kobberspir. Oprindelig stod bygningen i rødt murværk med vinduer indrammet af sandsten, men senere er facaden blevet pudset hvid. Slottet er et af Holstens betydeligste renæssance-værker med træk både fra den lokale byggeskik og den nederlandske renæssance og manierisme. Til herregården hører en engelsk-inspireret landskabshave, der sammen med voldgravene og slottet udgør en smuk helhed. Bygningen rummer nu et museum for det tidligere holstenske aristokrati.

Heinrich Schimmelmann købte 1759 det gamle rantzauske gods Ahrensburg. Han lod det smukke slot istandsætte og, i stedet for landsbyen Woldenhorn, anlagde han byen Ahrensburg.



Heraldik


Reventlow, Heinrich 1724-1807
Reventlow, Heinrich 1724-1807

Ridder af Dannebrog

Symbolum: "VIRTUTEM COMITAT ET FAMA ET CONSCIENTIA SALVA"



Gravsten og epitafier


Margrethe Andersdatter Reventlow
Margrethe Andersdatter Reventlow

 Margrethe Andersdatter Reventlow
(1525-1606)

Kom sammen med sin søster, jomfru Anne, til enken efter deres morbroder Erik Lange, "der blev slagen i den fordums Svenskekrig i Christiern II's tid", var derefter på andet år i Ø-kloster i Jylland hos jomfru Abel Skeelsdatter, hvor hun blev tilholden at lære læse og skrive, derefter på 4 år i Dronning Dorotheas fruerstue.
   

Udskriv Tilføj bogmærke
Otte Christoffer Rosenkrantz

Otte Christoffer Rosenkrantz

Mand 1569 - før 1621  (< 51 år)

Standard    |    Kompakt    |    Lodret    |    Kun tekst    |    Register    |    Tabeller