Portrætter

Slægten Reventlow:

Christian Detlef Frederik William Ferdinand Reventlow
(1837 - 1904)



Andre slægter:

Frederikke Juliane Holstein
(1758 - 1819)



Slotte og Herregårde


Støvringgård
Støvringgård

Støvringgård er en herregård i Østjylland beliggende 2 km øst for Støvring By i Støvring Sogn, Støvring Herred, Randers Kommune. Den nævnes allerede i 1319, hvor den ejedes af Palne Jensen Juul, der førte Lille-Juul'ernes Våben. Hovedbygningen er opført i 1600-1622-1630 og ombygget i 1740-1750. Støvringgård blev i 1735 omdannet til Støvringgård Kloster da gehejmerådinde Christine Harboe (født baronesse Fuiren) i sit testamente bestemte det til et jomfrukloster for en priorinde og tolv jomfruer. Ligeledes fulgte bøndergods og tiender samt en del kapital med bestemmelsen. Bestyrelsen blev overdraget stiftsøvrigheden i Aarhus.


Heraldik


Exlibris
Exlibris

Kammerherre HEINRICH GREVE DE REVENTLOU 1796-1841 Hvid Ridder - 28 juni 1840


Gravsten og epitafier


Christian Ditlev Reventlow (1710-1775)
Christian Ditlev Reventlow (1710-1775)

Plade på kiste, Kapellet i Horslunde Kirke
   

Udskriv Tilføj bogmærke
Niels Addo Tegner

Niels Addo Tegner

Mand

Generationer:      Standard    |    Lodret    |    Kompakt    |    Felt    |    Kun tekst    |    Anetavle    |    Viftediagram    |    Medie    |    PDF

Generation: 1

  1. 1.  Niels Addo Tegner (søn af Isaac Vilhelm Tegner og Nelly Bardenfleth).

    Familie/Ægtefælle/Partner: Aase Bente Henriksen. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. Jette Tegner
    2. Kirsten Tegner

Generation: 2

  1. 2.  Isaac Vilhelm Tegner blev født den 18 aug. 1902 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark (søn af Poul Martin Tegner og Alice Elisabeth Hansen); døde den 26 jan. 1982.

    Notater:

    Beskæftigelse:
    Afdelingschef i Søkortarkivet

    Isaac blev gift med Nelly Bardenfleth den 3 nov. 1926 i Holmens Kirke, København, Danmark. Nelly (datter af Addo Løvenørn Bardenfleth og Ellen Crone) blev født den 2 mar. 1904 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; døde den 25 maj 1992. [Gruppeskema] [Familietavle]


  2. 3.  Nelly Bardenfleth blev født den 2 mar. 1904 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark (datter af Addo Løvenørn Bardenfleth og Ellen Crone); døde den 25 maj 1992.
    Børn:
    1. 1. Niels Addo Tegner
    2. Peter Vilhelm Tegner blev født den 22 sep. 1927; døde den 5 jun. 2000.


Generation: 3

  1. 4.  Poul Martin Tegner blev født den 12 aug. 1874 i Aarhus, Hasle Herred, Aarhus Amt, Danmark (søn af Isaac Wilhelm Tegner og Hedevig Elise Drejer); døde den 29 maj 1945 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Beskæftigelse: København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark

    Notater:

    Beskæftigelse:
    Premierløjtant ( Søværnet - Forsvaret ), Skibsinspektør i De Danske Statsbaner ( DSB ), siden Hypotekbanksdirektør i Skibshypotekbanken

    Poul blev gift med Alice Elisabeth Hansen den 23 okt. 1901 i Frederiks Kirke, (Marmorkirken), København, Danmark. Alice (datter af Harald Andreas Hansen og Anna Georgina Cécile de Dompierre de Jonquières) blev født den 29 apr. 1880 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; døde den 25 maj 1949. [Gruppeskema] [Familietavle]


  2. 5.  Alice Elisabeth Hansen blev født den 29 apr. 1880 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark (datter af Harald Andreas Hansen og Anna Georgina Cécile de Dompierre de Jonquières); døde den 25 maj 1949.
    Børn:
    1. 2. Isaac Vilhelm Tegner blev født den 18 aug. 1902 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; døde den 26 jan. 1982.
    2. Kirsten ( ) Tegner blev født den 5 okt. 1903 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark.
    3. Anna Hedvig ( ) Tegner blev født den 8 feb. 1907.

  3. 6.  Addo Løvenørn Bardenfleth blev født den 1 jan. 1861 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; blev døbt den 17 jun. 1861 i Sct. Knuds Kirke, Odense, Odense Herred, Odense Amt, Danmark (søn af Johan Adolph Bardenfleth og Annette Dorothea Vilhelmine Theodora de Klauman); døde den 15 nov. 1924 i Amagertorv 29, København, Danmark ; blev begravet den 20 nov. 1924 i Garnisons Kirke, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark.

    Notater:


    Fra en artikel på nettet om Batteri Bardenfleth haves først en nekrolog i Dansk Artelleritidsskrift over ALvB:
    " ... 1881-1883 elev i Officersskolens næstældste klasse på Frederiksberg Slot. 1886-1887 adjudant ved 3. Artilleriafdeling med garnison i Århus. 1887-1890 elev i Officersskolen ældste klasse. 1890-1892 elev ved Ride- og Beslagskolen. 1895 - 1900 chef for 10. Batteri. 1900 - 1905 chef for 3. Batteri. 1906 - 1909 chef for 5. Batteri. 1910 chef for 2. Artilleriafdelings 3. Batteri, alt med garnisoni København. 1910 - 1912 chef for 5. Artilleriafdelings 4. Batteri med garnison i Holbæk. 1914 - 1918 chef for 9cm batteriet på Knudshoved (Batteri Bardenfleth), der i f.m. marinen skulle bevogte minespærringen i Storebælt.

    Ivrig deltager i stiftelsen og administrationen af Samfundshjælpen.

    "Den højere artillerividenskab lå absolut ikke for Bardenfleth; det artilleristiske felt som han beherskede var begrænset, men til gengæld beherskede han det til fuldkommenhed. Som praktiker og troppeofficer fandt han i Feltartilleriet et virkeområde, der i sjælden grad svarede til hans evner, anlæg og interesse. I sin omsorg for sit mandskab, sine heste og sine kanoner var han lige så utrætteligsom i sin umage for at uddanne og samarbejde disse bestanddele til et kampdygtigt batteri, som han havde i sin hånd. Når Bardenfleth i så henseende som chef nåede resultater, der vandt hans overordnedes anerkendelse, skyldes det dels, at han ved personlig pligtopfyldelse stod som eksempel for sine undergivne, og dels at han ved sin omsorg for disse og ved under vanskellige forhold at dele deres kår vandt både deres tillid og hengivenhed, hvad der foreligger talrige vidnesbyrd om, også nu ved hans død, fra mandskab der har stået under hans kommando...

    Billedet af vor afdøde kammerat ville imidlertid savne relief, om skyggerne glemtes. Bardenfleth havde af og til, navnlig i sine yngre dage, nogen vanskelighed ved at kommandere sig selv; når hans blod kom i kog, kunne det hænde, at det, hans stærke vilje til trods, kogte over til skade for ham selv. Han var en stejl natur, men en ærlig mand og retlinet præget personlighed, der ikke bøjede sin overbevisning for at behage hoben.

    På Bardenfleth passer ordet om styrken i begrænsningen; også for venskabets område gælder dette. De var ikke mange, som han kaldte ved vennenavn, men til gengæld var han sine få venners fuldtro ven..." "

    Og fra samme net-side en beskrivelse af Batteri Bardenfleth:

    " 3. Batteri / 1. Artilleriafdeling

    3. Batteri er oprindelig oprettet i 1675, men blev i 1910 overført til Sjællandske Artilleriregiment for at danne stammen i den nyoprettede 5. Artilleriafdeling. Det nuværende 1. Artilleriafdelings 3.Batteri er oprettet den 1. juni 1910 ved en parade på Bådmandsstrædes kaserne i København.

    Under hele første verdenskrig bevogtede batteriet indsejlingen til Nyborg fra en stilling på Knudshoved. Batteriets chef under hele krigen var den navnkundige kaptajn A.L. von Bardenfleth, der har givet batteriet dets navn: Batteri Bardenfleth.

    Kvartermærke og valgsprog

    Batteri Bardenfleths mærke, i sin nuværende form, blev anlagt og autoriseret i 1992. Motivet er en borg og en brændende kanonkugle. Borgmotivet stammer fra Nyborg byvåben og referer til batteriets forlægning til Knudshoved under første verdenskrig. Batteriet fik i 1961 tilladelse fra Nyborg byråd til at lade byvåbnet indgå i batteriets kvartermærke. Den brændende kanonkugle referer til våbenarten,og det kronede navnetræk til kong Christian den 5. i hvis regeringstid artilleriet blev omstruktureret.

    Batteriets latinske valgsprog "Cannae nostra faece non agunt" referer til en episode under første verdenskrig, hvor batterichefen svarede en forespørgsel om at stille hestekøretøjer til rådighed for bortkørsel af gødning. Hertil svarede kaptajn Bardenfleth efter sigende: "Vores kanoner kører ikke med lort!"

    Batteri Bardenfleth under Den første Verdenskrig.

    Korte uddrag af "Erindringer fra svundne tider" af løjtnant G. Orlow-Andersen, stabssergent i batteriet under krigen. Artiklerne har været trykt i "Underofficeren" i årene 1950-54.

    Minespærring af Østersøen.

    I slutningen af juli 1914 forespurgte den tyske gesandt i København vor regering, om Danmark ville minespærre farvandene til og fra østersøen eller overlade det til Tyskland. I hast afholdtes et lukket rigsdagsmøde. Efter dette telegraferede kong Christian resolut til den engelske konge Georg V, der straks, sammen med det engelske admiralitet, gik med til, at opgaven skulle tilfalde Danmark. Umiddelbart derefter udlagdes minerne med bevogtning af 2. eskadre i Storebælt og to detachementer som landfæster, et på Sjælland på Halvskov rev og et på Fyn på isbådsstationen på Knudshoved, sidstnævnteunder kommando af kaptajn Bardenfleth. Efter at jeg havde modtaget detaillerede ordre af kaptajnen, samlede jeg den til ham ankomne artilleristyrke, der bestod af mandskab fra 30 forskellige underafdelinger af felt- og fæstningsartilleriet. Kaptajnens påfølgende ordre lød således: "De vil kl. 7 i aften på godsbanegården modtage kanoner, ammunitionsvogne, ammunition, tæpper, lagner, håndklæder, sadel- og seletøj m.v. samt heste til fire befalingsmænd og indlade alt dette i et af DSB anvist godstog, der skal være parat til afgang inden kl. 4 morgen." Hvorhen vi skulle, vidste kun kaptajnen. Ved15-tiden nåede vi til Nyborg. Her fik vi at vide, at vi, sammen med et halvkompagni fra 6. regiment, skulle besætte isbådsstationen på Knudshoved.

    Mens skytsværnet blev anlagt, havde vi også travlt med at vænne de lejede heste til brug i batteriet, hvilket jo var noget helt nyt for dem. – Øvelser i brug af håndvåben og skytsbetjening m.v. blev heller ikke forsømt. Der var umådelig meget at udrette, inden vi kom ind i en fast gænge.

    Sydfra med søndenvinden hørte vi kanonskud, når de tyske krigsskibe løb ud i Kielerbugten og afholdt skydeøvelser, ligesom vi af og til så tyske luftskibe over den os nærmeste del af Langeland, det fik os bl.a. til at tænke over, hvor hurtigt tyske stridskræfter ville kunne nå os.

    Den første aften på Knudshoved, da infanteristerne skulle til at sove på deres så primitive sovepladser, gav de deres misfornøjelse med disse luft ved at synge så højt de kunne "Det dages nu brødre, det lysner i øst." Kaptajnen, der havde sit værelse oven over bådehallen, gik ned og befalede dem at forholde sig rolige. Kort efter begyndte de igen at skråle. Kaptajnen vækkede derfor halvkompagnietspremierløjtnant, Lind, der havde sit værelse i den modsatte side på loftet, og befalede ham at alarmere halvkompagniet og føre det i ilmarch til Nyborg jernbaneviadukt og tilbage igen, i alt ca. 7 km.Efter at geværerne på ny var sat sammen på pladsen uden for bådehallen, blev infanteristerne strengt tilrådet at gå til ro uden fortsat at lave støj - og det hjalp.

    Vores kanoner kører ikke med lort.

    En såkaldt fiduskasse fremkom senere ved, at Nyborg ungdomsfængsel ønskede at aftage vor hestegødning fra vore 60 heste. Pengene vi fik for gødningen anvendtes til køb af nye noder (til batteriets musikkorps), reparation af instrumenter og til traktement af kaffe og wienerbrød til hele styrken ved ganske særlige lejligheder, når kassens midler tillod det. En dag blev kaptajn Bardenfleth ringet opaf en af Nyborg fængslets kontorister. Han skulle hilse og spørge fra fængselsinspektøren om batteriet fremtidig med sine vogne ville transportere gødningen til fængslet. Bardenfleths svar faldt omgåede: Vil De hilse Deres inspektør og sige ham, at batteriet Bardenfleth kører med kanoner og D.g.m. ikke med lort! - slut! røret på. -

    Batterichefens inspicering af posterne.

    Inspicering af posterne på Knudshoved skete hyppigt. Ikke sjældent lød kaptajnens ordre, f.eks. således: "De vil inspicere posterne klokken 2.15 i nat og ikke standse før efter tredje anråb. Når man kom ud af den lange mole for at inspicere dobbeltposten på molehovedet, og man havde en kraftig blæst eller storm imod sig, kunne man jo med lethed høre posten råbe: Holdt, hvem der! Holdt, hvem der, og derefter: Holdt, eller jeg skyder! Af sine fulde lungers kraft råbte man da: Inspektion og kendeord! og som regel gik det godt. En mørk vinteraften, henimod kl. 12, inspicerede Bardenfleth personligposterne, en vagtmand ledsagede ham. Da han nærmede sig molehovedet og posten tredie gang havde råbt sit: Holdt, eller jeg skyder! sagde Bardenfleth til sin ledsager: Vi løber dem over ende. Og de løb- i samme nu peb et projektil lige forbi Bardenfleths hoved, han sprang frem og gav den mand, der havde skudt, et venligt klap på skulderen og råbte: Bravo! De burde gøres til korporal! Dette fandt jeg, at være en meget mærkværdig handlemåde, thi selv om Bardenfleth næppe havde noget imod selv at blive skudt, så havde han jo dog ansvar for den mand, der ledsagede ham.

    Alarmeringer.

    Af alarmeringer, befalet af 2. eskadre til forhøjet beredskab, havde vi indtil midten af oktober 1917 haft i alt fire.

    Den første skete en novembernat 1914. En vagtmand buldrede med sin geværkolbe på min dør og meldte, at jeg straks skulle melde mig i Bardenfleths kvarter iført feltdragt. Kaptajnens ordre lød således:Der er befalet forhøjet beredskab. Ubåden Havmanden er blevet forsøgt torpederet nær Samsø, måske en forløber for en forcering af minefeltet. De vil alarmere hele styrken, udlevere soldaterbog, forbindepakke og giftmaske (gasmasken på det tidspunkt var så primitivt forarbejdet, at den næppe kunne virke beskyttende), og hurtigst muligt lade betjeningsmandskabet ved skytset gøre klar til kamp, ladehestene sadle, sele og pakke og tømme op og endelig lade konservesrationen koge og folkene bespise, de skal ikke gå sultne i kamp.

    Jeg skyndte mig op på belægningsloftet, vækkede alle og befalede antrædning i forhallen. Alvor var at spore i alles ansigtsudtryk, mens alt blev gjort klart som befalet.

    Bardenfleth postede fire glas bourgogne op og drak med premierløjtnanten, lægen og dyrlægen. Måske mine herrer, sagde han, er dette det sidste glas i denne verden, skål!

    Det forhøjede beredskab varede kun i 16 timer. Angrebet på Havmanden oplystes det senere, skyldtes en fejltagelse. En engelsk ubåd havde antaget Havmanden for en tysk ubåd, heldigvis gik to torpedoerforbi Havmanden. Begge torpedoer strandede på Samsøs kystkant, efter hvad der senere blev sagt.

    Den næste alarmering skete en nat, hvor engelske krigsskibe i Nordsøen havde været i kamp med tyske flådeenheder, og sænket det store tyske slagskib Blücher. Man kan vente, sagde Bardenfleth til mig,at løsrevne tyske flådeenheder vil søge hjem gennem Storebælt. Det skete ikke, hvorfor beredskabet snart blev hævet.

    Den tredje alarmering til forhøjet beredskab, skete som følge af, at der i 1916 var tysk troppesamling ved Haderslev med direktion mod nord. Tyskerne ventede engelsk landgang ved Esbjerg. Beredskabetvarede dog kun i to døgn.

    Fjerde gang var i anledning af en engelsk ubåd E13’s stranding på Saltholmens sydspids. E13 blev skudt sønder og sammen af tyske forpostskibe, til trods for, at E13 var strandet på dansk område. Danske torpedobåde kom til undsætning og den overlevende del af besætningen blev interneret."

    -

    Titel:
    Kammerherre

    Død:
    På sit Kontor I Samfundshjælpen I København.

    Begravelse:
    Assistens Kirkegård, København, Danmark

    Addo blev gift med Ellen Crone den 22 apr. 1890 i Aarhus Domkirke, Aarhus, Hasle Herred, Aarhus Amt, Danmark. Ellen (datter af Gustav Valdemar Emil Crone og Olga Marie Glahn) blev født den 25 apr. 1868 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; døde den 4 okt. 1914. [Gruppeskema] [Familietavle]


  4. 7.  Ellen Crone blev født den 25 apr. 1868 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark (datter af Gustav Valdemar Emil Crone og Olga Marie Glahn); døde den 4 okt. 1914.
    Børn:
    1. Anna Margrethe Bardenfleth blev født den 17 maj 1891; døde den 15 mar. 1983.
    2. Else Bardenfleth blev født den 6 apr. 1893; døde den 10 jan. 1986.
    3. 3. Nelly Bardenfleth blev født den 2 mar. 1904 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; døde den 25 maj 1992.


Generation: 4

  1. 8.  Isaac Wilhelm Tegner blev født den 20 maj 1832 i Helsingør, Danmark (søn af Ludvig Ferdinant Tegner og Marie Fredericke Elisabeth May); døde den 16 okt. 1909 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark.

    Notater:


    " Han indtraadte som Elev paa den kongl. militære Højskole i 1850, blev efter Oprykningsexamen i 1853 Sekondlieutenant à la suite i Ingeniørkorpset og afgik fra Skolen i 1855 til Tjeneste ved Korpset.Her ansattes han strax ved Ingeniørtropperne, men forflyttedes endnu s. A. til Vejtjenesten i Kongeriget, der den Gang var underlagt Korpset. I 1861 forfremmedes han til Premierlieutenant og ansattessenere paa Aaret som Afdelingsingeniør ved Kontrollen med Jærnbaneanlæggene i Jylland og Fyn. Som Følge af den efter Krigen 1864 stedfundne Reduktion erholdt han 27. Jan. 1865 Afsked af Krigstjenesten, men fortsatte sin Gjerning ved førnævnte Kontrol, hvis Chef han blev i 1867. I 1869 udnævntes han til Overingeniør ved Kontrollen og tillige til Overingeniør for de nye Statsbaneanlæg, derunder Dampfærgeanlæggene og den faste Bro over Limfjorden, og han blev s. A. Justitsraad. I sin Stilling som Overingeniør var han Medlem af Bestyrelsen for Havneanlægget ved Esbjærg 1871-74, af Kommissionen af1878 angaaende Kjøbenhavns Banegaards Udvidelse, af Kommissionen af 1886 angaaende Ordningen af Jærnbaneforholdene i og ved Kjøbenhavn og af Kommissionen af 1888 angaaende Anlæg af Frilager og Frihavnved Kjøbenhavn, 1. Okt. 1889 udnævntes han til Generaldirektør for Statsbanedriften, men beholdt ved Siden heraf sin Virksomhed som Overingeniør ved Statsbaneanlæggene. I 1893 frasagde han sig Justitsraadstitelen, og fra i. Avg. 1902 at regne entledigedes han som Generaldirektør, men beholdt Stillingen som Overingeniør, som han endnu beklæder.

    T. har saaledes i over 40 Aar været knyttet til det danske Jærnbanevæsen, og i dette Tidsrum har han udfoldet en betydelig Virksomhed ved samme, i det han har medvirket ved Anlæg af Statsbaner, Dampfærger og Privatbaner til Værdier henholdsvis af o. 100, o. 5 og o. 30 Mill. Kr. Under hans Generaldirektorat er der ogsaa gjennemført flere vigtige og omfattende Jærnbanelove, saaledes Lovene af 1892 og 1898 om Statsbanedriftens Ordning ogLoven af 1896 om Statsbanernes Taxter."

    Beskæftigelse:
    generaldirektør i DSB

    Isaac blev gift med Hedevig Elise Drejer den 18 sep. 1860 i Aarhus, Hasle Herred, Aarhus Amt, Danmark. Hedevig (datter af Salomon Thomas Nicolay Drejer og Susanne Kirstine Wilhelmine Marie Höpffner) blev født den 28 feb. 1842 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; døde den 2 maj 1919 i Hellerup, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark. [Gruppeskema] [Familietavle]


  2. 9.  Hedevig Elise Drejer blev født den 28 feb. 1842 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark (datter af Salomon Thomas Nicolay Drejer og Susanne Kirstine Wilhelmine Marie Höpffner); døde den 2 maj 1919 i Hellerup, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark.
    Børn:
    1. Isaac Vilhelm Tegner blev født den 12 aug. 1868 i Mindegade 327, Aarhus Dom Sogn, Hasle Herred, Aarhus Amt, Danmark ; blev døbt den 8 nov. 1868 i Aarhus Domkirke, Aarhus, Hasle Herred, Aarhus Amt, Danmark; døde den 21 dec. 1936 i Diamantina Hospital, South Brisbane, Queensland, Australien; blev begravet den 22 dec. 1936 i Toowong Cemetery, Queensland, Australien.
    2. 4. Poul Martin Tegner blev født den 12 aug. 1874 i Aarhus, Hasle Herred, Aarhus Amt, Danmark; døde den 29 maj 1945 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark.

  3. 10.  Harald Andreas Hansen blev født den 24 mar. 1835 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark (søn af Andreas Nikolaj Hansen og Emma Eliza Grut); døde den 10 dec. 1902 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark.

    Notater:

    Beskæftigelse:
    Landstingsmedlem ( Rigstinget )

    Beskæftigelse:
    Cand.phil., Grosserer, Ejer af handelshuset A.N. Hansen & Co.

    Beskæftigelse:
    landstingsmand

    Beskæftigelse:
    Cand. Phil, grosserer, Ejer af A.N. Hansen & Co., landstingsmedlem

    Harald blev gift med Anna Georgina Cécile de Dompierre de Jonquières den 29 sep. 1871 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark. Anna blev født den 27 feb. 1847 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; døde den 19 feb. 1941 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark. [Gruppeskema] [Familietavle]


  4. 11.  Anna Georgina Cécile de Dompierre de Jonquières blev født den 27 feb. 1847 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; døde den 19 feb. 1941 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark.
    Børn:
    1. Andreas Nicolai Grut blev født den 9 aug. 1872 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; døde den 25 dec. 1949 i Birkerød, Lynge-Kronborg Herred, Danmark.
    2. Esther Henriette Hansen blev født den 10 aug. 1873 i Skodsborg, Danmark; døde den 12 dec. 1955 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark.
    3. Allan Berry Hansen blev født den 10 apr. 1875 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; døde den 11 apr. 1941 i Gentofte, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark.
    4. Harald de Jonquières Grut blev født den 13 jul. 1877 i Skodsborg, Danmark.
    5. 5. Alice Elisabeth Hansen blev født den 29 apr. 1880 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; døde den 25 maj 1949.

  5. 12.  Johan Adolph Bardenfleth blev født den 25 aug. 1825 (søn af Frederik Løvenørn Bardenfleth og Sophie von Ewald); døde den 28 apr. 1874.

    Notater:

    Titel:
    Kammerherre

    Johan blev gift med Annette Dorothea Vilhelmine Theodora de Klauman. Annette (datter af Gregorius Nicolau de Klauman og Jacobine Margrehe Caroline Tværmoes) blev født den 6 jan. 1828 i Næstved, Danmark; døde den 1 sep. 1902 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark. [Gruppeskema] [Familietavle]


  6. 13.  Annette Dorothea Vilhelmine Theodora de Klauman blev født den 6 jan. 1828 i Næstved, Danmark (datter af Gregorius Nicolau de Klauman og Jacobine Margrehe Caroline Tværmoes); døde den 1 sep. 1902 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark.
    Børn:
    1. Frederik Bardenfleth blev født den 17 jun. 1854 i Odense, Odense Herred, Odense Amt, Danmark; døde den 17 aug. 1865 i Taarbæk, Klampenborg, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark.
    2. Jutta Bardenfleth blev født den 25 mar. 1856 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; døde den 2 jun. 1863 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark.
    3. 6. Addo Løvenørn Bardenfleth blev født den 1 jan. 1861 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; blev døbt den 17 jun. 1861 i Sct. Knuds Kirke, Odense, Odense Herred, Odense Amt, Danmark; døde den 15 nov. 1924 i Amagertorv 29, København, Danmark ; blev begravet den 20 nov. 1924 i Garnisons Kirke, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark.

  7. 14.  Gustav Valdemar Emil Crone blev født den 18 mar. 1832 i Odense, Odense Herred, Odense Amt, Danmark; døde den 7 jun. 1910 i Frederiksberg, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark.

    Notater:

    Beskæftigelse:
    Oberst

    Gustav blev gift med Olga Marie Glahn den 21 maj 1867 i Odense, Odense Herred, Odense Amt, Danmark. Olga blev født den 22 jun. 1846 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark. [Gruppeskema] [Familietavle]


  8. 15.  Olga Marie Glahn blev født den 22 jun. 1846 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark.
    Børn:
    1. 7. Ellen Crone blev født den 25 apr. 1868 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; døde den 4 okt. 1914.