Portrætter

Slægten Reventlow:

Christian Detlef Reventlow
(1735 - 1759)

Var søn af Conrad Detlev Reventlow (1704-1759 og  hustru Vilhelmina Augusta f. prinsesse af Slesvig-Holsten-Sønderborg-Plön (1704-1749) og arving til de Reventlowske godser. 

Lensgreve til grevskabet Reventlow (Sandbjerg), besidder af baroniet Brahetrolleborg samt stamhusene Krenkerup og Frisenvold m.m.  

Var 1751 (3 Maj) m. Hovmester Kratzenstein paa Sorø Akademi; rejste 1753 til Geneve, Var fra 1755—57 på uddannelsesrejse i Italien, Paris og London, 1758 (31 Marts) Kammerherre og samme år auskultant i Rentekammeret. Døde som kun 25 årig som følge af småkopper.

Ved Christian Ditlev Reventlows død var ægtefællen Ida Lucie Reventlow f. Scheel von Plessen gravid og det var afgørende for arvegangen vedr. godsbesiddelserne om det blev en søn eller ej. Barnet var imidlertid dødfødt og derfor gik de Reventlowske godser til farbroderen Christian Ditlev Reventlow (1710-1775), hvorimod de øvrige godsbesiddelser, der stammede fra farmoderen Benedicte Margrethe Brockdorffs bodel (Krenkerup på Lolland mfl) gik til datteren Juliane Frederikke Christiane Reventlow.



Andre slægter:

Maren Kirstine Gamborg
(1794 - 1860)



Slotte og Herregårde


erholm.jpg
erholm.jpg



Heraldik


Exlibris
Exlibris

Kammerherre HEINRICH GREVE DE REVENTLOU 1796-1841 Hvid Ridder - 28 juni 1840


Gravsten og epitafier


Reventlow, Ludvig Christian Ditlev Frederik Leopold Ernst (1808-1835)
Reventlow, Ludvig Christian Ditlev Frederik Leopold Ernst (1808-1835)

I have vel en Bedrøvelse, men 
Jeg vil se Eder igen og Eders 
Hierte skal glædes, og Ingen 
skal da tage Eders Glæde fra 
Eder.

Ioh Evg 16.22
   

Udskriv Tilføj bogmærke
Børge Ulrik Christoffer Greve Holstein

Børge Ulrik Christoffer Greve Holstein

Mand 1872 - 1932  (59 år)

Generationer:      Standard    |    Lodret    |    Kompakt    |    Felt    |    Kun tekst    |    Anetavle    |    Viftediagram    |    Medie    |    PDF

Generation: 1

  1. 1.  Børge Ulrik Christoffer Greve Holstein blev født den 19 jun. 1872 (søn af Christian Johannes Ernst Greve Holstein og Sophia Augusta Kramer); døde den 14 apr. 1932.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Family Line: Den grevelige linje til Holsteinsborg

    Notater:

    Beskæftigelse:
    Bogholder

    Børge blev gift med Ellen Margrethe Hansen-Erhardt den 30 okt. 1908. Ellen blev født den 15 okt. 1887; døde den 5 okt. 1924. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. Hanne-Lise Comtesse Holstein
    2. Else-Dorte Comtesse Holstein

Generation: 2

  1. 2.  Christian Johannes Ernst Greve Holstein blev født den 31 dec. 1826 i Holsteinborg, (tidl.: Trolholm), Vester Flakkebjerg Herred, Sorø Amt, Danmark (søn af Greve Frederik Adolph Holstein-Holsteinborg og Comtesse Vilhelmine Julie Reventlow); døde den 21 okt. 1891.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Beskæftigelse: Sophiehøj Valby
    • Bopæl: Langebækgård
    • Family Line: Den grevelige linje til Holsteinsborg

    Notater:


    TITEL: Greve

    Christian blev gift med Sophia Augusta Kramer den 16 sep. 1853. Sophia blev født den 18 sep. 1833; døde den 6 feb. 1892 i Sophiehøj, ,. [Gruppeskema] [Familietavle]


  2. 3.  Sophia Augusta Kramer blev født den 18 sep. 1833; døde den 6 feb. 1892 i Sophiehøj, ,.
    Børn:
    1. Vilhelmine Julia Comtesse Holstein blev født den 29 feb. 1856.
    2. Mimi Sophia Louise Comtesse Holstein blev født den 27 sep. 1857.
    3. Frederik Adolph Greve Holstein blev født den 8 jun. 1859; døde den 23 sep. 1934.
    4. Anna Sophia Comtesse Holstein blev født den 11 dec. 1860.
    5. Louise Ines Marie Comtesse Holstein blev født den 16 mar. 1863.
    6. Ludvig Detlev Greve Holstein blev født den 3 dec. 1864; døde den 11 jul. 1943.
    7. Einar Ernst Greve Holstein blev født den 16 sep. 1866; døde den 28 dec. 1924.
    8. Ines Sibylle Comtesse Holstein blev født den 20 nov. 1869 i Kalvehave, Vordingborg, Danmark; døde den 23 jan. 1949.
    9. 1. Børge Ulrik Christoffer Greve Holstein blev født den 19 jun. 1872; døde den 14 apr. 1932.
    10. Bodild Comtesse Holstein blev født den 19 maj 1874.


Generation: 3

  1. 4.  Greve Frederik Adolph Holstein-HolsteinborgGreve Frederik Adolph Holstein-Holsteinborg blev født den 18 okt. 1784 i Waterneverstorf, Slesvig-Holsten, Tyskland (søn af Hinrich Holstein-Holsteinborg og Friderica Christiane Maria Rantzau); døde den 21 maj 1836 i Holsteinborg, (tidl.: Trolholm), Vester Flakkebjerg Herred, Sorø Amt, Danmark.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Family Line: Den grevelige linje til Holsteinsborg

    Notater:

    F.A. Holstein, Frederik (Friedrich) Adolph Holstein,  18.10.1784-21.5.1836, lensgreve, godsejer, politiker. Født på Waterneverstorf, død på Holsteinborg, begravet sst.

    H. fik sin første uddannelse ved tyske universiteter idet han blev indskrevet ved universitetet i Kiel og studerede nogle år her og i Göttingen. Derefter kom han 1807 til Kbh. hvor han n.å. tog den latinske juridiske eksamen. S.å. giftede han sig og flyttede ind på Holsteinborg der under hans umyndighed var blevet bestyret af Chr. D. Reventlow (1748–1927). 1808–36 sad H. som godsherre her, og mankan trygt sige at intet gods i Danmark har haft en mere omsorgsfuld og human leder i de vanskelige år i begyndelsen af 1800-tallet. Han tiltrådte sin ansvarsfulde stilling midt i en vanskelig overgangsperiode, og under hans styre faldt den sværeste økonomiske krise som dansk landbrug længe havde oplevet. H. red stormen af for sig og sine mange undergivne, og det var ligesom de onde år ansporede ham til at gøre en yderligere indsats for det lille "kongeriges" beboere hvis velfærd forsynet havde betroet ham. H. følte tungt dette ansvar. Hans ungdom var faldet i de mærkelige og løfterige år da det menneskelige ideal havde krystalliseret sig i ønsket om at blive en god og nyttig borger, og hvor en rastløs virketrang udfoldedes for at nå dette mål. Også for H. lød disse toner, men modsat så mange af tidens rationalistiske personligheder havde dette kald for ham en langt dybere betydning. H. var en alvorlig og dybt greben kristen for hvem kravet om omsorg for næsten var et helligt bud og ikke en borgerlig pligt, og det ansvar der hvilede på hans skuldre bestod ikke blot i at sørge for de undergivnes timelige, men også deres åndelige vel. Denne dybt forankrede pligtfølelse drev ham til ustandselig til at sysle med forbedringer og planlægge forandringer.

    Undertiden greb hans rastløse ånd fejl. Han så nok det rigtige men overså at forholdene ikke var modne for forandringen, og han evnede ikke altid at finde de nødvendige medhjælpere. Men trods mange fejlslagne forsøg og skuffede forventninger bevarede han stadig sin ungdommelige begejstring og sin levende virketrang, og mens mange af hans standsfæller i de onde år efter 1814 mistede deres ungdomsdrømme bevarede H. sine friske og levende. Med utrættelig iver kastede H. sig ud i arbejdet for sit store gods' økonomiske udvikling. 1809–11 afløstes hoveriet, og hovedgårdens drift blev betydelig forbedret. Desuden arbejdede han på en forstandigere drift af bondejorden og sørgede for ved nye fæstebreves udstedelse at der blev indføjet faste regler for sædskifte. Også havedyrkning og husflid fremmede han ligesom han tog initiativet til oprettelse af håndgerningsskoler. En sparekasse og en assurancekasse for heste og kvæg blev indrettet på godset og havde god fremgang mens derimod forskellige fabriksanlæg strandede.

    De vanskelige år efter 1818 lagde naturligvis utallige hindringer i vejen for H.s mange foretagender, men da tiderne blev bedre tog han atter arbejdet op og stiftede 1833 Sorø amts landøkonomiske selskab. På egen bekostning oprettede H. flere skolebygninger og med stor iver kastede han sig over skoleplanernes indretning og deltog også i den offentlige debat om gavnligheden af den indbyrdes undervisning. Han var en flittig besøgende i de forskellige skoler og arrangerede hvert år fester for børnene i Holsteinborgs store have. For de lidt ældre børn og for de voksne indrettedes der aftenskoler.Gennem skolen håbede H. ikke alene at dygtiggøre sine undergivne til dagens arbejde, men de skulle også herigennem modtage en gavnlig åndelig påvirkning. Derfor blev religionsundervisningen et af de vigtigste fag, og H. overvågede med flid at børnene blev oplært i troen på Guds faderlige kærlighed og at de lærte at leve et fromt og godt liv. Derimod ønskede han i begyndelsen ikke at "Syndsforladelsen for Christi Skyld" skulle berøres. På dette punkt skete der en afgørende ændring da H. i 20erne kom under påvirkning af Lauenburgeren J. Freytag som han havde engageret til huslærer for sine børn.Denne mand vakte endvidere H.s interesse for missionssagen. Han oprettede et særligt missionsselskab der 1833 forenedes med det af B. F. Rønne stiftede, og han tog initiativet til udgivelsen af et missionsblad. Selskabet arbejdede hovedsagelig ved uddeling af bibler og traktater. Også på et andet punkt kom H.s voksende religiøse interesse til syne. Den gudelige bevægelse fik et fristed på Holsteinborgs gods. H. var ivrig efter at få ansat præster der havde brudt med rationalismen, og han gav en af de ivrigste forsamlingsmænd, R. Ottesen, en gård i fæste og tog en anden af lederne, Rasmus Sørensen, til skolelærer. Det stred mod hans opfattelse at formene almuefolk at samles om bibellæsning og salmesang, men da disse møder udviklede sig til store forsamlinger hvor man agiterede og kritiserede på en voldsom og heftig måde forsøgte han at skride ind, bl.a. ved udgivelsen af et lille skrift Nogle Ord til Christendommens Venner paa Grevskabet Holsteinborg, 1834, men uden nævneværdigt resultat.

    Med stor interesse beskæftigede H. sig med filantropiske spørgsmål. Fattigvæsenets bedre indretning i land og i by var disse års vanskeligste problem, og i det nærliggende Slagelse gik pastor Hans Bastholm i gang med spørgsmålet med stor iver. H. fik lyst til at efterligne ham, og 1811 oprettedes i hovedbygningen på Fuirendal et såkaldt hospital hvortil der var knyttet en art fabriksvirksomhed. Men forsøget glippede, og hele anstalten kostede mange penge. Kun den del af virksomheden opretholdtes der havde til formål at tage sig af fattige og hjælpeløse børn. På H.s sølvbryllupsdag indviede manet særligt institut der skulle have til formål at uddanne disse børn til gode agerdyrkere, og H. havde den lykke i bestyrer Anders Stephansen fra Ålborg at få en mand der evnede at lede dette foretagende frelst gennem skærene. Efter H.s død flyttedes institutionen bort fra Fuirendal til Hjortholm hvor den fik navnet Holsteinsminde. Også for "moralsk fordærvede" børns forbedring interesserede H. sig, en del af disse optoges midlertidigt på anstalten i Fuirendal, men da de ikke passede her købte H. gården Flakkebjerg til dem.

    Den mangesidige virksomhed på Holsteinborg optog i flere år ganske H.s arbejdskraft og forhindrede ham i i større grad at beskæftige sig med problemer der lå uden for godsets område. Dog må det nævnesat Ejdsvoldforsamlingens sammentræden 1814 begejstrede ham i den grad at han på eget initiativ udarbejdede et helt forfatningsforslag som han oversendte prins Christian. I dette forslag havde han nedlagt sine ønsker om at befolkningen måtte få indflydelse på regeringen og samtidig tilladelse til i skrift og tale at slå til lyd for forbedringer. Selv deltog han i den offentlige debat om skolespørgsmålet, og da filhellenismen i 20erne som en bølge gik hen over Europa, udsendte han et lille skrift Grækernes Sag i Danmark, 1827, og to år senere offentliggjorde han Bidrag til Danmarks Krønike for Aaret 1828.

    Det er kun naturligt at en mand med H.s interesse for det almene vel med begejstring 1831 modtog budskabet om at landsfaderen havde besluttet sig til at give landet en forfatning. I løbet af kort tidhavde han et lille skrift færdigt Om de danske raadgivende Provindsiaistænders Væsen og Værd, 1831, hvori han søgte at vejlede sine medborgere om de nye pligter og rettigheder som forfatningen ville give. Samtidig havde han naturligvis til hensigt at påvirke regeringen under dens arbejde med at udforme de nærmere bestemmelser, og H. tog varmt til orde for at man samtidig med at man gav en rigsforfatning også grundlagde et virkeligt kommunalt selvstyre. Skriftet vidner om at H. var kommet til sin politiske overbevisning ved et flittigt og ihærdigt studium af udenlandsk politisk litteratur. Detblev imødegået både af C. N. David og af den unge Orla Lehmann, og H. fik anledning til at udsende endnu nogle bemærkninger som blev så meget læst at skriftet måtte trykkes i et nyt oplag.

    H.s centrale stilling i den litterære debat om den nye stænderforfatning gjorde det naturligt for regeringen at kalde ham til at deltage i de oplyste mænds forsamling 1832, og med megen iver deltog han i debatten. Hans forskellige forsøg på at udvide reglerne for valgret og valgbarhed strandede på regeringens modstand, men han fik sat igennem at forhandlingerne i stænderne skulle bringes til offentlighedens kundskab gennem udsendelse af et særligt stænderblad. Efter at være hjemkommet til Holsteinborg forsøgte han ved en direkte henvendelse til kongen at vinde denne for en videre udvikling afforordningen og et større kommunalt selvstyre, men Frederik VI afviste hans forslag med følgende ytring: "Den gode Grev H. mener det meget godt, men han overlægger ej altid sine Forslag". I den førstestænderforsamling i Roskilde 1835–36 mødte H. som kongevalgt medlem, og han var en af godsejerklassens flittigste repræsentanter. Som talsmand for standens snævreste interesser optrådte han imidlertidikke. Under hele det forberedende arbejde havde H. understreget, at de stænderdeputerede ikke måtte føle sig som repræsentanter for en snæver befolkningsklasse men at de burde betragte sig som repræsenterende hele nationen og tage hensyn til almenhedens ønsker og interesser. At H. selv forsøgte at følge dette høje ideal viser hans deltagelse i debatterne om retsforholdet mellem godsejer og bonde og om den vigtige hoverisag. Modsat mange af sine standsfæller indtog han her et mæglende standpunkt og bidrog sit til at afsvække modsætninger der let kunne have udsat den nye institution for en sværbelastningsprøve. I den store tolddebat deltog han med et rent liberalistisk indlæg, mere yderliggående end de københavnske handelsmænd, mens han i finanssagen energisk tilbageviste oppositionens kravom indskrænkninger i hoffets forbrug med det utilbørlige i sådanne ønskers udtalelse. Drøftelsen af en ny kommunallov for byerne optog ham meget, men han kritiserede magistratens alt for store indflydelse og stillede selv forslag om at der skulle oprettes amtsråd. Det sidste forslag gik han dog ind på at trække tilbage, og det samme gælder det af ham stillede andragende om frigivelse af negerslaverne. I spørgsmålet om fuldkommen offentlighed indtog han et mæglende standpunkt, idet han afviste pressens adgang til møderne, men tog til orde for at forhandlingerne blev aftrykt fuldstændigt, en opfattelse, som forsamlingens flertal sluttede sig til. Samme held havde han med sin stilling i trykkefrihedssagen. "Tankens Yttring maa være frie som Tanken selv", hævdede han, derfor er tiden ikke indetil strengere straffebestemmelser. Så godt som hele forsamlingen sluttede sig til denne opfattelse, og i overenstemmelse hermed blev betænkningen affattet. I slutningen af febr. 1836 sluttede stænderforsamlingen, men det uvante og forcerede arbejde havde overanstrengt ham og han døde ud på foråret. Ved stænderforsamlingens åbningsmøde 1838 holdt A. S. Ørsted en smuk mindetale over ham. 1818–20 medlem af Nationalbankens repræsentantskab. – Kammerherre 1812.

    Familie
    Forældre: lensgreve Heinrich H. til Holsteinborg (1748–96) og rigsgrevinde Friderica Christiane Maria Rantzau-Breitenburg (1762–1831). -4.5.1808 på Brahetrolleborg med komtesse Vilhelmine Juliane Reventlow, født 30.7.1788 på Brahetrolleborg, død 8.10.1868 på Holsteinborg, d. af greve Ludvig R. til Brahetrolleborg (1751–1801) og Anna Sybilla Schubart (1753–1828). -Far til Ludvig H. (1815–92).

    Udnævnelser
    R. 1826.

    Ikonografi
    Mal. af Just Michael Hansen, 1837 og af C. A. Jensen s.å., efter dette litografi samt træsnit 1874 og træsnit af H. P. Hansen, 1880. Relief på mindestøtte 1870 (Holsteinborg, haven). – Mindesten (Holsteinborg kgd.).

    Beskæftigelse:
    Kammerherre, Cand.jur., Deputeret i Stænderforsamlingen, Præsident i Missionsselskabet

    Frederik blev gift med Comtesse Vilhelmine Julie Reventlow den 4 maj 1808 i Brahetrolleborg, (Rantzausholm), Brahetrolleborg Sogn, Sallinge Herred, Svendborg amt, Danmark. Vilhelmine (datter af Greve Johan Ludvig Reventlow og Anna Sybilla Schubart) blev født den 30 jul. 1788 i Brahetrolleborg, (Rantzausholm), Brahetrolleborg Sogn, Sallinge Herred, Svendborg amt, Danmark; døde den 8 okt. 1868 i Holsteinborg, (tidl.: Trolholm), Vester Flakkebjerg Herred, Sorø Amt, Danmark; blev begravet den 10 okt. 1868 i Holsteinborg kirke, Holsteinborg sogn, Vester Flakkebjerg Herred, Sorø Amt, Danmark. [Gruppeskema] [Familietavle]


  2. 5.  Comtesse Vilhelmine Julie ReventlowComtesse Vilhelmine Julie Reventlow blev født den 30 jul. 1788 i Brahetrolleborg, (Rantzausholm), Brahetrolleborg Sogn, Sallinge Herred, Svendborg amt, Danmark (datter af Greve Johan Ludvig Reventlow og Anna Sybilla Schubart); døde den 8 okt. 1868 i Holsteinborg, (tidl.: Trolholm), Vester Flakkebjerg Herred, Sorø Amt, Danmark; blev begravet den 10 okt. 1868 i Holsteinborg kirke, Holsteinborg sogn, Vester Flakkebjerg Herred, Sorø Amt, Danmark.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Family Line: IV. Den danske grevelige linje af 1673
    • Kilde: DAA 1939 p63: V,4,6

    Notater:

    Forældre: greve Johan Ludvig Reventlow (1751-1801) og Anna Sybilla Schubart (1753-1828).

    ~4.5.1808 med godsejer, lensgreve Frederik Adolph H., *18.10.1784 på Waterneverstorf, Holsten, †21.5.1836 på Holsteinborg, Holsteinborg sg., s. af lensgreve Heinrich H. (1748-96) og Friderica Christiane Maria Rantzau-Breitenburg (1762-1831).

    Børn: Ludvig (1815), Christian Johannes Ernst (1826).

    VH voksede op i det stærkt reformprægede hjem på Brahetrolleborg, hvor hun modtog impulser fra tidens progressive filantropiske og pædagogiske strømninger. Ved sit ægteskab knyttede hun forbindelse mellem den Reventlowske familie og Holsteinborg på Sydvestsjælland. Hun og hendes mand lensgreve F.A. H. kom her til at repræsentere videreførelsen af de reformbestræbelser på landbrugets, skole- og skovvæsenets område, som fra 1780’erne havde været båret af hendes fader og farbroderen Christian Ditlev Reventlow på Christianssæde.

    Farbroderen kom ofte på Holsteinborg, moderen Sybilla Reventlow opholdt sig her i længere perioder, og pædagogen Peter Villaume, der havde fundet husly på Brahetrolleborg, flyttede med til Holsteinborg, hvor han fik bolig på gården Fyrendal under grevskabet.

    VH fødte fire sønner, hvoraf de to døde ved fødslen. Hun var efter alt, hvad der foreligger, sin mands støtte i hans omfattende virksomhed både på grevskabet og i det offentlige liv, og efter hans tidlige død i 1836 kom hun i sin lange enkestand personligt til at repræsentere såvel arven fra hans tid som godsbesidder som reformtraditionerne fra brødrene Reventlows epoke. Hun stod i livlig forbindelse med omverdenen og tegnede også efter sønnen Ludvig H.s overtagelse af Holsteinborg på mange måder grevskabet. Hun blev hurtigt kendt som en beskytter af de gudeligt vakte kredse i det sydvestligeSjælland i forholdet til de gejstlige og verdslige myndigheder, hun virkede for at få grundtvigsk prægede præster og lærere til de kald, hvor grevskabet havde kaldsret, og hun gav den norske lægprædikant Elling Eielsen mulighed for at holde gudelige forsamlinger på slottet. VH fortsatte også aktivt sin mands arbejde inden for Det Danske Bibelselskab, og hun var ægteparret ◊Anders og •Dorothea Stephansen en stadig støtte i det børnehjems- og skolearbejde, de indledte på grevskabet i 1833, og som 1840 blev overflyttet til Holsteinsminde og 1852 satte frugt i oprettelsen af Hindholm Højskole.

    Fødsel:
    https://www.danishfamilysearch.dk/sogn1598/churchbook/source131217/opslag17825124

    Død:
    https://www.danishfamilysearch.dk/sogn1540/churchbook/source142160/opslag15805238

    Notater:

    Gift:
    https://www.danishfamilysearch.dk/sogn1598/churchbook/source131218/opslag14044012

    Børn:
    1. Lensgreve Ludvig Henrik Carl Herman Holstein-Holsteinborg blev født den 18 jul. 1815 i Holsteinborg, (tidl.: Trolholm), Vester Flakkebjerg Herred, Sorø Amt, Danmark; døde den 28 apr. 1892 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark.
    2. 2. Christian Johannes Ernst Greve Holstein blev født den 31 dec. 1826 i Holsteinborg, (tidl.: Trolholm), Vester Flakkebjerg Herred, Sorø Amt, Danmark; døde den 21 okt. 1891.


Generation: 4

  1. 8.  Hinrich Holstein-HolsteinborgHinrich Holstein-Holsteinborg blev født den 28 sep. 1748 i Farve, Slesvig-Holsten, Tyskland (søn af Friederich Conrad Holstein-Holsteinborg og Lucia Henriette Blome); døde den 27 jul. 1796 i Holsteinborg, (tidl.: Trolholm), Vester Flakkebjerg Herred, Sorø Amt, Danmark; blev begravet i Ørslev K., ,.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Bopæl: Grevskabet Holsteinsborg Watersneverstorff Farve Det Holsteinske Palæ Og Det Blomeske Frihus I Kiel

    Notater:


    TITEL: Greve

    Hinrich blev gift med Friderica Christiane Maria Rantzau den 22 sep. 1781 i Breitenburg, Itzehoe, Slesvig-Holsten, Tyskland. Friderica (datter af Frederik Rantzau og Friederica Lovisa Amoena Castell-Remlingen) blev født den 4 okt. 1762 i Glückstadt, Steinburg, Slesvig-Holsten, Tyskland; døde den 7 nov. 1831 i Kiel, Slesvig-Holsten, Tyskland; blev begravet i Ørslev K., ,. [Gruppeskema] [Familietavle]


  2. 9.  Friderica Christiane Maria RantzauFriderica Christiane Maria Rantzau blev født den 4 okt. 1762 i Glückstadt, Steinburg, Slesvig-Holsten, Tyskland (datter af Frederik Rantzau og Friederica Lovisa Amoena Castell-Remlingen); døde den 7 nov. 1831 i Kiel, Slesvig-Holsten, Tyskland; blev begravet i Ørslev K., ,.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Bopæl: Breitenburg, Itzehoe, Slesvig-Holsten, Tyskland
    • Family Line: Rigsgreverne til Ahrensburg og den yngre rigsgrevelige linje til Breitenburg

    Børn:
    1. Frederikke Louise Sophie Grevinde Holstein blev født den 27 jul. 1783.
    2. 4. Greve Frederik Adolph Holstein-Holsteinborg blev født den 18 okt. 1784 i Waterneverstorf, Slesvig-Holsten, Tyskland; døde den 21 maj 1836 i Holsteinborg, (tidl.: Trolholm), Vester Flakkebjerg Herred, Sorø Amt, Danmark.
    3. Henrik Christoph Greve Holstein blev født den 18 dec. 1786; døde den 20 nov. 1842.
    4. Andreas Gustav Greve Holstein blev født den 5 jun. 1791; døde den 27 mar. 1835.

  3. 10.  Greve Johan Ludvig ReventlowGreve Johan Ludvig Reventlow blev født den 28 apr. 1751 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; blev døbt den 1 maj 1751 i Christiansborg Slotskirke, København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark (søn af Greve Christian Detlef von Reventlow og Johanne Sophie Frederikke Bothmer); døde den 1 mar. 1801 i Brahetrolleborg, (Rantzausholm), Brahetrolleborg Sogn, Sallinge Herred, Svendborg amt, Danmark; blev begravet i Brahetrolleborg Kirkegård, Brahetrolleborg Sogn, Sallinge Herred, Svendborg amt, Danmark.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Family Line: IV. Den danske grevelige linje af 1673
    • Kilde: DAA 1939 p60 - 4,II,7
    • Link: https://tidsskrift.dk/herhist/article/view/118224/166246
    • Folketælling: 1787, Brahetrolleborg, (Rantzausholm), Brahetrolleborg Sogn, Sallinge Herred, Svendborg amt, Danmark; http://www.onlinearkivalier.dk/cid505196

    Notater:

    BESIDDELSER: Baroniet Brahe-Trolleborg

    TITEL: Greve, Kammerherre

    Johan Ludvig greve Reventlow (28. april 1751 i København – 1. marts 1801 på Brahetrolleborg) var greve, lensbaron, landbopolitiker og godsejer, lillebror til Christian Ditlev Reventlow.

    Johan Ludvig Reventlow opholdt sig ved Sorø Akademi fra 1764-1767, blev senere deputeret ved rentekammeret, og senere i Økonomi- og Kommercekollegiet og medlem af Landbokommisionen. Han overtog i 1775 baroniet Brahetrolleborg på Sydfyn, og i 1788 forlod han sine embedshverv for helt at koncentrere sig om godset.

    Johan Ludvig Reventlow var som broderen Christian Ditlev Frederik Reventlow stærkt optaget af landboforholdene, og begyndte allerede kort efter overtagelsen af godset at indføre reformer; han afskaffede straffemidlerne og senere lempede han hoveriet og tilbød bønderne arvefæste og begyndte en udstykning af gårdene. Han gennemførte også landbrugstekniske nyskabelser, bl.a. introducerede han rapsdyrkning og indrettede industrielle virksomheder som garveri og hammerværk.

    Også på skoleområdet udførte Johan Ludvig Reventlow en pionerindsats med forbedringer af skolerne i baroniet, og oprettelse af et lærerseminarium på Brahetrolleborg. Han opbyggede et forbilledligt skolevæsen, der blev suppleret med et ambitiøst indrettet lærerseminarium og en kostskole (Bernstorffsminde).

    Han var ivrigt engageret i forberedelserne til statskuppet i 1784 og tog samme år initiativet til reformerne på det nordsjællandske krongods. Han øvede desuden indflydelse på skolelovgivningen, men koncentrerede især sin indsats om Brahetrolleborg, som han gjorde til et foregangsgods på landbrugets og især på skolevæsenets område.

    Johan Ludvig Reventlow afskaffede således hoveriet og tilbød bønderne arvefæste, introducerede bl.a. rapsdyrkning, udskilte som den første avlsgårde, gennemførte landbrugstekniske nyskabelser og indrettede industrielle virksomheder som garveri og hammerværk. De udstrakte skove blev genstand for rationel behandling, og dårlig agerjord blev tilplantet.

    Brahetrolleborg blev i Reventlows ejertid et samlingssted for tidens progressive idéer og personer, bl.a. Jens Baggesen.

    Adskillige af Reventlows initiativer slog fejl, og godsets økonomi belastedes, mens andre blev retningsgivende for den fremtidige udvikling på landbrugets og ikke mindst skolevæsenets område, hvor grundlaget for nutidens folkeskole og for folkeoplysningsbevægelsen blev lagt på Brahetrolleborg.

    Beskæftigelse:
    Godsejer, Reformator af Almuevæsenet

    Johan blev gift med Anna Sybilla Schubart den 16 maj 1778 i Løvenborg, Butterup Sogn, Merløse Herred, Holbæk Amt, Danmark. Anna (datter af Carl Rudolph Schubart og Inger Hedvig de Løvenskiold) blev født den 14 sep. 1753 i Odense, Odense Herred, Odense Amt, Danmark; blev døbt den 17 sep. 1753 i Sct. Hans Kirke, Odense, Odense Herred, Odense Amt, Danmark; døde den 21 jun. 1828 i Brahetrolleborg, (Rantzausholm), Brahetrolleborg Sogn, Sallinge Herred, Svendborg amt, Danmark; blev begravet i Brahetrolleborg Kirkegård, Brahetrolleborg Sogn, Sallinge Herred, Svendborg amt, Danmark. [Gruppeskema] [Familietavle]


  4. 11.  Anna Sybilla SchubartAnna Sybilla Schubart blev født den 14 sep. 1753 i Odense, Odense Herred, Odense Amt, Danmark; blev døbt den 17 sep. 1753 i Sct. Hans Kirke, Odense, Odense Herred, Odense Amt, Danmark (datter af Carl Rudolph Schubart og Inger Hedvig de Løvenskiold); døde den 21 jun. 1828 i Brahetrolleborg, (Rantzausholm), Brahetrolleborg Sogn, Sallinge Herred, Svendborg amt, Danmark; blev begravet i Brahetrolleborg Kirkegård, Brahetrolleborg Sogn, Sallinge Herred, Svendborg amt, Danmark.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Link: https://tidsskrift.dk/herhist/article/view/118224/166246
    • Folketælling: 1787, Brahetrolleborg, (Rantzausholm), Brahetrolleborg Sogn, Sallinge Herred, Svendborg amt, Danmark; http://www.onlinearkivalier.dk/cid505197

    Børn:
    1. Greve Ditlev Christian Ernst Reventlow blev født den 14 feb. 1779 i Amaliegade, København, Danmark; døde den 20 maj 1779; blev begravet den 24 maj 1779 i Brahetrolleborg Kirkegård, Brahetrolleborg Sogn, Sallinge Herred, Svendborg amt, Danmark.
    2. Charlotte Amalie Comtesse Reventlow blev født den 3 jul. 1780 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; døde den 27 apr. 1843 i Arreskov, Øster Hæsinge, Sallinge Herred, Svendborg amt, Danmark; blev begravet i Hillerslev Kirke, Sallinge Herred, Svendborg Amt, Danmark.
    3. Greve Detlev Christian Ernst Reventlow blev født den 29 aug. 1782 i Brahetrolleborg, (Rantzausholm), Brahetrolleborg Sogn, Sallinge Herred, Svendborg amt, Danmark; døde den 10 jun. 1854 i Brahetrolleborg, (Rantzausholm), Brahetrolleborg Sogn, Sallinge Herred, Svendborg amt, Danmark; blev begravet i Brahetrolleborg Kirkegård, Brahetrolleborg Sogn, Sallinge Herred, Svendborg amt, Danmark.
    4. Comtesse Henriette Augusta Reventlow blev født den 12 jun. 1784 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; blev døbt den 20 jun. 1784 i Skt. Petri kirke, København, Danmark; døde den 20 jan. 1850 i Odense, Odense Herred, Odense Amt, Danmark; blev begravet i Brahetrolleborg Kirkegård, Brahetrolleborg Sogn, Sallinge Herred, Svendborg amt, Danmark.
    5. Comtesse Caroline Sophie Lovise Reventlow blev født den 16 okt. 1786 i Brahetrolleborg, (Rantzausholm), Brahetrolleborg Sogn, Sallinge Herred, Svendborg amt, Danmark; blev døbt den 29 okt. 1786 i Brahetrolleborg, (Rantzausholm), Brahetrolleborg Sogn, Sallinge Herred, Svendborg amt, Danmark; døde den 15 nov. 1802 i Brahetrolleborg, (Rantzausholm), Brahetrolleborg Sogn, Sallinge Herred, Svendborg amt, Danmark.
    6. 5. Comtesse Vilhelmine Julie Reventlow blev født den 30 jul. 1788 i Brahetrolleborg, (Rantzausholm), Brahetrolleborg Sogn, Sallinge Herred, Svendborg amt, Danmark; døde den 8 okt. 1868 i Holsteinborg, (tidl.: Trolholm), Vester Flakkebjerg Herred, Sorø Amt, Danmark; blev begravet den 10 okt. 1868 i Holsteinborg kirke, Holsteinborg sogn, Vester Flakkebjerg Herred, Sorø Amt, Danmark.
    7. Comtesse Agnes Reventlow blev født den 7 okt. 1789 i Brahetrolleborg, (Rantzausholm), Brahetrolleborg Sogn, Sallinge Herred, Svendborg amt, Danmark; døde den 16 maj 1790 i Brahetrolleborg, (Rantzausholm), Brahetrolleborg Sogn, Sallinge Herred, Svendborg amt, Danmark; blev begravet i Brahetrolleborg Kirkegård, Brahetrolleborg Sogn, Sallinge Herred, Svendborg amt, Danmark.
    8. Greve Carl Andreas Ditlev Reventlow blev født den 6 jan. 1793; blev døbt den 18 jan. 1793 i Brahetrolleborg, (Rantzausholm), Brahetrolleborg Sogn, Sallinge Herred, Svendborg amt, Danmark; døde den 17 jan. 1796 i Brahetrolleborg, (Rantzausholm), Brahetrolleborg Sogn, Sallinge Herred, Svendborg amt, Danmark; blev begravet i Brahetrolleborg Kirkegård, Brahetrolleborg Sogn, Sallinge Herred, Svendborg amt, Danmark.