Portrætter

Slægten Reventlow:

Anna Margrethe Reventlow
(1682 - 1710)

* 1699 m. Hans Schack (1676-1719)

Inskription på sarkofag i Møgeltønder kirke (oversat fra Latin): Fru Anna Margareta af Reventlov, født i København 6. okt. 1682, datter af grev Conrad af Reventlov, to rigers kansler; gift med Hans Schack til Schackenborg, stiftsbefalingsmand over Ribe stift, død i barselseng på Gram 21. marts 1710, 28 år gammel efter at have født en søn, grev Otto Didrik Schack. 

Iflg en folkehistorie skulle hun imidlertid ikke været død på dette tidspunkt, men var løbet bort med en elsker, sognepræsten i Aller, som hun skulle være hemmeligt gift med - og som, iflg samme historie, skulle have været fader til den søn hun fødst d 21. marts 1719



Andre slægter:

Frederik Wilhelm Conrad Holck
(1745 - 1800)

Ovalt portræt en face til venstre af Frederik Vilhelm Conrad greve Holck (1745-1800) til Eckhof, Ekernførde H. og Dänischenhagen. Malet af Jens Juel.
Olie på lærred, gammel ramme med perlestaf, gammelt lærred.
Frederik Vilhelm Conrad greve Holck er iført lys, blå silkejakke, danneborgsordenen og l'union parfaite, en gul vest anes under, hvidt halsbind og kalvekrøs med broderi, pudret hår i én rulle, sort sløjfe i nakken, grågrønne øjne og frisk hudfarve. Mørk baggrund.


Slotte og Herregårde


Christianssæde
Christianssæde

Kilde: Danske Herregårde. Christianssæde - der oprindeligt hed Taastrup - var fra 1729 til 1924 hovedsæde i grevskabet Christianssæde for familien Reventlow. I perioden 1729 til 1741 hed grevskabet Christiansborg. Christian Ditlev Frederik Reventlow indførte store forbedringer i landbruget på grevskabet. Det var fx i hans tid, at de store landboreformer fandt sted her forud for de nationale tiltag, hvor bl.a. bøndergodset overgik til arvefæste og udskiftningen og udflytningen af landsbyfællesskaberne gennemførtes. Også i sin politiske karriere lykkedes det for Christian Ditlev Frederik Reventlow at forbedre bøndernes forhold, idet han var med til at nedsætte Den Store Landbokommission i 1786, der bl.a. havde stavnsbåndets ophævelse til følge. Christianssæde blev da også det første gods på Lolland der afløse hoveriet, dvs. det arbejde som fæstebønderne skulle udføre som betaling for fæstegården blev omsat fra fysisk arbejde til et pengebeløb. I 1827 døde Christian Ditlev Frederik Reventlow på Christianssæde, selv om hans egentlige bopæl var Pederstrup, som op igennem 1800-tallet blev familien faste opholdssted på Lolland.


Heraldik


Reventlow1673.jpg
Reventlow1673.jpg



Gravsten og epitafier


Christiane Benedicte Reventlow
Christiane Benedicte Reventlow

Kisteplade, Horslunde Kirke
   

Udskriv Tilføj bogmærke
Christian Cederfeld de Simonsen

Christian Cederfeld de Simonsen



Tavlebredde:      Opdater

Tidslinje

Den følgende person er mærket som nulevende eller privat og kunne ikke tilføjes, fordi du ikke er logget ind med korrekte rettigheder: Christian Cederfeld de Simonsen (I16527)